perjantai 1. joulukuuta 2017

Kukkailottelua tulppaaneilla



Hip hei, joulukuu ja ensimmäinen Kukkailottelu kahteen kuukauteen! Viimeisimmän ilottelun kukkaset olivat omasta pihasta ja Kesähuoneessa... Nämä Villiviinistä hankitut papukaijatulppaanit ovat vilahdelleet jo viime viikon Perjantaimyysseissä sekä jonkun kerran myös Instassa kuluneella viikolla. Meillä on useasti joulunaikaan ollut juuri näitä tulppaaneita, varmaan siksi miellän ne erityisesti jouluisiksi, vaikka ihan yhtä hyvin nämä käyvät vaikka keväiseen kotiin!






Tosiaan, tulppaanikausi alkaa tästä joulun tienoilta ja jatkuu pitkälle kevääseen, pihassa alkukesään saakka, jos hyvin käy. Lajikkeissa on mistä valita: rimpsureunaista, kerrottua, papukaijoja ja värejäkin joka makuun. Mielestäni nämä vihreät papukaijatulppaanit on kuin tehty Urna-maljakkoon, ja sopivat tuolla tavalla rennosti aseteltuina kurkottelemaan maljakon reunojen yli.






Laadukkaissa tulppaaneissa hyvä puoli on pitkäikäisyys. Nyt reilua viikkoa myöhemmin nämä samat tulppaanit ovat tuossa keittiönpöydällä. Kyllähän ne tietenkin ovat nyt enimmäkseen kuivahtaneet niille sijoilleen, mutta tulppaaneissa tykkään melkein enemmän kauniisti avautuneista ja kuivahtaneista, kuin vielä täysin kiinni olevista kukista! Yritän aina valikoida tulppaaneista sellaiset, joissa on aavistus avautumista havaittavissa, sillä minua harmittaa eniten, jos tulppaanit eivät missään vaiheessa aukaise kukkiaan, vaan kuivuvat ennen sitä.







Minulle joulunodotukseen ja jouluun liittyvät olennaisesti kukat, eikä niitä kai voi koskaan olla liikaa. Kunhan ennätän, niin kipaisen ostamaan jotain uutta ja tuoretta. Toki Sadulta saamani kimppu koristaa edelleen kauniina olohuoneessa! Katsotaan, mitä kaupasta seuraavaksi löytyy, jotain joulukirjan tyylisiä kukkajuttuja ehkä...Jos muuten etsit helppoa ja nopeaa kranssiohjetta, niin eilisessä postauksessa on sellainen!

Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3


Ihanaa viikonloppua, nautitaan joulukuun iloista!<3

Taina 
 


18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 tulppaanit on aivan mahtavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Tulppaaneista on NIIN paljon iloa talviaikaan!:) Nyt pidän peukkuja, että meillä nousisi myös keväällä tulppaaneita...

      Poista
  2. Rakastan tulppaaneja, saan niitä vielä usein syntymäpäivänäni, joka on huhtikuussa. Tulppaanit ja narsissit ovat ikisuosikkeja.
    Mukavaa joulukuun ensimmäistä iltaa sinulle Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanikausi on tosiaan pitkä, oikeastaan puoli vuotta! Kevät on ihan parasta kukka-aikaa, jos multa kysytään.;D Hyvä hetki viettää synttäreitä, omani ovat vasta elokuussa.
      Iloa viikkoosi Outi!:)

      Poista
  3. Kukat on niin <3
    ja toi maljakko <3 <3 <3 eilen sitä ihastelin Sokoksella ja mietin että kuka tuon raskis mulle ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, vastaus on tietenkin sinä!:) Silloin saa, mitä haluaa. Ainakin Lahden Sokkarilla oli jälleen hyviä alennuksia joulukuulle, tosin rahanreikiä joulukuussa riittää.:P
      Kukat todella on <3.

      Poista
  4. Kauniit kukkaset ja miten tunnelmalliset kuvat<3
    Joulukukkia näkyy kaupassa olevan vaikka minkälaisia...arvaa, meneekö pää pyörälle, kun haluaisi ne kaikki ;)
    Ihanaa viikonloppua Taina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      Mä todellakin tiedän tuon!! Nytkin tuolla Villiviinissä olisi ihanien leikkojen lisäksi hyasintteja, jouluruusuja ja vaikka mitä ihania havukasveja, joita mun todella tekis mieli.:)

      Iloista viikkoa!<3

      Poista
  5. Papukaijatulppaanien rentous ja rouheat muodot lumoavat....

    Suloista adventtia sinne! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sovikin hyvin tuohon Urnaan!:)
      Kiitos Susanna, samaa sinne!<3

      Poista
  6. Todella kauniit kuvat! <3 ...Niinkuin aina, Taina... ;) Unohdin itse tällä viikolla osallistua, mutta lupaan kovasti Kukkailottelua kaivanneena osallistua ensi viikolla!
    Ihanaa viikonloppua sinulle, ja koetetaas löytää aikaa nähdä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Nonni, tämä on sitten lupaus, siis että olet ensi viikolla jälleen Kukkailottelussa mukana.;D
      Olis kiva nähdä..Epäilen, että menee uuden vuoden puolelle...:/

      Poista
  7. Kauniita tulppaaneja, minustakin sopivat oikein hyvin joulukukkasiksi.

    VastaaPoista
  8. Upeat tulppaanit, kauniisti kuvatut.

    VastaaPoista