sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Parhaat kirppislöydöt ja kirpparit



Sisustusblogeissa on kiertänyt tässä kuussa haaste, jossa on listattu 3-5 rakkainta ja parasta kirppislöytöä.  Samaan syssyyn on haastettu nimeämään bloggareiden lempikirpparit. Haaste on lähtöisin No home without you -blogista, ja tuota blogia kirjoittava Kaisa aikoo tehdä koosteen bloggaajien lempikirppareista. Ihan mahtava idea, varmaan myös kova homma! Aion todellakin kärkkyä tuota postausta, sillä tykkään kierrellä kirppareilla, ja matkaillessa se on mun juttu, johon myös perheen miesväki on sopeutunut. Varsinkin Suomessa matkaillessamme googlaan aina kirpputorit menessämme toiselle paikkakunnalle.

Isoimmat ja tärkeimmät kirppisostokset olen tehnyt Torista. Jos etsin tietynlaista huonekalua, seurailen Tori -ilmoituksia, ja ennen pitkää kaipaamani tavara on aina tullut vastaan. Jo useampi vuosi sitten kirjoittelin olevani Tori-muija, sillä ostamisen lisäksi olen myynyt eteenpäin monen monta tavaraa Torin kautta.  Torin kautta meitä yritettiin kerran huijatakin, olin jo unohtanut koko asian, mutta muutama varoituksen sana aiheesta löytyy täältä. Nyt niihin meidän kirppislöytöihin, joita taitaa kyllä pakosti tulla enemmän kuin viisi...









Olohuoneen pienempi Ektorp-sohva on ostettu Torista. Postaus olohuoneen uudesta ilmeestä (on siinä jotain pientä näköjään tapahtunut neljässä vuodessa...) löytyy täältä. Kun aikanaan tajusin, kuinka hyvä sohva Ikean Ektorp on, lähti iso ja kallis Iskun sohva kiertoon, ja aloin etsiä kolmenistuttavalle Ektorpille kaveria. Kaupat syntyivät muistaakseni 250 euron hintaan. Aika edulliset, sillä sohva oli kuin uusi, ja sekä sohvassa, että rahissa on pellavaiset päälliset, joita ei enää Ikeasta saa. Rahia en olisi tarvinnut, mutta myyjä halusi päästä molemmista samalla kertaa eroon. Hiljattain myin toisen Ektorp-rahin pois, ja nyt meillä on vain tämä sohvan mukana tullut rahi.







Keittiöntuolit on ostettu kahdessa erässä Torin kautta. Ensimmäiset haimme Sastamalasta saakka (postaus reilun parin vuoden takaisesta ostoksesta täällä). Neljällä tuolilla oli hintaa 40 euroa. Myöhemmin hain vielä kaksi lisätuolia samaan 40 euron hintaan. Maalasin tuolit Annie Sloan Chalk paintilla, osan valkoisella, yhden harmalla  (paris grey) ja yhden myöhemmin tummanharmaalla (graphite). Viimeisin näkyy mm. tämän viikon Kukkailottelu -postauksessa. Kuten pinnatuoleissa usein, on näissäkin tuoleissa alkaneet pinnat irtoilla. Jospa saisimme tuolit liimailtua ennen tulevan kesän juhlia...Minusta näissä on erittäin hyvä istua! Syksyllä olin ajatellut kirjoittaa kalkkimaalin (eli oikeasti liitumaalin, mutta suomalaisille tuo chalk nyt vain näyttää kääntyvän kalkkina) kestävyydestä huonekaluissa. Juttu jäi kirjoittamatta, mutta voin todeta, että maali on pysynyt hyvin, sillä tuolit on vahattu maalaamisen jälkeen. Ainostaan niissä kohdissa, joissa pöytä ja tuolit toisinaan hankaavat toisiaan vasten, maali on kulunut.







Oman työpisteeni pöytä on Torin kautta hankittu. Se on Jyskin tuotantoa, ja heti alkajaisiksi mies kokosi toisen pöydän laatikoista uudelleen. Se laatikko onkin toiminut hyvin, mutta toiselle laatikolle pitäisi tehdä sama, sillä se jää toisinaan jumittamaan, ja mulla meinaa mennä silloin hermot. Pöydästä ja tekonahkaisesta työtuolista, joka on esikoisen käytössä, maksoin muistaakseni 50 euroa. Alkuun mulla oli työtuolina myös Torin kautta hankittu antiikkinen tuoli, mutta sen istumakorkeus oli väärä. Se tuoli on nyt varastossa tallessa, pojalta nappasin Hay About a Chair -tuolin itselleni, sillä hän ei siinä tykännyt istua. Nykyään kirjoitan lähes kaikki blogijutut työpöydän ääressä, kun ennen tein kaikki tietokonehommat sohvan nurkassa.



Työhuoneessa eli kirjastossa, kuten me huonetta kutsumme on kaksi nojatuolia. Toinen on mummoni 50-vuotislahja, toinen Boknäsin mallistoa oleva, on niin ikään Torin kautta ostettu. Tätä nojatuolia jahkasin jonkin aikaa, ja se on varmaan ainoa Tori-ostos, josta olen tingannut. Hankin hiljattain uuden tietokoneen, ja siirsin vain osan kuvista tämän uuden koneeni muistiin, siksi en löytänyt tähän postaukseen kuvaa nojatuolista tai rahista. Nojatuoli näkyy kuvissa ainakin täällä.







Kesähuoneen ikkunat ja ovet ostin Torin kautta, mutta ne ostin eräältä yritykseltä, joka myi vanhojen rakennusten varaosia, niitä ei voi pitää kirppislöytöinä. Kesähuoneen melkein kaikki tavarat ovat kirppislöytöjä, tärkeimpinä rottinkinen keinutuoli, jonka ostin Kesähuoneeseen Lahdesta Lanttilasta 30 eurolla ennen kuin Kesähuonetta oli olemassakaan! Viime kesänä seurailin pitkään Toria, kunnes kohdalle osui hyväkuntoinen ja kohtuuhintainen Parolan ronttinkikeinu. Oi, sitä omistamisen onnea!






Viime keväänä löysin Hämeenlinnan Suurkirppikseltä jo pitkään pihalle himoitsemani vanhat maalarin tikkaat. Hintaa tikkailla oli 30 euroa. Samalta kirppikseltä ovat peräisin olohuoneen poronsarvet, löytö toissa keväältä.









Kaikenlaista pienempää sisustusta on tietenkin kirppiksiltä mukaan tarttunut vuosien saatossa. Tuoreehko, mieluisa löytö on loppusyksystä meidän lähikirpparilta, Matruskasta, löytämäni kynttilänjalkakokoelma. Harvemmin tulee enää muilla kirppareilla käytyä Lahdessa, sillä tykkään Matruskan siisteydestä, hintatasosta ja valikoimista. Lämmin suositus siis Matruskalle! Samalla kannattaa poiketa myös Villiviinissä, joka sijaitsee samassa rakennuksessa, entisessä linja-autotehtaassa, Korilla Villähteellä.<3

Postaukseen teemaan sopii mainiosti, että kuvat on kierrätetty vanhoista postauksista. Olipa mukava, mutta aika kova homma! Oletteko muuten huomanneet, että aiemmin sunnuntai oli kirppispäivä, mutta nykyään ei. Itse käyn kirppiksellä mieluiten arki-iltana tai lauantaina, sunnuntait on yleensä muuta touhua täynnä.


Kiva olisi lukea lisää tekemistänne kirppislöydöistä ja suosituksia hyvistä kirpputoreista asuittepa missäpäin tahansa. Leppoisaa sunnuntaita! Täällä jatketaan hyvin alkanutta lomailua.

Taina

13 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä olet tehnyt kirppiksiltä!
    Torin kautta olen olen myynyt huonekaluja ja nopeasti ovat menneet kaupaksi ilman ongelmia.
    Minäkään en koe sunnuntaita kirppispäiväksi, vaan mieluummin käyn jonain muuna päivänä. Nyt nuo kirppiskäynnit ovat vähentyneet, kun lähikirppis lopetti viime keväänä. Harmi:(
    Kivaa lomaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koti taitaisi näyttää aika erilaiselta ilman näitä ostoksia. Olen tyytyväinen!:) Monesti, kun olen mennyt noutamaan ostamaani Tori-ostosta, olen kuullut, että on poikkeuksellista tulla silloin, kun lupaa. Jotain samantapaista olen kokenut itsekin myyjänä, mutta enimmäkseen pelkkiä hyviä kokemuksia.

      Kyllä mullakin on kirppiskäynnit vähentyneet, sillä kun on raivannut kaappeja urakalla, on aika iso kynnys täyttää niitä uudelleen.;D

      Poista
  2. Kyllä kirppikset ovat kivoja paikkoja. Hyviä löytöjä voi tehdä kun näkee vähän vaivaa. Tori on minun suosikkini, ainakin myyntipuolella. - Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä kirppiksellä piilee aina mahdollisuus aarteeseen.;) Se on osa viehätystä! Olen minäkin myynyt tavaran poikineen Torin kautta ja hyvin on tosiaan kauppa käynyt.:)

      Kitos Anneli!<3 Kyllä mä nautin, tämä loma tuli tarpeeseen!

      Poista
  3. Sulla on selvästi ollut onnea ostopuolella, kun mun parhaat onnistumiset on tulleet myynnistä (ja sitä kautta toivottavasti ilahduttaneet ostajia) :). Enpä olis arvannut/muistanut kaikkia noita sun luettelemia kirppis- tai torilöydöiksi. Voi olla osa-aikadementiaa, mutta mm. Parolan rottinkikeinun olisin kuvitellut ihan uutena ostetuksi. Sensijaan mm. maalarintikkaat muistan sattuneesta syystä hyvinkin ;).

    Torista en ole ostanut ikinä mitään. Mutta olen kyllä niiiiin tyytyväinen, että aikanaan uskalsin kokeilla myyntipuolta, koska ihan kaikki, mitä olen laittanut myyntiin, on mennyt oikeastaan samantien, kun olen saanut kuvat ladattua. Ja välillä on pistänyt miettimään, että tuliko nyt nähtyä turhan paljon vaivaa kuvien kanssa (koska oikeasti olen niihin käyttänyt aikaa) tai myytyä liian halvalla, mutta poika palautti maan pinnalle sanomalla, että "silloin, kun tavara menee kaupaksi, sillä on oikea hinta". Uskotaan :).

    Voi olla, että meillä ei ole edes kolmea kirppikseltä tehtyä löytöä olemassa. Mutta ihan mielenkiinnosta aion koluta nurkat ja tutkia.

    Ja ihan superia olis tosiaan lista omien kokemusten perusteella suositelluista kirppareista, joten jään seurailemaan. Kiitos tästä vinkistä ja rattoisaa loman jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Mun on pitänyt tätä sulta aiemminkin pyytää ihan vaan näin hajamielisen lukijan näkövinkkelistä, että tekstissä olevien linkkien seuraaminen on ainakin mun mielestä helpompaa, jos niitä tehdessään on laittanut ruksin siihen "avaa sivu omalle välilehdelle"-valikkoon (en muista, onko sanamuoto just tuo vai jotain sinnepäin, mutta siihen suuntaan kumminkin). Silloin jää myös sun alkuperäinen tekstisivu (eli tässä tapauksessa tää kirppispostaus) näkyviin ja siihen on helppo palata. Mutta nyt kun linkkiä klikkaamalla päätyy linkitetylle sivulle ja tää alkuperäinen katoaa samalla näkyvistä, niin mulle ainakin käy joskus niin, että suljen vahingossa linkkisivun yläkulman ruksista ja sitämyöten täytyy mennä takasin lukulistalle, että pääsee palaamaan alkuperäispostaukseen.

      Poista
    2. Kiitos Annukka!<3 Olen ollut siinä luulossa, että mun linkit avautuu uuteen välilehteen!:O Tähän postaukseen asia on korjattu, ja jatkossa olen huolellisempi. En tajua, missä vaiheessa mulle on tällainen moka tapahtunut...:( Mutta siis KIITOS!<3

      Mulla on kuule ihan samanlainen kokemus Torin kautta myymisestä! Kaikki on mennyt, ja usein ihan samana päivänä, kun olen jaksanut ladata kuvat nettiin. Poikien vaatteitakin olen myynyt, jotka ei kirpparilla menneet mielestäni oikeaan hintaan. Merkkitietoiset maksaa ja postitse toimitus, vähemmän siitä on vaivaa kuin kirppispöydän pitämisestä. Toisaalta molempi parempi! Ylimääräistä kahvikonetta yritin myydä kirpparilla useamman viikon, Torissa meni samana päivänä ja ihan meidän lähelle. Totesin ostajalle, että et sitten ilmeisesti käy Matruskassa.;)

      Jään nyt odottelemaan sun kirppipostausta!:) Sun päivästäsi oli superkiva lukea!<3 En ehtinyt silloin kommentoimaan, mutta sanonpa nyt tässä, kun tuli mieleen.:)

      Ihanaa viikkoa Annukka!<3

      Poista
  4. Täällä toinen Tori-muija :) Siellä on paljon myynyt ja satunnaisesti myös ostanut. Rakastan kirppiksiä ja tänäänkin käytiin, mutta oli niin täynnä koska sunnuntai että pitäisi arki-iltojen kirppispiipahduksissa. Silloin tekee hyviä löytöjä ja on rauhallistakin. Ihania ostoksia oletkin tehnyt ♥ Kyllä kierrätys kannattaa!
    Leppoisaa sunnuntai-iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätys on niin jees!<3 Myynyt olen minäkin, usein sillä ensin kartutetaan kassaa ja sitten tilalle jotain mieluisampaa.:) Kun tavara on hyvää ja hinta oikea, kauppa käy!

      Kiitos Maiccu!<3 Ihanaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Upeita löytöjä olet kyllä tehnyt. Rottinkinen keinu ja sohva, ihan huippuja. Taidanpa tarttua tähän postausideaan, koska meiltähän näitä löytöjä löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Kirppislöydöistä on tullut olennainen osa meidän kotia.:) Jään odottamaan sun postausta ja kirppisvinkkejä, sillä niille vinkeille voi todella olla käyttöä!

      Poista
  6. Iik, miten ihanat tikkaat. Tuollaisia olen etsiskellyt, mutta hinnat ovat olleet pilvissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivätkö olekin!<3 Mua harmittaa vieläkin, kun näin toissa syksynä kaatopaikalla, roskalavalla, tällaiset. Olisin ne sieltä ilman muuta onkinut mukaani, mutta siinä kuulin apua pyytäessäni, ettei lavoilta saa ottaa mitään.:( Silloin ei vielä ollut kierrätysmyymälääkään tuossa meidän jäteasemalla. Nyt siellä on sellainen, ja luulisin, että tuollaiset älyttäisiin ottaa talteen ja myyntiin nykyään...

      Poista