sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Värjättyjä munia ja virpomavitsoja



Eilen kaupassa käydessäni muistin ajatukseni kokeilla munien värjäämistä luonnonaineilla. Ostoskärryyn lähti pienin punakaali, jonka löysin ja pari pientä punajuurta tätä kokeilua ajatellen. Punakaalin sininen ja punajuuren vaaleanpunainen mielessäni pilkoin kasviksia ja juureksia kattilaan illalla. Ohjeet värjäämiseen etsin Strömsön sivuilta, niillä ohjeilla ei voi epäonnistua!:) 








Tänä aamuna leipomisen ja kokkailun ohessa laitoin vielä muutamia munankuoria värjääntymään. Toiseen kattilaan meni vihreää teetä, toiseen Dolce Guston kahvikapselin kahvi. Osaan munista räpsyttelin lopuksi hammasharjalla Prismasta ostamaani Rust Oleum kultamaalia, osan jätin naturelliin tyyliin.  Piti kokeilla tuota kultamaalia betonimuniinkin, mutta se jäi nyt toiseen päivään.







Oma suosikkini näistä luonnonväreistä on kahvilla värjätty ruskea. Kultamaali sopii siihen tosi nätisti, ja silti siinä on luonnollisuutta, jota haluan aina kaikkeen.:) Sininen väri on saatu aikaan punakaalilla. Sitä sinisempi muna, mitä kauemin sitä liottaa värivedessä. Punainen on peräisin punajuuresta ja kelta-vihreä vihreästä teestä. Nämä minun munat on muuten ihan tyhjiä kuoria, joiden sisällön olen varovasti tyhjentänyt leivontaan ja ruoanlaittoon pienestä veitsellä tehdystä reiästä. Välillä kyllä on käynyt mielessä, että voisi sitä helpomminkin ruokansa laittaa...

Minusta värit kuuluvat pääsiäiseen. Värithän voivat olla muutakin kuin keltaista yhdistettynä vihreään, tuo pääsiäisen klassikkoyhdistelmä, joka nousee ensimmäisenä mieleen... Viime vuonna meidän pääsiäinen oli väritykseltään erittäin niukka, ja nyt noita kuvia katsellessani ajattelen, että onpa ankeaa.;) 






No, väriä on yllin kyllin pienten noitien ja pupujen virpomavitsoissa, joita kertyi maljakkoon aikamoinen kimppu. Meillä kävi peräti 20 virpojaa, onneksi oli varalla patukoita, kun suklaamunat loppuivat! Minua on tänään virvottu niin paljon, että tuoreus ja terveys ei jää ainakaan siitä kiinni.;)

Tänään tuntuu, että kevät on vihdoin koittanut! Lämpöä taisi olla varjossakin ainakin seitsemän astetta ja lumet ovat huvenneet silmissä. Ihanaa!<3


Kivaa pääsiäisviikkoa!
Taina




25 kommenttia:

  1. Teillähän oli virpojia!Meillä kävi viisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloinen yllätys, vaikka suht uudella ja lapsivoittoisella alueella asutaankin. Ovat kasvaneet muiden lapset virpomaikään, meidän on olleet ohi jo monta vuotta.:) Aika hellyttäviäkin siellä oli, vilvon, valvon..;)

      Poista
  2. Upeat pääsiäismunat!
    Virpomisoksat kuuluvat myös oleellisesti pääsiäiseen. On ihana, kun pieniä virpojia käy. Muistan, kuinka tärkeä juttu se oli aikoinaan omillekin lapsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3
      No kyllä! Aika monilla ystävistäni ei käy ketään virpomassa, ja herkut on sitten pakko pistää omaan suuhun.;D Meillä meni pojille varaamani patukatkin! No, kaupasta saa uusia!:)

      Poista
  3. Tulipa hyvänvärisiä munia! Teellä ja punajuurella sekä sipulinkuorilla olen itsekin värjäillyt, mutta tuo punakaalin sininen onkin uusi juttu - pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Tuo punakaalin sininen oli minulle se kimmoke ryhtyä hommaan.:) Ihan mukavaa puuhaa, tuosta punakaalin keittämisestä tosin lähti vähän hajua, mutta senkin kanssa tuli toimeen.;)

      Poista
  4. Oletpa värjännyt upeita munia. Tosi hieno tuo sininenkin väri, jonka olet saanut siitä punakaalista. Olisi kiva kyllä kokeilla tuota, mutta en ole koskaan tyhjentänyt kananmunasta tuota sisusta pois ja se tuntuu haasteelliselta. Meillä ei käynyt yhtään vierasta virpojaa; ainoastaan omat lapsenlapset ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Homma on tosi helppoa, ja ei se munien tyhjentäminenkään ole kauhean vaikeaa, hieman hidasta...ja ihan pikkuisen pitää varoa sormia.:)
      Meillä ei eilen käynyt yhtään sukulaislasta, kun veljeni tytöt tulivat kipeiksi. Lupasin, että voisivat tulla virpomaan pääsiäisenä.<3

      Poista
  5. Todella kauniita munia! Itse en ole kokeillut tuota kananmunien tyhjennystä - tämä poropeukalo ei siihen pystyisikään :)
    Aurinkoa pääsiäisviikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Kuule, rohkeasti kokeilemaan! En kyllä usko pätkääkään, että olisit poropeukalo! Juupa juu.;D

      Poista
  6. Olet kyllä viitseliäs näitten pääsiäisjuttujen kanssa (ja muutenkin toki :)). Jostain syystä mun suosikki on roosa versio kultahippuineen.

    Mullakin oli varattuna kaikenlaista virpojille, mutta sitten päätettiinkin ukkelin kanssa lähteä käymään Tampereella Tammer Outletissä, joka oli ennakko-odotuksiin nähden iso pettymys. Kaikki samat tuotteet Fanni K:n uutuuksia myöten löytyy täältä meidän paikallisesta Hurrikaani-tavaratalosta. Mutta poikettiin sitten myös Bauhausissa (en ostanut mitään), Ikeassa (nekin vähät, mitä olisin halunnut ostaa, oli loppu tai lopetettu kokonaan) ja Ideaparkissa (en ostanut sieltäkään mitään), joten ihan harakoille meni se reissu. Mutta halvaksi tuli :). Ja vielä ehdittiin nauttia aurinkoisesta kevätkelistä ja sulaneista kaduista, jotka tänään taas oli jäätyneet röpöisiksi uudemman kerran. Plääh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Mä saan kuule energiaa näistä askarteluista!:) Viime viikolla askarreltiin ja kässäiltiin ihan urakalla töissä, mutta näköjään en saanut sillä tavalla kiintiötä täyteen. Ajattelin punakaalia keitellessäni, että minä oikeasti nautin just tällaisesta käsin tekemisestä ja uusien juttujen kokeilemisesta.<3

      Ihastelin myös noita Tammerin juttuja paristakin postauksesta, tosin osa kivoista jutuista osoittautui tekokuiduista tehdyiksi tms..eli en minäkään sieltä lopulta löytänyt mitään, mitä olisin halunnut. Ikeasta voisin sen maton....

      Kyllä se kevät sieltä onneksi tuntuu tulevan, keikkuen, mutta kuitenkin!

      Poista
  7. Minä ihastuin tuohon siniseen munaskukkeliin.
    Meillä kävi vain yksi virpoja.
    Mukavaa viikkoa sinulle Taina ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Nuo siniset oli minulle se syy ryhtyä värjäyspuuhiin.<3
      Minusta oli huippua, kun virpojia oli niin monta!
      Kivaa viikkoa Outi!<3

      Poista
  8. Noi munat ovat tosi ihania. Kultahiput toimivat hienosti! Oon kanssa joskus tyhjännyt ja koristellut, mutta nyt ei ole jäänyt aikaa. No oishan tässä vielä viikkoa jäljellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Mä niin tykkään noista näpräilyistä, saa joskus jotain näkyvää aikaiseksi.:)

      Poista
  9. What beautiful eggs!
    Have a nice Easter week.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank You!<3 First time for me to try dyeing with natural colors.:) It was very easy!
      Nice Easter week You too!

      Poista
  10. Upeat sävyt munissa ♥ Mukavaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Tulipa kauniita munia!
    Meillä ei käynyt yhtään virpojaa, onneksi. Enhän minä muistanut koko virpomista ja suklaamunat on edelleen kaupassa ;)
    Mukavaa pääsiäisviikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      Heh, aika monella kaverilla ja tutulla virpomapalkat menee omaan suuhun, kun yhtään virpojaa ei ole käynyt.;) Sen puoleen tuo unohtaminen on varmaan parempi vaihtoehto!
      Ihanaa viikkoa!<3

      Poista
  12. Meillä ei käyneet kuin yhdet virpojatO<.mat lapset saivat kyllä sievoisen palkan virpomisistaan,joka tyttö tuli kori täynnä herkkuja kotiin.
    Tuota kultamaalia minunkin täytyy ostaa.
    Aurinkoista pääsiäisviikkoa

    VastaaPoista
  13. Tuota punakaalia onkin ensi pääsiäisenä kokeiltava - aivan huikea väri!! Innostuin itsekin ensimmäistä kertaa ikinä kokeilemaan tuota värjäämistä ja oma suosikkini taisi tulla pinaatilla - vanhaan taloon sopiva hempeän vaaleanvihreä. Hauska yllätys tuli taas punaviinimarjamehulla ja puolukoilla keitetyistä punertavista munista, jotka jääkaapissa vaihtoivatkin väriään kauniiseen tummaan violettiin. <3

    Silmänruokaa sekä mahtava keino saada lapsetkin innostumaan taas kananmunien syömisestä - voin kertoa, että näin kotikanalan omistajana alkaa tulla jo kananmunat korvistakin... ! :D Toinen pojista jopa kysyi värikkäitä munia kulhossa ihastellessaan, että 'saako näitä alkaa jo tästä napsia?', aivan kuin kyse olisi ollut karkeista! ;)

    Ihanaa pääsiäistä, Taina! Ja oli kiva taas nähdä - otetaan pian uudelleen! <3

    VastaaPoista
  14. Hyvää pääsiäistä!
    Onpa kauniinvärisiä munia! Ja tuo kultamaali <3

    VastaaPoista