keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Kullanvärisillä aterimilla vaihtelua kattauksiin



Luulen, että sieltä syksyiseltä Tanskan reissulta sain päähäni, että kullanväriset aterimet pitäisi ehdottomasti saada. Tummiin pöytätekstiileihin ja vihreisiin Kastehelmi-juomalaseihin ajattelin niiden sopivan kivasti ja tuovan uutta ilmettä kattauksiin. Välillä unohdin jo koko jutun, sitten taas selailin verkkokauppojen nettisivuja, sillä ainakaan Lahdesta ei tuntunut löytyvän kullanvärisiä aterimia mistään. 







Ellos myy Bloomingvillen aterinpakkauksia, mutta hintaa neljän hengen (mielestäni minimi, kuusi olisi vielä parempi) aterimille olisi tullut ihan liikaa. Ikeassa puolestaan olisi ollut isompia pakkauksia suht edullisesti, mutta yllättäin ne eivät olleet lainkaan verkon kautta myynnissä, minkä lisäksi ne olivat lopussa mm. Vantaan Ikeassa, sinne olisin ehkä tämän mielitekoni vuoksi saattanut ajaa, Kuopion Ikeaan tuskin... Loppujen lopuksi aterimet löytyivät Kotini on Helmeni Marikan Insta-kuvan avulla Halpa-Hallista sen verran edullisesti, että ne lähtivät tilaukseen heti! Harmittelin vain sitä, etten ollut tajunnut tilata niitä samalla kertaa kylpyhuoneen metallikorien kanssa.








Tässä yhtenä päivänä innostuin kokeilemaan aterimia eri lautasten ja kaitaliinojen kanssa. Koska kevät pyrkii väkisin mieleen, ei tehnytkään mieli käyttää tummia lautasliinoja...tai no, olisin kokeillut vihreitä, jos mulla olisi sellaiset (mistä nämä ajatukset aina tulee...joudun varmaan ensi viikolla poikkeamaan Helsingin reissulla Stokkalla...). Valitsin siis valkoisen Annon lautasliinan, vaihtelin kuvia ottaessani lautasten alla olevaa kaitaliinaa tummanharmaasta, vaaleanpunaiseen ja valkoiseen. Lisäksi kokeilin kahta erilaista lautasta, valkoista Arctikaa ja ruskeakuvioista kirppislautasta. Lautasliinarenkaaksi valikoitui tietenkin Dubain tuliainen, koska siinä on sama kullanväri. Maljakosta poimin vielä yhden neilikan, leinikin ja eukalyptuksen tätä kauttausleikkiä varten.

 




Omaan silmääni parhaalta juuri nyt näyttää valkoisen, vaaleanpunaisen ja kullan yhdistelmä. Ei nuo muutkaan minusta huonolta näytä! Kiva välillä leikkiä tällä tavalla, sitten oikeassa tilanteessa kattaminen käy nopsaan, kun on ensin vähän harjoitellut. Miehellä on synttärit piakkoin, silloin yleensä paistan pippuripihvit ja katan pöydän kauniisti. Tavallisesti kyllä käytämme pihviveitsiä, mutta ehkäpä kokeilemme tämän setin terävyyttä tällä kertaa. Kivaa vaihtelua näillä kultaisilla aterimilla tosiaan saa perinteisen teräksen rinnalle.

Jos et vielä ole käynyt osallistumassa Hotel Sveitsin lahjakortin arvontaan, niin kipin kapin osallistumaan!

Taina



18 kommenttia:

  1. Kauniit!!
    Liinoilla on kiva leikitellä ja eri väreistä tulee ihan eri fiilis.
    Minäkin olen haaveillut kullanvärisistä aterimista mutta raaskinut ostaa alesta vain pari lusikkaa ja veitsen Zara Homesta.
    Ja tuo leinikki ja neilikka ovat sävyiltään täydelliset!! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!:) Mäkin tykkään!
      Minulle tuo sisustelu on jonkinlaista leikkiä muutenkin.;) Tällä paketilla oli muuten hintaa 25 euroa ja siihen postikulut, eli ei ollut kallis ostos.

      Kukat ovat Satun kimpusta!<3

      Poista
  2. Ai vitsi miten nuo onkin kauniit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni pakkomielle mulle noista syntyi, onneksi löytyi edullisesti!:P

      Poista
  3. Kylläpä tuovatkin arvokkuutta kattaukseen, ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni!:) Olen miettinyt, että aika pitkään meillä onki ollut vain teräksisiä ja hopeisia ateriamia. Eivät nuo tietenkään kultaa ole, mutta joskus on kiva vaihtaa väriä.:)

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja aterimet!
    Ne tuovat ihanaa vaihtelevuutta kattaukseen. Tykkään kovasti kuparin väristä ja näiden aterimien kulta on just kauniisti jotenkin kuparin sävyistä. <3
    Ja vertailu ja blogien & instan lukeminen kannattaa näköjään aina. Säkin säästit selvää rahaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!:) Tuota kultaakin on niin montaa sävyä, mutta ihan kivat nämä minusta ovat vaihtelun vuoksi. Siitä sässtöstä voi tietenkin olla montaa mieltä..;D

      Poista
  5. Ihanat aterimet! Mun suosikki on tuo, missä on ruskeakukkainen lautanen <3 Kaikki tosin ovat hurjan kauniita.

    Mä olen vähän laiska tässä(kin) asiassa. Meillä taitaa kaikki aterimet olla vähän eriparisia, kääk... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Mäkin tykkään siitä kukkalautaskuvasta, mutta en sitten tullut kokeilleeksi tuota komboa eri kaitaliinoilla. Aika monta erilaista vaihtoehtoa saa muutamalla esineellä.:)
      Hei, eripariset on kivat kans!

      Poista
  6. Näyttääpä kivoilta, en ole tainnut koskaan nähdä missään kullanvärisiä aterimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! Mulla on sellainen kuvitelma, että siellä Tanskassa tai sieltä tuomassani sisustuslehdessä olisi ollut kuvia, joista bongasin kullanväriset aterimet, ja se ajatus ei jättänyt rauhaan.

      Poista
  7. Nuo kultaiset aterimet on jotenkin tosi juhlavat. Tuolta halpa hallista tuntuu löytyvän vaikka mitä kivaa.
    Mukavaa torstai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpa-Halli on kyllä osoittautunut oikeaksi aarreaitaksi! Jatkossa etsin ensin sieltä, sillä hinnat on myös tosi edulliset. Kiitos Outi!

      Poista
  8. Harvemmin pronssia ja kultaa näkee aterimissa. Kauniilta näytti, kuten tuo ihana kimppukin. Mitenkähän nuo astiapesukoneessa kestää vai onko tiskattava vain käsin kuten hopeakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Irja ja kiitos! Kesti tässä vastaamisessa, pahoittelut!<3
      Nuo ostamani aterimet ovat käsinpestäviä, enkä edullisesta hinnasta huolimatta uskalla niitä koneeseen laittaa. Pihviaterimet, joita käytän hopeisten kanssa usein juhlatilanteissa, ovat niin ikään käsinpestäviä, joten sen puoleen ei muutu mikään.:D Olis kyllä kiva, jos vois vaan nakata aterimet pesukoneeseen, jäämme sitä odottelemaan.:)

      Poista