maanantai 3. huhtikuuta 2017

Päärynä-kinuskikääretorttu // arvonnan voittaja



Sanotaanko, että on sitä parempiakin päiviä ollut kuin tämä maanantai. Eräs oppilas mm. kysyi multa välkkävalvonnassa, että mitä valkoista sulla on tuossa päälaella. Mitäpä muuta kuin harmaita hiuksia, ja voihan kääk, vielä kaksi viikkoa seuraavaan parturiaikaan!:/ Lisäksi olen tänään saanut kuulla olevani hirviö, ja sain mielestäni aika tylyn sähköpostiviestin asian tiimoilta, josta olin etukäteen kovin innoissani. Aina ei näköjään voi voittaa...ja samalla opin nauramaan itselleni aina vain enemmän.






Onneksi kotona odotti pätkä eilen leipomaani kääretorttua! Meillä on viime aikoina tehty paljon ruokia, joissa käytetään kananmunia, on paistettu vohveleita, pannaria ja leivottu, koska tarvitsin kananmunan kuoria valumuoteiksi betonimuniin. Onneksi urakka on ohi tältä vuodelta. Voi olla, että en osta kanamunia vähään aikaan.;)





Kääretorttu on ensimmäinen leivonnainen, jonka opin leipomaan, muistaakseni jo tokaluokkalaisena. Lähes aina laitan väliin banaania soseutettuna, mutta nyt kokeilin päärynä-kinuskirahkaa, ja hyväähän siitä tuli! Jos kaipaat jotain helppoa ja nopeaa kahvin kanssa, on kääretorttu valmista alle puolessa tunnissa. Taikinakulhon jämistä tulee aina vääntöä lasten kesken, sen verran hyvää taikina on raakana.

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota

Täyte:
1 prk päärynä-kinuskirahkaa
1dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
pari riviä tummaa suklaata paloteltuna


Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti taikinaan. Kaada paperoidulle uunipannulle ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia, niin että  pinta on kauniin ruskea, ja taikina irtoaa kokeillessa paperin reunoista. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä täyte pohjan päälle ja kieritä kääretorttu rullalle. Valmista.



 

Teitä pääsiäisarvontaan osallistuneita oli ihan ihmeen paljon, 63 kappaletta. Olen otettu siitä, että tekemäni betonimunat olivat niin monen mieleen. Kiitos!<3 Ensi vuonna yritän ruinata siskoltani tuollaisen pupun arvottavaksi, ja muitakin arvontoja on varmasti tulossa (ennen ensi vuoden pääsiäistäkin), joten pysykäähän kuulolla! 200 kirjautuneen lukijan raja voisi olla hyvä hetki järjestää jotain kivaa, jos sellainen päivä vielä koittaa. Toivon, että viihdytte muutenkin, ja juttuni jaksavat teitä kiinnostaa! Bloggaaminen ilman lukijoita on kuin ruoka ilman suolaa, elämä ilman huumoria, vuosi ilman kesää...Ymmärrätte varmaan, että olette hirmuisen tärkeitä!:)

Laitoin Fb:ssa kommenttinsa jättäneet jonon alkuun ja blogissa kommentoineet heidän jatkokseen. Random.org oli sitä mieltä, että numero 13 on tällä kertaa onnennumero, ja se numero oli Jaana Ehrukaisella! Onnea Jaana!:) Laitatko mulle sähköpostia, niin saat palkinnon mahdollisimman pian itsellesi.<3


Mukavaa maanantaita, kaikesta huolimatta ja juuri siksi!
Taina

 

8 kommenttia:

  1. Siis sulla oli omatekoista kääretorttua ja mulle tarjosit kaupan pullaa 😲 💖 Tosin sekin maistui pitkän lenkin jälkeen....
    Maanantai on maanantai..melkein harmittaa jo sinunkin puolesta.....täällä vuoroin palellaan ja vuoroin hikoillaan enkä puhu nyt vaihdevuosioireista....Jos jo huomenna paistais aurinko....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän mulla silloin toissapäivänä mitään kääretorttua ollut, koska esikoinen(se suursyömäri) veteli viimeiset edellisestä tortusta juuri ennen sun tuloa, ja tän leivoin eilen illalla.:D Piti vielä viimeiset munat käyttää, kun niissä oli päiväys menossa.

      Tuossa postausta kirjoittaessani huomasin, että ilmalämpöpumppu ei jostain syystä toimi. No, pienen selvittelyn jälkeen mies sai sen toimimaan, mutta osa ulkosähköistä on pois...Kävin myös jututtamassa pari miestä, jotka olivat tuossa harjun päällä parturoimassa puustoa. Sain selville, että tuo rytömaa on myynnissä ja edelleen alkuperäisen omistajan hallussa. Turha vissiin toivoa, että joku tekis sille jotain tässä kevään aikana. Näyttää kasaantuvan nää harmitukset.:/

      Huomenna paistaa takuuvarmasti, myös tänne risukasaan.:)

      Poista
  2. No susta ei kyllä hirviötä saa tekemälläkään. Mutta tuli mieleen oma vanha aiheeseen liittyvä juttu, joka mua jaksaa vieläkin hymyilyttää. Ostettiin poikaystävän kanssa (en muista ikää, mutta varmaan jotain siinä 18 vuoden paikkeilla oltiin) litran jaffa-pullo kioskilta ja join pullosta meistä kahdesta ensimmäisenä, mutta ilmeisesti poikaystävän mielestä liikaa, kun lohkaisi, että "Älä kaikkia höri senkin hirviö" :D. No ihan litraan en kyllä olis pystynyt, mutta hyvähän se oli varottaa :).

    Välillä on huonompaa jaksoa, mutta kyllä se viimeistään lauantaina iloksi muuttuu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :))) Sait mut nauramaan ääneen, ihana Annukka!<3 Ja kyllä mä oikeasti nauroin ääneen sillekin, että mua kutsuttiin hirviöksi. Eh, jotenkin aika hassua kutsua sua hirviöksi myös!;D
      Tuo on niin totta! Lauantaita odotellessa.<3

      Poista
  3. Joihinkin päiviin vaan kasaantuu ikäviä asioita - ja lopulta itse on jo niin kypsä ja nega että kokee ikäviksi asioiksi nekin sanomiset joita ei oltu tarkoitettu sellaisiksi. Tai ainakin mulle käy noin. Toivottavasti ilta on korjannut tilannetta tai huominen viimeistään. Ihana oot! Arvaapa kenen alkoi juuri tehdä ihan hirmusti mieli kääristä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan pakko olla näitä blääh-päiviä, että olisi sitten niitä huippukivoja päiviäkin?:) Olen kyllä luonteelta varsin valoisa, vaan tänään kyllä päällä on ollut harmistus, eikä se edes johdu mistään noista jutuista. Taidan vain kaivata aurinkoa ja lämpöä!:)
      Itse olet!<3
      Äkkiäkös tuollaisen kääräisee...;D

      Poista
  4. Joskus on tuollaisia päiviä. Maailma murjoo... Toivotaan, että vastaavasti on tosi kiva päivä tuloillaan. Onnea arvonnnan voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieniä murheita onneksi! Kun tulee oikeita vastoinkäymisiä asiat asettuvat mittasuhteisiin, ja toisinaan pieni mietintähetki saa saman aikaan.:)
      Tänään onkin ollut taas asiat paljon paremmin, vaikkei tullut edes sitä lämpöä ja aurinkoa, mitä oli luvattu.;D

      Poista