sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ihana, ihana inspiraatio!



Eilen aamulla ajelin jännittyneenä Järvenpään Kukkatalolle, sillä nyt polkaistiin käyntiin blogiyhteistyö, josta olen aivan hirmuisen innoissani! Meitä oli paikalla minun lisäkseni Kukkatalon Saija Sitolahti, Villa Kotirannan Satu, Kukkalan Sanna sekä Hernepensaskujanteen Johanna ja Jokke. En ole aiemmin käynyt Järvenpään Kukkatalossa, vaikka se käsitteenä on minulle tuttu useista sisustuslehtien kotijutuista. Paikkahan on aivan valtava, ei todellakaan pelkkä kukkakauppa, vaan myös puutarhamyymälä ja sisustustavaratalo saman katon alla!





Tutustuimme taloon, suunnittelimme ja kävimme läpi tulevaa, niistä lisää myöhemmin. Eiliseen ohjelmaan kuului myös Kukkakoulua kranssinsitomisen merkeissä. Olin jo pitkään sellaisesta haaveillut! Ihan mielettömän mukavaa puuhaa, jossa itselläni meni ajantaju ihan kokonaan. Valokuvaamisenkin unohdin siinä innoissani...



Kukkalan Sannan taidonnäyte
Villa Kotirannan Sadun upea kranssi
Hernepensaskujanteen Johannan kranssi kävisi vaikka morsiamen päähän.


Saijan mielessä oli aivan ohut kranssi, mutta loppujen lopuksi vain Sannan kranssista tuli juuri sen tyyppinen. Itse mietin ensin, että olisin halunnut tehdä kranssin pelkistä lumimarjoista, mutta se taitaisi vaatia toisenlaisen, vahvemman pohjan kranssille. Me solmille kranssin pohjan rautalangasta ja kukkateipistä, minkä päälle sidoimme pieniä nippuja kukkia/kasveja kerrallaan kukkalangalla. Marjakranssipähkäilyn jälkeen päädyin Saijan ehdotuksesta käyttämään pohjalla pistaasin oksia, ja lopuksi liimasin lumimarjat kuumaliimalla kranssiin. Olen todella, todella tyytyväinen kranssiini! Pistaasi tuoksuu ihanalle!<3




Kiitos Saija ja Järvenpään Kukkatalo!<3 Olen aivan täpinöissäni! Käsillä tekeminen ja yhdessä ideoiminen on niin huippukivaa! Tehkää tekin tänään jotain luovaa, vaikka sillä ylimääräisellä tunnilla, jonka talviaikaan siirtyminen toi!

Taina

30 kommenttia:

  1. Aivan ihania vihreävalkoisia kransseja jokaikinen! Enempää väriä en missään nimessä kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja olen täysin samaa mieltä!<3 Hauskan erilaisia tuli! Kai ne sitten ovat tekijöidensä näköisiä.:)

      Poista
  2. Kauniita kransseja olette sitoneet. Ensimmäinen kuva on ihana ❤︎ Mukava odottaa blogiyhteistyönne tuloksia - Kukkailottelua siis luvassa koko pitkän talven! Jess!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Tässä joulun alla on kaikenlaista kivaa tulossa, suorastaan kihisen innosta.:) Ihanaa, jos lukijanikin tykkäävät!<3

      Poista
  3. Oo miten upeita, voi kunpa osaisi. Hyvin kevyet kranssit kiinnostaa tällä hetkellä. Tosi kauniita kaikki nämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!:) Kyllä sä osaat! Varmaan siellä teilläpäin joku floristi järjestää tällaisia kimppujen ja kranssien sitomiskursseja...ja ainahan voi ehdottaa!:) Kauhean koukuttavaa.
      Tuo Sannan kranssi pääsee paremmin oikeuksiinsa Sannan omissa kuvissa. Käypä kurkkaamassa, on ohut ja herkkä tyyliltään.

      Poista
  4. Aivan hurmaavia kransseja teillä kaikilla!
    Sannalla "huurteinen" herkkä talvikranssi ja sievät harsokukat ja eukalyptukset Johannalla ja Satulla!
    Lumimarjat ovat sen verran hauraita työstää, että pistaasipedillä liimattuina varmasti paras vaihtoehto!
    Kukkasidonta on mukavaa ja varmasti opit monta näppärää niksiä kotifloristillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susannna!<3 Ammattilaisen kommentti lämmittää erityisen paljon.<3
      Nyt pitäisi lähteä hetkeksi pihahommiin, ennen kuin ihan pimeä tulee...Jos vaikka saisin kuvattua etuovessa komeilevan kranssini!:D

      Poista
  5. Kivalta näyttää. Ulko-oveen olisikin mukavaa vääntää joku kranssi.

    Valtava Kukkatalo kuulostaa kutsuvalta. Kävimme kesällä kerran huviksemme ajelemassa
    Järvenpäässä täältä Pohjois-Helsingistä mutta emme nähneet paljonkaan. Iso Kukkatalo
    voisi olla hauska käyntikohde. 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa ajella uudelleen Rita!<3 Aika mielettömät valokoimat tuolla Kukkatalossa, ja taitavat floristit, jos kimppua hakee.:)
      Mä haluaisin käydä Tuusulanjärvelle taiteilijakoteja ihastelemassa. Mies on käynyt työporukoissa useampaan kertaan, ja sanonut, että mä tykkäsin...Uskallan suositella samaa sinulle!:D

      Poista
  6. VOi miten ihania kukkia! ja nyt on kyllä yhteistyökumppani löytänyt aarteen eli sinut! Ihanaa nähdä mitä tästä kehkeytyy! Hyvä Taina! Meiltä ei pitkä matka olekaan tuonen Järvenpäähän, joten jos tiedossa on tilaisuuksia, niin yritän tulla tapaamaan sinua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 On kuule aika jännää tiedossa, sellaista, mitä en ole ennen tehnyt...Olen varmasti tulossa ainakin maanantaina 5.12. heti aamusta. Meillä on silloin vapaapäivä, ja tulen toteuttamaan oman osuuteni silloin.:) Katselin kyllä noita muita kukkakoulunotsikoita sillä silmällä...Kiinnostaako sinua joku niistä?:)

      Poista
  7. Kivaan paikkaan pääsitkin! Minunkin pitäisi tehdä joskus kransseja, varmaan on tosi kivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tämä on ihan huippujuttu mulle!:) Rohkeasti vain tekemään, aika samanlaista on kuin kukkaseppeleen tekeminen!:)

      Poista
  8. Kaikkien teidän kransst ovat upeita!
    Voisin itsekin somistaa tuijakranssiani jollain valkoisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni!<3 Sulla taitaa olla oikea viherpeukalo!:)

      Poista
  9. Upeita kransseja kaikki ja todellakin, kivasti erilaisia vaikka materiaalit ovat hyvin saman tyyppisiä. Teillä on mahtava blogiyhteistyö edessä, täynnä inspiraatiota. Nauttikaahan - olen hengessä mukana ja innolla odottamassa (ja keräämässä ideoita) mitä yhteistyö tuo tullessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Olisitpa ollut mukana!<3
      Kyllä tässä hieman mennään uusille alueille...mutta ajattelin ottaa tämän haasteena. Jo nyt tunnen saaneni uutta ja valtavasti inspiraatiota!:)

      Poista
  10. Kuulostaa (ja näyttää) ihan täydellisen ihanalle <3. Kukkasidonta kiinnostais muakin ihan hirveän paljon. Sellainen, että joku ihan kädestä pitäen näyttäisi miten tehdään ja siitä sitten saisi lähteä värkkäämään inspiksen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Se oli todella hauskaa puuhaa, enkä ainakaan huomannut, että kukaan ois tuskastunut tms. missään vaiheessa, vaikka kaikki muut sitoivat kranssia ensimmästä kertaa, paitsi Kukkalan Sannalla tuskin oli elämänsä eka kranssi!:)
      Onko teiltä pitkä matka tuonne Järvenpäähän? Valikoimissa heillä on todella kivoja kursseja, itseänikin houkuttaisi, vaikka 45 minuuttia on ajomatkaa...Tai sitten kannattaa kysellä paikalliselta kukkakauppiaalta, josko hän innostuisi järjestämään. Villiviinissä ja Neilikassakin noita sidontailtoja on ollut, mutten ole koskaan saanut aikaiseksi ilmoittautua tai ajankohta ei ole ollut sopiva. Tämä tuli nyt niin kuin samassa paketissa.:) Saimme toivoa kimpun ja kranssin väliltä, ja ihan yksimielisesti valittiin kranssikurssi. :)

      Poista
  11. Kauniita kransseja!
    Olisi tosi kiva päästä tuollaiselle sidontakurssille ja muutenkin saamaan ideoita. Minä varmaan pyörtysin kaikista ihanista kukista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Nyt katselemaan Kajaanin kukkakauppojen sivuja, oisko tällaista tarjolla!
      Aika fiiliksissä olin minäkin tuolla.:D

      Poista
  12. Kranssien tekeminen on hauskaa ja luovaa <3
    Ja tiedät kyllä mihin täällä on ylimääräinen tunti käytetty....kukkasipuleiden istutuksen tietysti! :D
    Kevään #kukkailottelu mielessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä ootkin sellainen mestari kranssien (ja vaikka minkä muun) tekijä!<3 Mä hypistelin eilen sipuileita tuolla, mutta en sitten ostanut.:/ Kun ne aina menee parempiin suihin!
      Ihanaa, kun ajattelet niin pitkälle Kukkailottelua!<3

      Poista
  13. Ah, niin kauniita kaikki! Oi että haluaisin kanssa saada sellaisen ajan, että voisi vääntää jouluisia asetelmia ja kransseja ajan kanssa, huoh.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru!<3 Kiire piinaa? Toivon sulle pieniä hengähdyshetkiä arjen keskelle!<3

      Poista
  14. Ihanat kranssit! Järvenpään Kukkatalo on hieno paikka. Aikoinaan mun morsiuskimppu oli sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Oi, heillä tuntuu olevan ihan huippufloristit, joten kimppusi on varmasti ollut upea!<3

      Poista