sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kukkia ja vohveleita - Synttäriaamupala!



Tarkalleen vuosi ja yksi päivä sitten julkaisin ensimmäisen Kukkailottelupostauksen. Heti alusta asti te ihanat blogikollegat ja lukijat otitte ilottelun omaksenne. Kiitos!  Tottahan minä jatkaisin kukkien kuvaamista oli tämä haaste olemassa olemassa tai ei, mutta kuten jo pitkään Kukkailottelun lopussa ollut lause kertoo olennaisen "Jaettu ilo, on kaksinkertainen ilo". 💚 Tällä viikolla olen saanut erityisen paljon iloa noista linkitetyistä postauksista ja kauniista sanoistanne. Miten mukavaa onkaan löytää samanhenkisiä ihmisiä, joilla on samat intohimot, kuten kukat, niiden valokuvaaminen tai elämän kauneus ylipäätään! Tästä on mahtava jatkaa Kukkailottelun toiselle vuodelle. Linkkihän on auki vielä huomiseen myöhäisiltaan saakka, joten tässä on hyvää aikaa osallistua postauksellakin synttärihaasteeseen!







Tämän päivän teemaksi valitsin Kukat osana asetelmaa, sillä itseäni on jo pitkään viehättäneet valokuvat, jotka ovat kuin asetelmamaalauksia. Tätä haluaisin harjotella nyt itsekin enemmän. Meillä taitaa blogiystäväni Sadun kanssa mennä valokuvauksessa jutut niin, että mitä Satu edellä, minä joskus myöhemmin perässä! Muistan, kun viime keväänä olimme juuri tutustuneet, ja Satu kävi valokuvauskurssia ja sanoi, että pää on ihan sekaisin kaikista asioista, joita pitäisi kuvatessa muistaa. Kuvaamisesta tuli tiedon myötä hankalampaa. Yhdessä menimme kesällä Fridan kurssille ja sen jälkeen minä tuskailin saman asian kanssa...Nyt huomaan, että Satu on ottanut melkoisen loikan eteenpäin asetelmakuvauksessa. Ihan mielettömän hienot kuvat! Samalla saan selkeämmän käsityksen siitä, että mulla on vielä rutkasti opittavaa.






Nämä asetelmakuvat syntyivät tänä aamuna, kun eilisen päivän aikana kuvatut eivät miellyttäneet itseäni tarpeeksi. Sain samalla hyvän syyn paistaa jälleen vohveleita aamupalaksi, eikä perhekään vastustellut. Vohveli, kahvikuppi ja maljakosta napatut kukkaset muodostavat kuvissani asetelman. Kuvissa olen vaihdellut kuvakulmaa ja tarkennuskohtaa. Tykkään melkein aina omista kuvistani eniten niistä, joissa on vastavaloa.







Tule sinäkin juhlimaan Kukkailottelusynttäreitä linkittämällä kukka-aiheisia postauksia tai kommentoimalla niitä! Eri päiville on omat teemansa.  Voit osallistua vaikka joka päivä! Postaukset linkitetään tällä viikolla kaikki maanantain postaukseen. Muista linkittäessäsi linkittää kyseisen postauksen osoite, ei blogin pääsivun osoitetta, sillä on lukijoille ikävää joutua selamaan löytääkseen oikean postauksen! Liitäthän ystävällisesti postaukseen linkin myös tänne Mansikkatilan maille!<3 


Teemat eri päiville ovat tällä viikolla:

maanantai & tiistai: Vuosi Kukkailottelua ( koosteita, poimintoja, parhaita kuvia ja kukkaideoita)
keskiviikko: Vihreää! (viherkasveja, taimia, versoja tms.)
torstai: Kukallista (mutta ei kukkia, kukalliset kahvikupit, ihanimmat kukkatyynyt, tapetti tms.)
perjantai: Iloa leikkokukista
lauantai: Pihalla / Terassilla / Luonnossa kukkii jo!
sunnuntai: Kukat osana asetelmaa (still life kuvia)


Teemat ovat erityisesti itseäni varten. Tietenkin olisi mukavaa, jos saisin muitakin innostettua kuvaamaan uusia asioita, uudenlaisesta näkökulmasta, ehkä opimme samalla uutta! Linkki on auki maanantain postauksessa, ja se on auki koko viikon maanantai-iltaan saakka. Sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet linkittämiseen. Eri päivien teemohin voit osallistua muinakin päivinä, jos et heti ennätä mukaan.

Kannattaa ehdottomasti osallistua Kukkailotteluun, joko linkittämällä omia postauksia tai kommentoimalla tänne Mansikkatilan maille tämän viikon Kukkailottelu-postauksiin (maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai), sillä tuhansien ideoiden Järvenpään Kukkatalon ihana Saija Sitolahti lupasi arvottavaksi kaksi lahjakorttia tällä viikolla osallistuvien kesken! 

Yksi 30 euron lahjakortti arvotaan linkittäjien kesken (jokainen linkitys vastaa yhtä arpaa). Toinen 30 euron lahjakortti arvotaan kommentoijien kesken samalla periaatteella, (jokainen kommentti näiden synttäripostausteni lopussa toimii arpana). Lahjakortit ovat sellaiset, että pystyt käyttämään sitä missä tahansa Interflora -kukkakaupassa, jos Järvenpään Kukkatalon valtavan upeat valikoimat ovat harmittavan kaukana. Järvenpään Kukkatalon Fb-sivuja sekä Insta-tiliä kannattaa muuten liittyä seuraamaan, asuitpa lähellä tai kaukana, sillä sieltä voi poimia monta ihanaa kukkaideaa!


Kukkaisaa kevättä! 
🌷🌸🌹🌺🌻🌼🍀

Taina
 

23 kommenttia:

  1. Täytyypä pistää korvan taakse jos vaikka ehtisi mukaan. Aika vähän tulee blogimaailmassa nykyään pyörittyä, mutta sinun kukkahaasteesi ovat aina niin kivoja, että aina innostuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, mulla on ollut ihan ikävä sun upeita kuviasi ja ideoitasi!<3 Huomasitko tiistain koostepostauksen? Siellä on sultakin joku kuva, monta oli mistä piti valita, kiitos!<3
      Mökillä kamera laulamaan ja postausta eetteriin!;D

      Poista
  2. Vuoden olen tahkonnut ja opetellut ja pikkuhiljaa alkaa jo sujumaan ilman suuria ponnisteluja....siis tuhansia räpsyjä räpsyjen perään ja hyvä fiilis mukaan...siinä salaisuuteni. Pakolla en onnistu..
    Ihant kuvat Taina ja tuo alimman vastavalo on 🖒💞 aivan nappi minun silmääni.
    Hmmm...pitäisköhän tehdä vohveleita??? 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, näin mä arvelinkin, että helppous on tullut sun kuvaamiseen!:) Muakin helpotti se Fridan kurssi no 2, mut aina riittää uutta opittavaa. Nyt on tosiaan halu oppia tuota still kuvausta.:D Onneksi on hyvä opettaja lähellä!<3

      Poista
  3. Kauniita kuvia<3
    Ihanaa, että kukkailottelu jatkuu! Siitä saa innostusta kuvaamiseen ja muutenkin kukkien laittamiseen.
    Itse en ymmärrä mitään valokuvaamisesta, vähän olen yrittänyt netistä lukea ohjeita. Oikeastaan se menee niin, että mikä näyttää silmääni hyvältä, sillä mennään ;) Ja se että kuvia otan ihan kamalan paljon, eri kuvakulmista, niin ehkä joukossa on yksi julkaisukelpoinen.
    Ja nuo vohvelit, en kestä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Ihanaa jakaa tämä sama innostus ja intohimo, sanoisin!:)
      Kun satut näille kulmille, niin lupaan tajota sulle vohveleita.<3

      Poista
  4. Ihan mielettömän hienot kuvat! ❤️ Tuo pöytätabletti sopii niin upeasti tuohon taustaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Mulle itselle tuli sellainen olo näistä kuvista, että näissähän on ihan kesä ja se vapauden fiilis!<3 Ah, se on onnea!

      Poista
  5. Ihana tunnelma näissä synttärikuvissa! Tämä on tosi kiva haaste johon aion osallistua joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viherrilli!:) Lämpimästi tervetuloa osallistumaan!<3

      Poista
  6. Ihan superkauniita on nää sun kuvat niinkuin Satunkin <3. Josko vaikka tästä itse jossain kohtaa lähtisin saapastelemaan sinne teidän jälkijunaan :). Asetelmakuvaus houkuttaa, kun saisi käyttää vähäistä mielikuviustaan, eikä tarttis järjestää niin mittavia raivausoperaatioita kuin laajemmasta kulmasta kuvatessa..

    Mulla ei nyt tähän still-life-aiheeseen sopivia kuvia ole, mutta jotain viikonlopun aikan räpsittyä sillisalaattia ehkä.

    Täältä lumisateen keskeltä toivottelen Kukkailottelulle piiiiiiitkää ikää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu on kyllä ihan omilla leveleillään, niin paljon lahjakkuutta samassa paketissa!<3 Tuo on niin totta, asetelmakuvaus ei vaadi niin paljon kodin raivausta, enemmänkin tosiaan mielikuvitusta, sommittelua ja sen sellaista.:) Sillisalaatit käy oikein hyvin linkitettäväksi! Anna tulla vaan!

      Kiitos, ihanasti toivotettu!<3

      Poista
  7. Onnittelut vielä kukkailottelu-vuodesta!
    Ja suuri kiitos siitä myös!
    Sen myötä olen minäkin tutustunut moniin uusiin blogeihin ja bloggareihin! =)

    Niin sievät asetelmat sinulla ja nuo kukat kruunaavat titenkin kaiken!
    Niissä on jo kesän hehkua!
    Ja minäkin olen ihaillut ja huokaillut Sadun kuvia...mutta kyllä sinunkin kuvasi sykähdyttävät minua joka kerta!

    Jatketaan täydellä sydämellä kukkailottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat Susanna, kiitos kuluneesta vuodesta!<3 Tässä on tosiaan tullut tutustuttua vähän vahingossa moniin huipputyyppeihin ja ihaniin blogeihin. Olen ollut niin otettu kaikista osallistujista! Ja tiedätkös, aina on voinut luottaa, että jos ei kukaan muu osallistu, niin Susanna osallistuu.<3 Kiitos siitä sinulle!<3
      Ja kiitos myös kauniista kommentista!:)

      Poista
  8. Nyt on taas niin kauniita kuvia että! Ja herkullisen näköinen kaffe. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Varpunen!<3 Kun kuvattavat asiat ovat tarpeeksi kauniita, ei paljon muuta tarvitse tehdäkään, sen kun napsii kuvia.;D

      Poista
  9. Ihanaa kukkailoittelua <3

    VastaaPoista
  10. Eikös olekin aika kesäiset tunnelmat näissä kuvissa?! Itsekin olen kesänlapsi, joten kyllä se vain aina on mielessä, kesä nimittäin!:)
    Hei, ihan mahtavaa, etä ehdit vielä linkittämään! Tarkoituksella linkki on auki vielä tämän illan. Huomenna sitten katsotaan, kuka saa lahjakortit! Ja perjataina ilotellaan taas!;D

    VastaaPoista
  11. Kauniit kuvat, ihan olisin halunnut olla paikan päällä nauttimassa herkuista! Tuoksu tuli ihan varmasti sekä kahvista että vohvelista nenään kun kuvia katseli :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kisu!<3 Totta, noista vohveleista erityisesti jää ihana tuoksu pidemmäksikin aikaa!:)
      Kivaa viikkoa sinulle, sehän on jo kohta taas puolessa välissä!

      Poista