perjantai 2. maaliskuuta 2018

Saviastioita ja sipulikukkia - Kukkailottelua



Lomaviikko vierähtää varmasti nopeammin kuin arkiviikko, on jälleen perjantai ja Kukkailottelun aika! Tämä ilottelu sai alkunsa Pulsan Asemalta, ja siitä löydöstä...jos postaus on jäänyt lukematta ja paikka on sinulle tuntematon, käy lukemassa postaus täältä.







Olin etsiskellyt nettikaupoista rouheaa ruukkua, jossa voisi pitää kukkia ja oksia. Jos löysin ruukun, joka on sisältä lasitettu, ei se miellyttänyt muuten silmääni, jos taas lasitus puuttui, ei ruukkuun voisi laittaa ainakaan kukkia, jotka tarvitsevat vettä eli eläviä kukkia. Enimmäkseen ruukuista tuntuu puuttuvan lasitus, varmaan siksi, että sitä ei ole tapana laittaa vain sisäpuolelle ruukkua, ja sitten taas ruukusta katoaa karheus ja rosoisuus lasituksen myötä...? Tämän ruskean ruukun nähdessäni tiesin, että olin löytänyt etsimäni! Lasitus puuttuu tämänkin ruukun sisältä, mutta ei hätää, tiesin heti, että sen sisään mahtuu sama kirppismaljakko, jota olen käyttänyt myös Jyskin kynttilälyhdyssä sitä maljakkona käyttäessäni.







Yksi ruukku näyttäisi mielestäni kovin onnettomalta ja yksinäiseltä, ja ratkaisu pulmaan löytyi eräästä saviastiasta, jota olen säilönyt kaapeissa kai kohta 20 vuotta keksimättä sille käyttöä. Astia olisi saanut lähtöpassit jo vuosia sitten, ellei se olisi sukulaisen itsetekemä lahja. En vain koskaan ole lämmennyt ruukun tummanruskealle sävylle tai siihen piirretylle lehtikuvioinnille. Astian muoto on kuitenkin kaunis, ja nyt se tulee viimein käyttöön... Prismassa käydessäni valikoin pienen Rust Oleum chalk -kalustemaalipurkin sävyä Winter Grey (näyttää luonnossa mielestäni harmaasavelle) ja sillä maalasin ruukun kolmeen kertaan. Päälle voisi laittaa vahan, mutten halua, ainakaan vielä, sillä se muuttaa maalatun esineen tuntua, ja mielestäni se on nyt juuri oikea! Ruukku on lasitettu ja maalasin siitä vain ulkopinnan ja suuaukon reunuksen, joten kukkia voi kastella, ei ehkä huolettomasti, mutta varovaisesti. Mitään kuvia ruukusta en tietenkään ehtinyt ottaa ennen maalaamista. Samassa maalausinnossani sudin myös Jyskin mustan metallitarjottimen  saamallani Vintron Chalk Paintilla, erittäin hennon vaaleanpunaisella, värisävyn nimi on Candy Floss.

Ruskeaan ruukkuun halusin jotain riittävän korkeaa. Kuopuksen parturireissulla poikkesin Neilikkaan ja päädyin ostamaan ruukun kirjopikarililjaa. Valkoiset helmihyasintit ostin puolestaan Villiviinistä. Sipulikukkien vihreä on niin ihanan keväinen vihreä! Sipulikukkien huono puoli sisätiloissa on nopea kukinta (varsinkin, kun takkaa on lämmitetty joka aamu), mutta toisaalta nämä voi sitten keväällä törkätä pihalle ja toivoa, että kukkivat siellä joskus toisen ja kolmannen kerran!









Pulsassa hulluunnuin ihan täysin erivärisistä samettityynyistä! Ostoskassiini päätyi 50x50-senttinen väriltään pehmeän ruskea (taittaa kauniisti lilaan) ja 50x30-senttinen vaaleanpunainen ihanuus. Nämä merkkipäälliset saivat H&M:ltä seurakseen yhden vaaleanvihreän samettipäällisen...ja saattaapa olla, että makkariinkin ostin yhden vihreän ja toisen harmaan... Yksi vaaleanpunainen, samettinen, mulla oli ennestään. Kuvittelin joskus, että pellava on ainoa materiaali, jota jatkossa kelpuutan tyynynpäällisiin. Olin väärässä.:P Sametti on ihana materiaali, untuvat pysyvät päällyksen ansiosta paremmin tyynyjen sisällä ja kangas tuntuu pehmeältä pään alla.<3

Sisusteluinnoissani otin jo siskoni tekemän savijänön ja yhden betonisen pääsiäismunan kaapista. Pääsiäinen on joulun ohella ihanaa aikaa, ja siihen on kuulkaas ihan muutama viikko enää.;)







Kiitos viime viikon Kukkailottelijat!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille.<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua @mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3



Ihanaa viikonloppua ja lomaa, jos nyt juuri sitä vietät!
Taina



22 kommenttia:

  1. Oih, ihanan kaunista kukkailottelua <3 Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Siis, ihanaa, en olekaan ainoa joka on kaivanut jo pääsiäismunat ja puput esille!!
    Olen ihan hullaantunut jo pääsiäisestä!
    Pikarililjan kauneus lumoaa aina ja valkeat helmihyasintit ihastuttavat suloisuudellaan.
    Tuunattu ruukku on tyylikäs!
    Samettityynyt....ihanuus ja pehmoisuus yhdessä. <3

    Viehättävää viikonlopun fiilistelyä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tosiaan!;)) Ihan pakko ole kaivaa nuo heti, kun kotiin tultiin maanantaina.:P Olen ihan lennossa, kun olisi niin paljon kaikkea kivaa, mitä täällä kotona voisi tehdä! Tänään vaihtoi keittiönpöytä väriä ja muutamat betonimunat saivat höyhenensä ja yksi jakkara maalikerroksen päälle vahan. En malttanut edes ulkoilemaan, vaikka oli aivan mieletön ilma, ja kaikki muut ihmiset ulkona aamusta iltaan...

      Ihanaa viikonlopun jatkoa Susanna!<3

      Poista
  3. Kas, että tulit sivunneeksi värin tai muodon miellyttävyyttä! Kampaajatuttavani, joka nautti taulujen maalaamisesta, tiedusteli ammatinvalinnan kynnyksellä olevalta nuorelta, kumpi tätä enemmän miellytti: värikö vai muoto ja malli.

    Kukat taisivat jäädä sivuosaan päivän väripohdinnoissa. Voit toki poistaa linkin, jos #kukkailotelua-ajatus ei täyty. Merkitsen juttuni omassa blogissa siiten jotenkin toisin.

    Hienoja löytöjä sinulla! Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, huomaan monesti, että samat asiat risteilevät sattumoisin yhdessä jos toisessakin mielessä!
      Postauksesi on mainio, toivon, että muutkin käyvät sen lukemassa!:)

      Ihanaa viikonlopun jatkoa!<3 Kiitos!<3

      Poista
  4. Ihania pieniä ja herkkiä kevään kukkasia <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Samoin sinulle!<3 Uusi pensas merkattu muistiin ja tilaus lähtee, kun lumet sulaa.:)

      Poista
  5. Ihana kevätfiilis! Hienon löydön teit! Pakko kai olisi tuolla Pulsassa käydä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Kuule, se on oikeasti todella ihana paikka!<3 Jos asuisin lähempänä, siellä teidän nurkilla, veikkaan, että ihan vain fiilistelemässä voisin käydä silloin tällöin.:)

      Poista
  6. Ihana, ja ihana on koko asetelmakin! <3
    Aurinkoista viikonloppua Mansikkatilan maille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 On meitä nyt hellitty!<3 Kevätpäivien iloa Vaahteramäelle!

      Poista
  7. Kevättä on selvästi ilmassa :) Kiitos kun valaisit tietämätöntä. Ostin tuollaisen helmihyasintin itsekin mutta instassa nimesin sen helmililjaksi :D Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule Maiccu, rakkaalla lapsella on monta nimeä! Helmihyasintti on ihan yhtä oikein kuin helmililja.:) Jostain syystä se on vaan muule hyasintti, ei lilja.;)
      Ihanaa viikonlopun jatkoa!<3

      Poista
  8. Ihanan herkkiä ja kauniita sipulikukkia! Nautinnollista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina!<3 Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!:)

      Poista
  9. Olen seurannut kukkailoitteluasi taas mutta sina on muka ollut tosi kiire ettei ole kerennyt osallistumaan tai kommentoimaan. Nyt otin itseäni niskasta kiinni.
    Ihana kevät fiilis kuvissasi. Koti ja kukat 👍💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun nyt ennätit!<3 Kukkailottelun pitää olla iloinen asia, ei pakkopulla!:) Upeat kuvat sulla onkin.<3

      Poista
  10. Ihanan rosoinen ruukku!
    Ja nuo siskosi tekemät puput on aivan upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Nyt on muuten siskoni on tehnyt vieläkin ihanampia pupuja, varmaan joudun sellaisen myyjäisistä ostamaan...:)

      Poista