perjantai 20. huhtikuuta 2018

Korillinen narsisseja - Kukkailottelua



Tämä viikko se vasta nopeasti menikin, sillä piipahdin työn puolesta parin päivän seminaarissa. Kaksi työntäyteistä päivää meni tiiviisti kokoushuoneissa pähkäillen, joten eilen illalla kotiin tultuani en olisi malttanut millään tulla sisälle, kun piti kierrellä pihalla ihmettelemässä kukkapenkeistä nousevia sipuleita (Oiskohan se kärppä pistellyt myyrät poskeensa..), haravoida pihan kuivinta nurkkaa ja lakaista hiekoitushiekkoja poiskerättäväksi pihasta. Kevät oli ottanut meidän pihassa jättiharppauksen kahdessa päivässä!<3






Kukkilottelukukkina on tällä kertaa perunanarsisseja meriheinäkorissa. Nämä narsissit ovat peräisin Kevätmessuilta, ja korin ostin Prismasta. Juuri tuohon koriin olisin halunnut ostaa messuilta kerrottuja narsisseja, mutten niitä sitten saanut. Perunanarsisseista tykkään kyllä kovasti, mutta niiden voimakkaan tuoksun vuoksi niitä ei oikeasti voi pitää yhtään sisällä. Korin narsisseineen nostin kuvien ottamisen jälkeen terassille. Perunanarsissit ja muut kevään sipulikukat kyllä viihtyvät jo hyvin pihalla. Vähän täytyy tosin vielä tarkkailla yölämpötiloja, jos vaikka tulee kovempi yöpakkanen, etteivät pääse paleltumaan.







Keittiössä on nyt uusi matto! Kevätmessuilta palatessani poikkesin Ikeaan ostamaan isoa juuttimattoa ja kahta tarjoiluvaunua tulevia juhlia ajatellen. Matto on mielestäni juuri sellainen kuin halusin. Postailen siitä oman juttunsa, sillä tykkään itsekin googlailla ennen ostoksia ihmisten kokemuksia ja kommentteja eri tuotteista. Keittiö on nyt sellainen kuin joskus hiihtolomalla inspiksen saadessani ajattelin. Uudet verhot, Nattavaara -tuoli, pöydän valkoiseksi maalaaminen ja iso juuttimatto, luonnollista ja valoisaa hain ja sain. Lampaantaljat lähteävät luultavasti lähipäivinä, osa varastoon, osa Kesähuoneeseen.


Tulevalle viikonlopulle on luvassa mm. kukka- ja maalaushommia. Olohuoneen seinässä on nyt viikon verran ollut kaksi isoa väriläiskää koemaalauksen tuloksena, ja perheen miesväki on kysellyt, että onko aikomus jättää seinä tuohon kuntoon. Yhtään ei huvittaisi aloittaa, koska työvälineiden etsiminen, rajausteippien liimailu ja maalattavan alueen ympäristön raivaus ovat mielestäni ne tylsimmät työvaiheet. Kun valmista alkaa syntymään, motivoidun ihan toisella tavalla.:) Toivon ehtiväni myös terassikukkien kimppuun, eli syysistutukset saavat viimein väistyä kevätkukkasten tieltä.





Siitä on muuten kaksi vuotta aikaa, kun julkaisin ensimmäisen Kukkailottelupostauksen! Viime vuonna juhlittiin synttäreitä isosti, tänä vuonna vaatimattomammin. Toivon tietenkin, että mukana olisi mahdollisimman monta vanhaa ja uutta Kukkailottelijaa tänä viikonloppuna! Viime aikoina osallistujia on ollut aika vähän, ja välillä olen jo miettinyt koko Kukkailottelun lopettamista, lähinnä tuon linkittämismahdollisuuden siis, mutta katsellaan nyt ainakin tämä kevät, josko kevät toisi ilottelijat mukanaan...

Kiitos viime viikon Kukkailottelijat!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki tuttuun tapaan sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

Juhlapuutarha -kirjan arvontaan ehtii osallistumaan koko viikonlopun ajan täällä.

Ihanaa viikonloppua!💚
Taina




18 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kori ja noista perunanarsisseista tykkään myös tosi paljon, olen aina tykännyt enemmän kuin tété-narsisseista <3 Kevät on tosiaan ottanut oikein aimo harppauksen ja ainakin meidän pihassa puskee tulppaania ja ukkolaukkaa, minkä kerkiää. Ja ne kaikki muut, jotka jo unohdin kylvettyäni :D
    Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo perunanarsissit kyllä kauniita!:) Samaa mieltä!:)
      Kevät on yksinkertaisesti ihanaa.<3 Joka päivä huomaa uutta, ja muistaa tosiaan, että minähän istutin viime vuonna tuonne ja tuonne kukkia ja kylvin siemeniä tuonne...Tällainen odotus on iloista!:)

      Kaunista viikonloppua!<3

      Poista
  2. Minä niin tykkään perunanarsisseista. Kovasti tuossa pääsiäisen tienoilla tohisin, että pitääpä hakea perunanarsissi meillekin. Mitään narsissia ei koskaan sitten tullut hankittua :)
    Ihanaa viikonloppua ja tsemppiä siihen seinän maalaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Prismassa oli meillä perunanarsisseja eilen, paljon varhaisemmassa vaiheessa kuin nämä Kevätmessuilta ostamani. Niistä on siis pidempään iloa!:) Kävin eilen etsimässä muita nasisseja näiden seuraksi, vaan en löytänyt. Pieniä keltaisia olisi ollut, mutta niitä en halunnut.:/ No, helmihyasintit, muratit ja kaunokaiset on hankittuna, joten näillä mennään.

      Kiitos Outi!<3 Alulla on jo, mutta piti ryhtyä ruoanlaittoon ja siinä välissä ehtii kommentteihin vastailemaan.;D

      Poista
  3. Oi, ihania kuvia jälleen :) Mukavaa viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Perunanarsissit ovat niin ihania, mutta en kestä niiden tuoksua. Vihdoin jotain kevätiloa puutarhassakin :) Viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama!<3 Tykkään tosi paljon, mutta sisällä niitä voi pitää vain hetken. No, viime ja edellisyönä olivat turvassa pakkaselta, sillä ainakaan kaunokaiset eivät olisi sitä kestäneet. Onneksi ensi yönä on lämpimämpää!

      Poista
  5. Mitenkäs meillä molemmilla onkin perunanarsissit kukkailottelussa!? :D
    No, kun ne ovat niin kauniita! ❤️
    Kaksi vuotta kukkahurmaa sinun ansiostasi! Kiitos siitä! Ei ole tainnut montaa jäädä välistä....😊

    Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä mua huvitti, kun kävin perjantaina lukemassa postauksesi ja huomasin yhtäläisyyden.:))
      Kiitos Susanna!<3 Olet ollut kaikkein ahkerin ilottelija!<3 Oisko yhden kerran jäänyt sulta väliin jonkun matkan takia...tai sitten ei!:)

      Poista
  6. Kauniita perunanarsisseja ♥ Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Meillä oli yksi p-narsissi olkkarissa ja mies aina kysyi mikä haisee ;) Messuviikon aikana pihamme suli paljaaksi ja nyt olen jo ehtinyt siistiä pihan ja istutella jo uutta. Nyt vain sais pysyä plussalla, niin saan tuon kasvarinkin käyttöön...alkaa sisällä tila loppua ;)
    Mukavia touhuiluja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P-narsissi!:)) Voi vitsi, kun olis kiva tavata!<3 Joskohan tuossa vapun aikaan..?
      Kiitos Satu!<3

      Poista
  8. Perunanarsissi on tosi kaunis mutta myös tosi voimakkaan tuoksuinen - siirsinkin taas omani heti parvekkeelle, kun sain sen kotiin, koska tuoksu oli vähän liiankin voimakas makuuni. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on!:)) Kaunis ja liian voimmakkaan hajuinen. Ulkona ne on meilläkin, ja saivat seurakseen murattia, kaunokaisia ja kahta erilaista narsissia. On aika ihanat!<3

      Poista
  9. Kauniita! Ja suloinen kori!

    Iloa ja intoa jaksaaksesi jatkaa #kukkailottelua. Kyllä meitä uusiakin esiin kömpii. Minäkin löysin sarjan vasta jokunen kuukausi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3
      Juu, en ole luovuttamassa, yleensä kevään tullen on löytynyt enemmän tarvetta jakaa kukkien kauneutta.:)

      Poista