tiistai 6. syyskuuta 2016

Syksyistä tunnelmaa kotiin



Mistä huomaa, että syksy tekee tuloaa kotiin tai on jo? 


Veikkaisin, että aika monessa kodissa palavat kynttilät erityisesti syysiltojen ilona. Ehkä sohvatyynyt saavat tummempisävyiset päälliset, paksummat torkkupeitot kaivetaan esiin ja neulekopat/kirjaläjät/sisustuslehtipinot ilmestyvät sohvien ja nojatuolien viereen, tekee mieli leipoa ja laittaa takkaan tulet...? Näin ainakin meillä!






Toissaviikkoiseen Kukkailotteluun asettelemani kukkatarjotin siirtyi jossain vaiheessa keittiöstä olohuoneeseen, olen poltellut tarjottimella olevaa kynttilää joka ilta. Tuon mustan kynttilänjalan ostin taannoin Sokoksen alehyllystä. Jo viime joulun alla muistan tuota hypistelleeni, mutten millään raaskinut maksaa pyydettyä 30 euroa. Nyt 70% alennuksella hinta tuntui sen sijaan ihan passelilta.:)

Sivutasolle ostin puolestaan yksinkertaisen ja tyylikkään lyhdyn Finnmarin myymälässä. Tuon tyyppistä olin katsellut monet kerrat nettikaupoista, mutten todellakaan halunnut maksaa yli 50 euroa mokomasta.  Tässä hinta oli mielestäni enemmän kuin edullinen (20e),  ja lyhty lähti samantien mukaani. Sain siis nuo molemmat mustan kynttilänjalan alkuperäisellä hinnalla. Ei paha! Meillä ei muistaakseni ole koskaan ollutkaan tuollaista isoa lyhtyä sisätiloissa aiemmin.








Tyynynpäällisissä en vielä ole halunnut vaihtaa syksyisempiin, jos tuota kullan kimallusta yhdessä (Ellokselta ostetussa) päällisessä ei lasketa. Tummanharmaat pellavapäälliset ovat kuitenkin jo odottamassa syksyisempää fiilistä...



 



Aikomus on jälleen hakea lampaantaljat Kesähuoneesta sisälle, muttei ihan vielä. Keittiössä olevia pallovaloja olen jo sytytellyt iltaisin ja keittiön pöydälle keräsin pihalta kimpun unikon siemenkotia. Avautuvatko nuo jossain vaiheessa itsestään vai pitääkö kodat rikkoa esim. veitsellä? Ajattelin kerätä siemenet talteen ensi kesää varten...

Minusta yksi syksyn parhaita puolia on se, kun innostuu taas laittamaan pienesti (ehkä enemmänkin) kotia. Sehän on suorastaan ihanaa! Mitenkäs siellä? Joko syksy on tullut kotiin ja sisustusinto palannut kesälomalta?



Kuulaita syyspäiviä!
Taina





40 kommenttia:

  1. Hyvin olit kiteyttänyt meidänkin kodin kaikki varmat syksyn merkit 😊 Tosin pyrin oleen ostamatta mitään juuri nyt, kun juuri olen päässyt liiasta tavarasta eroon.

    Ihanaa päivää 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sulla näytti tänään palavan se ihana kynttelikkö, jonka olisin tilannut viime vuonna, mutta niitä ei siinä vaiheessa ollut saatavilla! Ehkä tänä vuonna, lähempänä joulua...Aika hillitysti olen minäkin ostellut uutta, enemmänkin myynyt kirpparilla tai vienyt suoraan kierrätykseen. Vielä olisi ne kaksi vaatehuonetta siivoomatta. Ei ole oikein napannut silloin kun olisi ollut aikaa. Kumma.;)
      Mukavaa viikkoa Tuija!<3

      Poista
  2. Pikkuhiljaa tässä mietin koko ajan uusia sisustusjuttuja. Lähinnä käytännön kannalta. Miten saisin lisää tilaa ettei pöytätasoille kertyisi tavaroita ja voisin laittaa kauniita esineitä esille? Tämäntyylisiä juttuja, eli tuntuu että vielä on pitkä matka siihen että saan otettua upeita sisustuskuvia sisältä. Aina on olevinaan joku kulma mitä pitää hioa/järjestää/muutella/rempata. Noh, hiljaa hyvä tulee! Aurinkoista syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa inspiroivalta!:) Mulla on jo vuosia ollut pyrkimys, että tavaroille on paikat, niin ettei tarvi ahtaa, tunkea tms..No, ihan täydellistä ei meilläkään ole!;) Kaapit ja vaatehuoneet menee aina sekaisin! Suosittelen jakamaan noita ongelmia blogissa myös, mullakin on työhuoneessa yksi pulma, johon kaipaan apua. Postaus siitä on tulossa!:)

      Aurinkoa sinulle! Harmi, perjantaina en mitenkään ehtinyt kuvaustreffeille.:( Ehkä vielä ennen teidän lähtöä tavataan...?

      Poista
  3. Unikon siemeniä riittää yhdestäkin siemenkodasta yllin kyllin. Ainakin ulkona ne avautuvat ajan kanssa itsestään, eiköhän sisälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Ehkä laitan osan simenistä jakoon, kuten minäkin sain viime vuonna yhdestä blogista...:)

      Poista
  4. On hienoa että sisustusjuttuja näkee edes blogeissa. En juurikaan sisustele, siivoan vain. Tavaraa on jo liikaa ja vanhoja tuunailen ja kiillottelen jos tekee mieli uudistusta :) NO joo, me reissataan paljon ja se tietty vie osan rahoista, ja pakostakin mm. suomeen tultava välillä. Sisusteleminen ei ole minun juttuni, mutta osaan kyllä ihailla kauniita kuvia ja upeita koteja! :) Syksy on ovella, vielä tänne luvattin lähes 30astetta,kiva siinä helteessä keitellä hilloja omenista,luumuista jne. Sato odottaa talteen laittamista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vanhojen tuunailu on mahtava juttu, ja omasta mielestäni parasta sisutamista on siivous!:)) Itse olen tehnyt paljon löytöjä Torista (nettikirppis) ja sitä kautta myynyt myös itselle tarpeettomia huonekaluja. Nautin siitä, että saan kivaa ja kaunista edullisesti pienelle vaivalla.:)
      Voih, kunpa täälläkin olisi noin lämmin! Aamulla mittari näytti plus kolmea astetta.:/ Oli kyllä kaunista.:) Tsemppiä säilöntäpuuhiin!

      Poista
  5. Kaunista Taina - ihailen! Minäkin sisustelen vain pienesti enkä näytä meiltä laajempia kuvia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Mulla tuo sisustelu on NIIN verissä.;)) Ihan parasta just kun saa tehdä sitä omaksi ilokseen.:D

      Poista
  6. Kyllä on jo haluttanut tehdä yhtä sun toista täällä kaupunkikodissa. Myin juuri keittiön pöydän kirpparilla, kun toisesta kirpparista ostimme vanhan pöydän, jota mieheni nyt kunnostaa.
    Tuo iso lyhtyhän sopiikin hienosti sisällekin. Mulla on yksi iso lyhty mökillä terassilla, mutta eihän sitä tule polteltua kesän valoisina iltoina, joten taidankin tuoda sen tänne kaupunkiin ja olohuoneeseen. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen just samalla tavalla Kristiina!:) Ostan ja myyn Torin kautta, laitan ehkä uutta maalia pintaan ja saan siten toteuttaa itseäni.
      Tuonne isoon lyhtyyn voisi laittaa myös tunnelmavalot...Eipä kestä kiitellä, olen ihaillut noita isoja lyhtyjä monta vuotta blogeissa, missäpä muualla.;)

      Poista
  7. Sisustusinto on palannut oikein ryminällä. :D Kauniilta näyttää teillä. <3

    VastaaPoista
  8. Kauniita yksityiskohtia!
    Valaistun lyhty luo ihanasti tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tuossa nuo nytkin tuovat ihanaa tunnelmaa.:)

      Poista
  9. Tuttuja syksyn merkkejä :) Teillä näyttää kauniilta ja tuo lyhtysi on tosi upea - eikä todellakaan hinnalla pilattu. Kynttilöitä on poltettu täälläkin ja lisäksi olen löytänyt kamomillateen, jota olen nyt parina iltana hörppinyt ennen nukkumaanmenoa. Edellisiltana katsoin tosin samaan aikaan jotain dekkaria puoleenyöhön asti ja taisi kamomillateen rauhoittava vaikutus mennä siinä kankkulan kaivoon ;) Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mä en oo vieläkään oikein päässyt työrytmiin, ja kukun iltaisin ihan liian pitkään!:) Mulla on ollut iltasella kupissa lämmintä kaakaota...

      Arvaan kyllä, että meidän syyspuuhat muistuttavat kovasti toisiaan.<3

      Poista
  10. Sälekaihtimet siivilöivät valoa niin kuvauksellisesti! Ja teillä on niin siistiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään noista valon ja varjon leikettelyistä!:) Ihan joka paikassa meilläkään ei ole yhtä siistiä...vaatehuoneet odottavat edelleen siivousta. Niihin aina kertyy roinaa!:)

      Poista
  11. Mukava blogi sinulla täällä, kiva, että löysin tänne;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos!<3 Lämpimästi tervetuloa viihtymään!<3

      Poista
  12. kynttilöiden polttelua olen vielä syystä jos toisestakin siirtänyt ;) Sisustusinto on vielä osittain lomalla...kunhan kaikesta muusta muutostohinasta selviää, niin ehkä sitten....niin ja se uusi olkkarin pöytä...ei löytynyt edes ikeasta, joten piirustukseni on nyt puusepällä <3
    ihania nuo unikon kodat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, johan sä aloitit sisustelut monta viikkoa sitten, kun olkkaria aloit sisutelemaan!:) Oi, oi, täytyy tulla katsomaan, kun saat pöydän!<3

      Poista
  13. Hyvät ale-löydöt teit!
    Kaunis tuo vihreä antiikkihortensia!
    Tunnelmallista syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Olet joka kerta niin ihanan kannustava ja sydämellinen!<3 Hortensia on ollut mulla muistaakseni jo kolmatta viikkoa. Kai sitä voi jo antiiksi kutsua.;))
      Ihanaa syyskuuta!<3

      Poista
  14. Isäntä havittelee jo sytyttävänsä meidän timanttipuuhun (joulu)valot, kun illat alkavat olemaan jo niin hämäriä. Olen yrittänyt toppuuttaa, että ei nyt ihan vielä. :,D Sisustusinto olisi valtava ja niin ärsyttää, kun keväällä piti aloittaa remointoinnit.. Ei tätä vanhaa "mörskää" oikein saa nätimmäksi sisustamalla. Toisaalta täytyy ajatella positiivisesti ettei taloa ole vielä remontoitu, kun koipi on tässä kunnossa; hyvin on pitoa kyynärsauvoille, wc:stä löytyy kaide ja me nukutaan vielä alakerrassa!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mä ymmärrän ton valoinnostuksen oikein hyvin!:) Kesähuoneessa sytytin valot jo useampi viikko sitten. Mukavaa, kun sieltä tulee valoa illalla.
      Sulla on nyt aikaa sisustella niitä minitaloja, harjoittelua tulevaa varten! Hyvinhän sä löydät ne positiiviset puolet muutenkin.:)

      Poista
  15. Ihanat kuvat ja kyllä,kynttilät palaa täälläkin jo.Mukavia syys päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos RaijaAnnikki!:) Ihania syyspäiviä, auringon ja kynttilöiden lämpöä!<3

      Poista
  16. Kaunista ja tunnelmallista. Ihana koti.

    VastaaPoista
  17. Oi miten kaunista teillä on. Ihania yksityiskohtia. Se on niin totta, että syksyllä kaivetaan esille kynttilät ja hempeät sävyt muuttuvan hiukan lämpimiksi. Meillä vielä koti on kesäisen raikas ja kynttilät kaapissa. :)

    VastaaPoista
  18. Meillä myös ovat kynttilät palaneet ahkerasti. :D Vielä en ole saanut isompaa intoa vaihtaa tekstiilejä ja värejä, mutta eiköhän sekin hetki tule tässä, kun syksy vielä vähän etenee. :)

    VastaaPoista