sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Marjapavlova // Arvonnan voittaja



Onpas ollut upea viikonloppu kaikin puolin! Instan puolella seuraavat tietävätkin, että olimme miehen ja kuopuksen kanssa Hyvinkään Sveitsissä rentoutumassa ja pitämässä hauskaa. Mahtava reissu, josta postailen erikseen, kunhan ennätän käymään kuvat läpi ja jäsentämään hieman kokemaamme

Ennen Rust-Oleum Chalky Finish Seinämaalin arvonnan voittajan julkistamista haluan kuitenkin jakaa yhden maistuvan kakkureseptin.:)






Tässä viikolla päätin, että nyt on pakko leipoa jotain hyvää, edellisestä leivontakerrasta oli jo aikaa vaikka kuinka kauan! Marjapavlovan ohjeen olin tallentanut itselleni  Koti ja Keittiö -lehden resepteistä joskus ennen joulua. Käytin reseptiä lähes sellaisenaan, muutin vain maustamattoman jogurtin rahkaan, koska jälkimmäistä on yleensä aina kaapissa, ensimmäistä ei. Minusta marenkipohjan tekeminen ei ole hankalaa, eikä työlästä. Nopeastihan ne valkuaiset vatkaantuvat! Hieman olisin voinut malttaa odottaa ennen kakun kokoamista, sillä heti uunista ottamisen jälkeen piti olla varovainen, etteivät pohjat hajoa käsiin. Kakusta tulisi kauniimpi tuoreilla marjoilla, mutta koska on talvi, tyydytään pakastettuihin. Aika tavalla marjat valuttivat, mutta pavlova upposi hyvin marjamehuista huolimatta.






Pavlova:
4 valkuaista
2 ¾ dl sokeria
3 tl maissijauhoja
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte:
2 dl kermaa vatkattuna
2 dl rahkaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
marjoja

Pinnalle ripaus tomusokeria 


Vatkaa valkuaiset, lisää sokeri vähitellen. Marenki on valmista, kun se on kovaa ja kiiltävää. Lisää vielä maissijauhot ja valkoviinietikka ja vatkaa ne sekaan. Tee leivinpaperille marengista kaksi ympyrää marengista (itse tein niin suuret kuin pellille mahtuu yhtä aikaa). Muotoile ympyrät niin, että niiden keskelle jää kuopat täytettä varten. Paista pohjia 120 asteessa noin tunti ja anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua (syömistä). Laita isompi pohja alle. Lisää siihen marjat ja täyte. Laita sitten pienempi pohja isomman päälle ja lisää marjat ja täytteet. Lopuksi voi vielä ripotella tomusokeria kakkua kaunistamaan. Sitten syömään... vaikka kultalusikalla.;)






Colornovan tarjoaman Rust-Oleum Chalky Finish Seinämaalin arvontaan osallistui reilu 40 innokasta kodin ehostajaa. Arpaonni suosi tällä kertaa Riitiä! Onnea, onnea!<3 Laitoin jo Riiti sinulle sähköpostia.


Leppoisaa sunnuntaita ja kivaa uutta viikkoa!
Taina

16 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä pavlovaa. Miehelle huikkasin heti, että ensi viikonloppuna muuten herkutellaan tällä :)
    Onnea arvonnan voittajalle ja ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin pavlova on myös kaunista syötävää... ja todella herkullista!:) Ihanaa, jos tykkäät!<3 Samoin Outi sinulle!

      Poista
  2. Voi mitä mieletöntä herkkua, pitääkin kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Periaaatteessa voi käyttää yhtäkin pohjaa kerralla, ja tuo marenki säilyy vaikka rasiassa ymmärtääkseni aika pitkään.:)

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä! Meidän nuorimmainen tykkää hirveästi marengista, joten tämä voisi upota aika äkkiä :) Täytyy laittaa ihana ohje muistiin. Kivaa alkavaa viikkoa mukavan rentoutumisen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään, että herkkujen pitäis myös näyttää herkuilta.:) Syön aina myös silmilläni. Parissa päivässä hävisi tämä kakku.;)
      Kiitos Hanna!<3 Iloa viikkoosi!

      Poista
  4. Oi, tämä näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! <3
    Onnittelut arvonnan voittajalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, on! Mutta pulla ois kyllä parempaa.;D Olen niin laiska sitä leipomaan.:P

      Poista
  5. Herkullinen pavlova :)
    Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi mun lemppareista!:) Kiitos, kivaa viikontaitetta!:)

      Poista
  6. Niin ihanan näköinen herkku!
    Yhteen aikaan mulla oli tapana tehdä omatekoisia marenkeja (mansikka, vanilja, kaakao ja vaikka mitä). Ne on ihan älyttömän hyviä, varsinkin jos sisus jää sellaiseksi taivaallisen tahmeaksi ja pinta on rapeaa. Nams. Saati sitten tuollainen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatekoiset marengit kuulostaa vähän liiankin hyvältä! En ole koskaan ajatellut, että sitä voisi syödä ihan sellaisenaan.:D Tuo kakku oli just sellaista, rapeaa päältä ja tahmeaa sisältä. Riippuu varmaan paistoajasta tuo koostumus.:)

      Poista
  7. Pavlova on aivan ihanaa, voisin syödä sitä vaikka joka päivä :D
    Ihana viikonloppu teillä, taas jaksaa. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!<3 Oli ihan loistava lomanen, siitä saa ihmeesti virtaa.<3
      Onneksi olen tullut niin laiskaksi, että leipominenkin jää.;D Mulla on ainekset valmiina odottamassa yhtä ystävänpäiväleipomusta varten, mutta taitaa mennä viikonloppuun leipomiset...ihan vain laiskuuden vuoksi!:P

      Poista
  8. Voi mikä herkku! Yritän päästä liikakiloista eroon ja herkutella vain lauantaisin. Tuollaisten houkuttavien kuvien katsominen pistää itsehillinnän koetukselle! Noh, jos minä selviäisin vielä neljä yötä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis minkä liikakilojen?! Näytät oikein solakalta ja nimikin on keveä kuin mikä!<3 Mutta tuo on kyllä hyvä juttu kelle tahansa, olla syömättä herkkuja jatkuvasti. Meillä meinaa olla töissä koko ajan jotain naposteltavaa, eikä tosiaan mun selkäranka riitä siellä niitä vastustamaan. On helpompaa, kun ei osta/leivo/näe herkkuja.:)

      Poista