tiistai 7. elokuuta 2018

IHANA kesä!



Paljon on taas mahtunut kaikkenlaista kivaa kahteen viime kuukauteen. Uskon vahvasti, että tätä kesää moni muistelee lämmöllä. Tulevia kesiä verrataan tähän, kun mittariksi halutaan ns. lapsuuden kesä.:) Eikös se aurinko meidän kaikkien lapsuudessa porottanut kesät läpeensä?;)

Onneksi kesä ei ole minnekään karkaamassa vielä, vaikka töitä pikku hiljaa aloitellaan, virallisestikin ne alkavat tämän viikon torstaina. Lapset tulevat täällä kouluun vasta viikon päästä maanantaina, hyvä juttu, niin lämpöistä on luvattu torstaille ja perjantaille!







Tämä kesä alkoi ikimuistoisesti esikoisen lakkiaisilla. Heti selvittyämme juhlista, alkoivat matkavalmistelut Scheyselleille, missä juhlistimme viimevuotista 20-vuotishääpäivää lomailemalla kaksistaan miehen kanssa kesäkuun puolessa välissä. Upea paikka ja ikimuistoinen lomaviikko!<3








Reissusta palattuamme nautimme kotona oleilusta ja vietimme juhannusta kotosalla veljen perheen kanssa. Välissä ehdin piipahtaa Forssassa moikkaamassa Annukkaa, ja kävimme valokuvaamassa mm. ruiskukkia viljapellossa Elonkierrossa.







Heinäkuu aloitettiin puolestaan juhlimalla kuopuksen rippijuhlia. Ne sujuivat, jos mahdollista, vieläkin rennommin kuin veljensä lakkiaiset, mitkä nekään eivät olleet pönötysjuhlat.:) Juhlat on ihania!








Heinäkuun alussa ajoin Uuteenkaupunkiin ystävieni luokse kyläilemään, ja kotiin ajoin Asuntomessujen mediapäivän kautta. Samalla viikolla käväisimme kälyni ja hänen miehensä mökillä Heinävedellä, ja kiertelimme Valamon luostarilla.










Heinäkuun loppupuolella mies aloitti viimein parin viikon lomansa, ja me pääsimme tuulettumaan vanhempieni mökille Kainuuseen. Mökiltä käsin ajelimme lähiympäristöön syömään ja tutkimaan paikkoja. Kävimme mm. Paltaniemen kuvakirkossa, joka on aivan upea vierailukohde katto- ja seinämaalauksineen. Jos niille kulmille eksytte, niin iso suositus  myös Vaalassa sijaitsevalle Pänikkä & Piironki osto- ja myyntiliikkeelle, että Kajaanissa vast´ikään avatulle R-Collectionin konseptimyymälälle. Vanha kirjasto on kunnostettu juuri sellaiseksi, että tekisi mieli muuttaa kauppaan ja ravintolaan asumaan.;) Tuoreimmassa Avotakassa on muuten myymälän omistajaperheen koti samasta talosta. <3 










Ensimmäistä kertaa elämässä kävimme miehen kanssa Porissa Jazzeilla. Yövyimme matkan varrella, ystäviemme mökillä Tammelassa, ja sain todella ihanan, opastetun, ajokierroksen Forssassa. Tuli toistamiseen koluttua erityisen hyvä kirpputori Forssassa, Kirppis-Kellari, ja mukaan lähti mm. Marimekon kesäkassi, joka on ollut siitä lähtien oikeastaan koko ajan käytössä.

Paikallisiakin tapahtumia on ehditty kesän aikana kiertämään, kuten oman kylän kyläpäivät, Vääksyssä Höyrylaivaregatta sekä toissa viikolla Avoimet Siirtolapuutarhat -tapahtuma.








Viime viikolla pääsin vielä tuulettumaan yön yli Satun mökille. Satu esitteli minulle tuossa yhteydessä Joutsaa. Kävimme Joutsan talomuseossa ja paikallisessa Taito Shopissa. Erittäin suurella lämmöllä suosittelen Design Pylsyn myymälään poikkeamista: kauniisti kunnostettu ja hyvällä maulla sisustettu vanha koulurakennus, ja myymälässä on myynnissä mm. tyylikkäitä, mutta myös suht´ rentoja vaatteita ja asusteita.<3 Töiden alku mielessäni hankin pari uutta, kotimaista, vaatekappaletta sekä Taito Shopista, että Desing Pylsystä. Eläköön suomalainen käsityö ja design!











Koti on kevään siivousten ja raivausten, sekä olohuoneen seinän maalaamisen jälkeen saanut olla kuta kuinkin oman onnensa nojassa. Ostoksia kotiin olen tehnyt pääasiassa kirppiksiltä ja jotain pientä alesta. Uusi, siskoni maalaama, taulu olohuoneen seinällä ilahduttaa minua joka päivä lupauksellaan keväästä.<3  










On pitänyt kirjoittaa pihapostaus jo useamman viikon ajan, vaan en ole ennättänyt. Kukkia ja pensaita olen istutellut kesän aikana, ja syksyhän on oikein hyvää aikaa laittaa vielä istutuksia.:) Hetken ehdin pelätä, että esikoinen tappoi suuren osan tuoreista istutuksista ja kesäkukista liian niukalla kastelulla meidän mökkeillessämme. Onneksi ainoat todella kuivuudesta kärsineet kukat olivat kesäkukkia, ja nekin olen saanut joten kuten virkoamaan, vaikka olin aivan varma, ettei niitä pelasta enää mikään. 








Kaikenlaista kesäistä on varmasti vielä edessä, sillä tohottaessani sinne tänne, pitkin Suomenmaata, en ole esim. ennättänyt kertaakaan uimarannalle Vääksyyn! Tuon asian ajattelin korjata vielä huomenna. Se tuntuu juuri oikealta tavalta lopettaa kesäloma tältä vuodelta.:)




Taina

14 kommenttia:

  1. Ihana kesä sinullakin on ollut ja kaikkea kivaa olet ehtinyt touhuta ja saanut kokea.
    Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kesästä on saanut todella nauttia.<3 Toivottavasti sinullakin on ollut ihana kesä!<3
      Kiitos Outi!:) Viimeistä lomapäivää viedään...

      Poista
  2. Niin tunnelmallinen postaus ja tosi kauniita kuvia! <3 "Lapsuuden kesät" on kyllä niin hauska käsite. Eihän varmasti kenenkään lapsuudessa jokainen kesä ole ollut toukokuusta syyskuuhun yhtä hellettä ja auringonpaistetta, mansikoita, uimarantapäiviä ja kukkakedoilla juoksentelua - ne hetket vain ovat jääneet päällimmäisiksi mieleen ja vuosien saatossa niistä syntyy jonkinlainen utopistinen mielikuva täydellisestä kesästä, jota ei todellisuudessa ole ollutkaan. Siihen sitten verrataan kaikkia tulevia kesiä ja valitetaan, kun ennen kaikki oli kunnollista ja kesätkin paljon parempia. :D Mutta niille, jotka nyt ovat lapsia, tämä kesä jättää varmasti paljon sellaisia muistoja, joista he myöhemmin rakentavat omat mielikuvansa lapsuuden kesästä - eikä niihin muistoihin tietenkään sisälly ukkosmyrskytuhoja, lämpöuupumuksen partaalla kärvistelyä saati kuivuudesta kärsivää luontoa, vaan pelkkää lämpöä ja auringonpaistetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos Varpuslintu!<3
      Ja hih! Tuostahan voisi vaikka kirjoittaa postauksen "Lapsuuden kesät".:)) JOS olisi siis aikaa.:P No, tuo on varmasti totta, ja muistaakseni lapsena valitin usein kesäisin, että ei oo mitään tekemistä. Äitin vakio oli keksiä jotain hyödyllistä, siivoamista tai rikkaruohojen kitkemistä, mitä inhosin erityisesti.:D Olin kyllä aika kova lukemaan, ja siihen hommaan nyt on ihan sama, mikä sää ulkona on.:) Ihana kommentti, sillä se synnytti mussa uusia ajatuksia roppakaupalla!<3

      Poista
    2. Hihi, "lapsuuden kesistä" voisi kirjoittaa vaikka kuinka! Lukisin aiheesta mielelläni. Olisi muuten hauska blogihaaste myös - muistella lapsuuden kesiä, jakaa kuvia ja ehkä miettiä, miten todenmukaisia ne kesämielikuvat oikeastaan ovat. :)

      Poista
    3. Loistoidea! Pitäisköhän tuo ihan kirjoittaa itselle muistikirjaan ylös...Mietintämyssyyn ehdottomasti!:)

      Poista
  3. Sulla on ollut ihana kesä, täynnä tärkeitä tapahtumia!
    Oikein lempeää töiden aloitusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Riina!<3 Juu, joka vuosi ei (onneksi) näin isoja juhlia vietetä.;D
      Ihana toivotus, kiitos!<3

      Poista
  4. Ihania kuvia ja todella tapahtumarikas upea kesä!
    Minäkin luulen, että tätä kesää muistellaan ja se jää mieliin :) Minä ainakin olin ihan sfääreissä ihanan lämmön ja auringon johdosta. Kerrankin ei tarvinnut haikailla etelään :D

    Lempeitä viimeisiä lomapäiviä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Ja pahoitelut alkunsa, että vastaan kommenttiisi vasta nyt.<3
      Tästä tuli tosiaan kesä, jota voisi kuvailla lapsuuden kesäksi.:) Tänään, kun lämpöä oli vain rapiat 26 astetta, pukeuduin jo kuin 10 astetta kylmemmällä säällä.:P Tuli vähän hiki...

      Tsemppiä sinne arjen pyörityksiin!<3

      Poista
  5. Tämä kesä on ollut kyllä unohtumaton! ♥ Ja tosiaan hauska toi "lapsuuden kesät", sillä ajattelen että tämä kulunut kesä on omille lapsille se mikä lämpöineen ja uimareissuineen jää mieleen ja he muistavat sen aikuisena juuri sinä "lapsuuden kesänä" :)

    Aurinkoista elokuuta ja sujuvaa arkea sinulle Taina! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!<3 Ihan varmasti tämä kesä piirtyy lasten mieleen kesänä, jonka he muistavat. Saattaa olla, että joillekin on lähes kasvanut evät ja räpylät.;D

      Kiitos Marika ja sitä samaa sinulle!<3

      Poista
  6. Ihan uskomattan kaunis ja lämmin kesä ollutkin, tätä ei voi unohtaa ♥ Teillä ollut mukavia juhlia ja voi tuota kukkaloistoa! Mukavia hetkiä arjen aloitukseen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosisadan kesä, ja oikeasti ei sitten tullut lähdettyä sinne rannalle päiväksikään!:))) Tänään kävisimme Vääksyssä markkinoilla, ne pidetään juuri siinä rannalla, mutta uikkarit jätin kotiin. Eihän sitä tiedä, jos vaikka vielä innostun vaikka ensi viikonloppuna. Kun kesä on ollut näin upea, niin töiden aloittaminenkin tuntuu helpolta!

      Kiitos Maiccu ja samaa toivottelen sinulle!<3

      Poista