torstai 1. kesäkuuta 2017

Kukkailottelua luontoäidin kukkakaupasta



Edellisessä postauksessa ihasteltiin kieloja. Kielojen ja tuomen oksien lisäksi kannoin kotiin myös hedelmäpuun oksia. Lähistöllä on tyhjä tontti, jossa on ehkä joskus ollut rakennus...ainakin kaivo siellä edelleen on, ja sieltä tontilta bongasin viime vuonna kukassa olevan hedelmäpuun. Nyt kun muistin mennä tutkimaan puuta lähempää, huomasin, että puita on itse asiassa monta. Jostain hiipi mieleeni ajatus, että olisivatko nämä kriikunapuun oksia ja kukkia? Täytyy syksyllä muistaa tarkailla!





Ihanan kepeä ja raikas kimppu syntyi pelkistä kukkivista oksista ja simppelistä maljakosta!





En voi väittää, että kesäkuu olisi alkanut täällä erityisen kesäisenä. On satanut rakeita niin, että maa oli monin paikoin valkoisena. Tie oli aivan sohjoinen rankasta vesi- ja raesateesta. Päärynäpuu kukkii nyt meidän pihassa, mutta eipä taida kovin montaa päärynää tulla, sillä ilmat eivät juuri nyt suosi hyönteisten lentoa. Toivottavasti lämpö palaa pian!





Kiitos jälleen viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille! <3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3

Ihanaa viikonloppua!💚

Taina


20 kommenttia:

  1. Kauniit oksat. Pitäisikin huomenna käydä kurkkaamassa, kukkiiko meidän päärynäpuu. On mennyt sisällä möllöttäessä tämä viikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Teidän puutarha on kyllä sellainen Satumaailma!<3 Aamullakin ihastelin sun kuvia. Ehkä joskus meilläkin on tuollainen useiden huoneiden puutarha!:)

      Poista
  2. Kirsikka meillä kukkii, omena pitää nuppunsa kiinni jaluumupuussa ei nuppuakaan. Syreenissä kukinnot nupuillaan, mutta kohta entiset kun rakeet niitä riepoo.
    On ollut hyvät kelit siivota sisällä ja leipoa, mutta huomenna on auringon PAKKO paistaa ja olla lämmintä!!!!

    Luonnonkukat on ihania, mutta minä en tarkene mennä ulos niitä hakemaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen ero on kukinnassa viimevuotiseen. Rautatieomenapuussa on vain kourallinen nuppuja, ersta sen sijaan näyttää normaalilta, päärynässä oli vähemmän kukkia kui viime vuonna, mutta tuskinpa saadaan päärynöitä, kun oli niin huonot säät kukinnan aikaan. Onneksi on edes hitusen lämpimämpää kuin viime viikolla! Mulla on vielä muistissa pari "kesää", jolloin kesä ei tullutkaan...Voi meitä vilukissoja!

      Poista
  3. Ihanan herkkä kimppu <3 Olisikin joku hylätty puu, mistä hakea oksia. Oman pihan ainoasta luumupuusta en raaski montaa oksaa leikata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Täällä on noita hedelmäpuita monessakin paikassa, talot on purettu teiden alta ja onneksi puut ovat saaneet jäädä. Oppilaillekin hain oksat vielä perjantai-iltana! Niistä tuli mun mielestä kivat, kun kirjoitin jokaiseen nimellä varustetun lapun ja luettelon kauniita sanoja kyseisestä oppilaasta.:) Omissa puissa kukinta on sen verran köyhää tänä vuonna, etten raaskinut siitä yhdestä kunnolla kukkivasta leikata edes Kesähuoneen maljakkoon!;D

      Poista
  4. Suloisen herkät oksat!
    Voisi olla sinikriikuna tai kirsikka!

    Kauniita hetkiä viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Täytyy syksyllä tarkailla, josko hedelmiä alkaa putkahdella.:)
      Ihanaa viikkoa sinne aurinkoon!<3

      Poista
  5. Ihanat oksat, olen joskus saanut ison kimpun kirsikanoksia, joka näytti kovin samanlaiselta... Nyt kukkii meilläkin luumupuu, mutta omenia ei taida tulla lainkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Voi hyvinkin olla, että kyseessä on kirsikka.:) Kehnosti kukkii meilläkin omenat, mutta tuolla tien poskessa on yksi upeasti kukkiva omenapuu, jonka epäilisin kuuluneen joskus kartanon puutarhaan.:)

      Poista
  6. Nuo ovat niin herkkiä <3
    Hurjan samanmoisia, kun meidän luumupuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!:) Voi hyvinkin olla, että kyseessä on kirsikka tai luumu...Kriikunahan on hieman kuin luumu, mutta pienempi.:)

      Poista
  7. Tänään menin lenkillä kielopaikan ohi, mutta vain oli kauniit vihreät lehdet. No, odotellaan ;)
    Ihanaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko uskoa, että oikea kesä vielä tulee..myös sinne pohjoiseen! Onhan tässä omat hyvätkin puolensa, että kukinta on myöhässä. Saa nauttia kukkivista pidemmälle kesään!:)
      Kiitos Ellen, mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

      Poista
  8. Hedelmäpuun oksat ovat kauniita. Tänä vuonna ei tule sellaista huikeaa kukintaa kuin vuosi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat! Olen huomannut saman!:( Syötävät omenat eivät kuki meillä lainkaan, rautatieomenapuussa on muutama hassu kukka, ersta (paikallisen kartanon lajike) kukkii hienosti...No kevät on ollut mitä sattuu, niin kukintakin on mitä sattuu.

      Poista