perjantai 1. syyskuuta 2017

Syksyn ilostuttajat - Kukkailottelua!



Hei, hei, kesä, joka ei koskaan oikein tullutkaan ja elokuu, joka tuntui juoksevan vauhdilla ohi! Syyskuu tuo vääjäämättä syksyn mukanaan, onneksi siinä on omat kivat juttunsa, hieman kuin uusi vuosi ja puhdas pöytä...suunnitelmia tulevalle syksylle, ehkä monille uusia harrastuksia! Olisi kovasti tehnyt mieli ilmoittautua vaikka ja mille kurssille, mutta toisaalta kurssien sitovuuden, toisaalta mielestäni kalliiden lukukausimaksujen, jätin ilmoittautumiset väliin. Mielessä pyörii niin monta juttua, mitä täällä kotonakin voisi tehdä, tai askarrella, että tekemisen puute tuskin pääsee yllättämään.






Ulkonakin kukkii yhä, mutta kävin jo toisena viikkona peräkkäin Villiviinissä. Miten ihanaa onkaan käydä oikeassa kukkakaupassa loppuviikon työpäivän päälle ja hemmotella itseä kukkasilla! Syksyn ja talven ilo ainakin minulle.<3 Nämä kukkaset eivät edes maksaneet mitään, sillä joka kymmenes kerta ostokset tulevat Villiviinissä kuitatuiksi leimakortilla. Valitsin kahta suosikkiani, vahakukkaa ja eucalyptusta. Isoimmat oksat ovat keittiönpöydällä, nämä pienemmät päätyivät olohuoneen pöydälle kynttelikön kaveriksi. Karsin pitkistä oksista alimmat sivuhaarat ruskeisiin kirppispulloihin.





Kukkien ohella kynttilät kuuluvat erityisesti syksyyn ja talveen, itselläni vähemmän tulee poltettua kynttilöitä keväällä ja kesällä. Kesällä Tampereen reissulla oli päästävä Indiskaan ostamaan koeputkimaljakkoa. Samasta paikasta ostin alesta nyt olohuoneen pöydällä olevan kynttelikön. Hintaa sillä oli vain 10 euroa tai muistaakseni jopa alle... Pitkien kynttilöiden lisäksi siihen menisi neljä tuikkua, mutta en ole vielä kokeillut, kestävätkö kynttilät tuikkujen lämpöä. Minua ei tosin häiritse, vaikkei tuikkukupeissa mitään olekaan. 





Koti, sen sisustaminen ja järjestely, kukat, kynttilät, takkatuli...Siinä on jo monta asiaa, jotka tekevät syksystä  oikeasti kivan vuodenajan. Mistä sinä  ammennat iloa ja voimaa, kun valon määrä vähenee?

Kiitos viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3


Aurinkoista syyskuuta ja iloista viikonloppua!
Taina 



27 kommenttia:

  1. Aivan, ei tullut kunnon kesää tänäkään vuonna - nyyh. Pakko purra hammasta ja painaa eteenpäin. Aktiivista syyskuuta!

    Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoin pelkään, että tähän säähän saamme tottua. Minusta on ollut vaikka kuinka kauan noin 15 astetta lämmintä päivällä ja kymmenen tai alle yöllä. Vettä on riittänyt, ei ole tarvinnut kuivuutta pelätä.:/ Pakko vain sopeutua tai alkaa katselemaan toisenlaisia leveysasteita!

      Sullahan on tulossa se Barcelonan matka! Ihanaa!<3

      Poista
  2. Toivotaan, että syyskuusta tulisi kaunis ja kuulas sateisen kesän jälkeen. Elokuu on ollut ainakin meillä harvinaisen sateinen, nytkin sataa. Kauniita kuvia. Hyvää syksyä kynttilöineen ja syyskukkineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä toivotaan!:) Tänään paistaa onneksi!<3
      Kiitos Anneli!<3
      Kaunista syksyä sinulle!

      Poista
  3. Syyskuu saattaa yllättää. Hellepäivistä nautimme 1997. Lentsusta toivuttuani pääsen toteuttamaan ideoitani ja nauttimaan rauhasta. Kynttilöitä, puuhellan puhinaa ja Samoksen vilttiin kääriytyneenä kirja riippumatossa. 💙 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa optimistia, mä kaipaan sitä!<3 Tilastollisesti varmaan olisi jo aika inkkarikesälle.:)
      Puuhella kuulostaa tosi kivalle ja kun siinä ympärillä on teidän upeat hirsiseinät, niin avot! Haaveillaan vaikka uudesta, aurinkoisen lämpimästä kesästä ja joutilaista päivistä...

      Poista
  4. Koko kesä jätti vain kaipuun. Kaipasin lämpöä niin kovasti.
    Mukavaa syyskuuta sinulle Taina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Oisko ollu virallisesti kaksi tai kolme hellepäivää, jotka osui omalle kohdalle, ja yhden kerran rannalla..Elokuussa olisi jo ollut hieman lämpöä, vaan työt esti lämmöstä nauttimisen. Noh, leuka rintaan jne...;D
      Iloa ja lämpöä Outi!<3

      Poista
  5. Kauniin yksinkertainen tuo kynttelikkö!
    Ja suloiset eukalyptukset ja vahakukat sulostuttavat varmasti päivää!
    Täällä valoa riittää niin hyvin ympäri vuoden ja kesääkin jäljellä pari kuukautta, joten kukat ilahdutavat minua aina! Mutta toki illalla tulee jo hieman aikaisemmin pimeää täälläkin ja kun helteet helpottavat, voin sytyttää muutaman kynttilän sisällekin.

    Syyskuun lempeyttä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Hmm..tekis taas mieli poiketa Villiviiniin. Olen toivoton, kukkamaanikko!;D
      Niin, nuo kukathan ovat siis edelleen maljakoissa ja ihan nättinä.:)

      Voi, nauti Susanna! Ja mä tiedän, että sä nautit! Kyllä mä olen päässäni miettinyt, että voisi katsella, mitä mahdollisuuksia maailmalla olisi...Synkkyys tuppaa ahdistamaan jo etukäteen.
      Onneksi juuri nyt paistaa aurinko!<3

      Poista
  6. Ah, pimeät syysillat ja kynttilät, niitä onkin ollut jo ikävä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!:)) Mä olen niin valon lapsi, että tämä lyhyt kesä ei millään tahdo riittää mun valon kaipuuseen. Lämpö ei ole mulle tärkeintä, vaan nimenomaan valo.:) Kynttilästäkin sitä lähtee vähän.;D
      Elo-syyskuu on musta usein kivaa aikaa, mutta loka-marraskuussa ja viimeistään tammikuussa olen jo ihan hapoilla.:)))

      Poista
  7. No sanopa muuta. Kesä, jota ei koskaan tullut. Paitsi että tälle viikolle on joka päivä luvattu ainakin tänne liki 20 astetta lämmintä ja aurinkoa, mutta ei vaan vielä ole näkynyt, vaikka on jo perjantai :). Harmaita pilviä ja sadetta kyllä senkin edestä. Ja ihan joka päivä.

    Ihanat tunnelmat sun kuvissa. Ja tekstissä myös. (Itsekin joka syksy selaan aikuisopiston kurssikalenterin läpi, bongaan sieltä kaikenlaista mielenkiintoista ja mielessäni ilmoittaudun, kunnes tulee seuraava syksy ja muistan, että jaaniinjuu, en taaskaan osallistunut mihinkään :). Ja ihan hyvä niin, koska itseni tuntien, inhoan kaikkia vapaa-aikaan liittyviä ennaltasovittuja aikatauluja, koska aina kun on se hetki, että pitäisi aikataulun mukaan lähteä, ei huvitakaan yhtään.)

    Toivottelen sellaista mukavan pehmeää viikonloppua Mansikkatilan maille <3


    PS. Mulle tuli tohon sun sivupalkkiin näkyviin sellasten punaisten vilkkuvien kehysten sisällä teksti: "Onneksi olkoon. Olet 1.000.000 vierailija. Tämä ei ole vitsi! Online-järjestelmämme on valinnut sinut 1.000 euron supermarketti-lahjakortin voittajaksi. Klikkaa tästä". No en nyt kumminkaan uskaltanut klikata, vaikka tokihan tonni supermarkettirahaa olis ihan mukava :). (En tiedä, miten näiden ns. mainosten paikat valikoituu, mutta niitä aina välillä pompsahtelee esiin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on muuten ollut lähelle 20 astetta, mutta märkää ja harmaata. Ei nappaa yhtään. Mut hei, nyt just paistaa ja taidan kohta mennä pihalle vaikka kukkia katsomaan.:)Oon muuten koko viikon roikkunu töissä puolikuntoisena, pää ihan sekaisin flunssan oireista, joten onhan taas viikonloppuna aikaa parannella itseä, jotta jaksaa ensi viikon kikyilyt sun muut.:P

      Mulla on sama noiden harrastusten kanssa, ahdistun liian paljoista aikatauluista ja kalenterin ja kellon orjana olemisesta!:) Tuolin kunnostusta haaveilin jo viime vuonna, nyt ois tehnyt mieli myös keramiikkakurssille ja ystävä yllytti myös yhdellä puutarha-aiheiselle kurssille, johon hän on menossa. En sitten oo menossa mihinkään!:) Täällä blogissa yritän luovuuteni päästää irti.;)

      Mulla on muuten näkyny monestikin se sama mainos, välillä ehkä omassa blogissa välillä toisten. Mä oon joskus klikannut siitä nurkasta, josta voi tehdä ilmoituksen roskajutuista, sillä sellainen tuo selvästi on. Kai siitä sitten on ollut apua...Mainokset on kuitenkin henkilökohtaisia ( mieheltä olen tämän oppinut), eli jollain perusteella on ajateltu, että sinä ja minä kaivattais 1000 euron supermarketin lahjakorttia.;) Mistä ne sen tiesi.:)))

      Poista
  8. Ihania ihania kuvia! <3
    Tosiaan tuntuu kuin tulisi syksy syksyn perään, huoh. Mutta ei auta. Villasukat ja kynttilät esiin. Tosin nyt onneksi taitaa olla sentään leutoa luvassa ainakin vähäksi aikaa. Hyvä sekin, minä ainakin kun inhoan kylmiä kelejä.

    Leppoisaa ja rentouttavaa viikonloppua! <3 Nautitaan pimenevistä illoista ja kynttilänvalosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3
      Ei auta! Villasukkien ja kynttilöiden lisäksi kaipaa tietysti näin perjantaisin viiniä! Miten mä sen tuosta unohdin..ja just nyt vasta muistin!;D Mä inhoan kovasti sitä valon puutetta, tuntuu, ettei pää kestä sellaista yhtään...jo kesällä oli vaikea hyväksyä niitä pimeitä päiviä.:) Joten toivotaan kovasti aurinkoa ja lämpöä!<3

      Täytyy varmaan sinne Alkoon vielä poiketa!:)Kivaa viikonloppua!<3

      Poista
  9. ihanan pienet kimput ja tuo kynttelikkö on niin sinun oloinen. Laita niihin tuikkukippoihin vaikka pala sammalta, niin taas muuttuu kynttelikkö syksyisemmäksi :)
    Mukavaa viikonloppua, olisi kiva nähdä, mutta pitäis vissiin siivota ja Ukollakin oli jotain menoa, johon minun pitäisi osallistua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, hyvä idea sammalet! Mä mietin kiviä tai hiekkaa, täytyy varmaan kokeilla!:)
      Oon ollu aika puolikuntoinen tän viikon, eikä olo nytkään ole hääppöinen. Onneksi on aikaa taas parannella viikonloppuna.:P
      Ihanaa viikonloppua Satu!<3

      Poista
  10. Tunnelmallisia kuvia! Kukkakimppu perjantain kunniaksi on aina hyvä idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia!<3 Eikö olekin..ja oikeastaan minä päivänä tahansa.;D

      Poista
  11. Ihana kimppu. Simppeli ja niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!<3 On simppeli, tuskin kimppu ollenkaan.;)) Mutta ihanat on minustakin sekä vahakukat, että eucalyptukset.<3

      Poista
  12. Tunnelmallista ja kaunista, mukavaa syyskuuta! :)

    VastaaPoista
  13. Ihanat kuvat! <3
    Auringonkukkia voit käydä keräämässä kartanon pelloilta kylväjän luvalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenspa!<3 Olenkin niitä kukkia ihastellut, mutten ole tohtinut poimimaan, mutta kiitos jo etukäteen!;D

      Poista
  14. Kiitos Marja-Terttu!<3 Toivottavasti sinunkin viikonloppusi on ollut mukava!:)

    VastaaPoista