perjantai 30. syyskuuta 2016

Kukkailottelua - Syksyistä saviruukussa



Meidän pihalta tai luonnosta alkaa olla aika vaikea löytää mitään yksittäistä kukkaa kummempaa, tai jos olisi aikaa, niin varmaan luonnostakin vielä saisi vielä kimpun kerättyä. Koska aikaa ei kuitenkaan ole rajattomasti ja pihallakin tarjonta melko heikkoa, poikkesin alkuviikosta Kukka ja Sisustus Neilikkaan, sillä olihan mun saatava Kukkailotteluun kukkaset! Kukkailottelu, mikä ihana tekosyy!;D Etukäteen mietin, että voisin  tällä kertaa hommata jonkun kivan viherkasvin, josta olisi iloa pitkäksi aikaa...







Olihan siellä Tiinalla vaikka mitä ihania viherkasveja, todellakin! Nimet eivät tietenkään jääneet mieleen, mutta tilipäivää odotellessa voi vaikka haaveilla parista kaunokaisesta, jotka tahtoisin! Mukaani lähti purppura-apila, jota mulla on keväällä istutettuna ulkoruukuissa. Just passeli mielestäni tähän syksyn alkuun ihan sisällekin korvaamaan leikkokimppua, vaikkei tämä nyt varsinaisesti viherkasvi olekaan. Kestää sen, minkä kestää.









Laitoin apilan keväällä ostamaani saviruukkuun, aluslautanen ei ihan ole samaa paria, se on nimittäin Anttilan loppuunmyynnistä. Ostin sieltä pari isompaa saviruukkua alustoineen. Eivät maksaneet paljon. Kaksin aina kaunihimpi,  joten nostin vielä Finnmarilta ostamani lyhdyn nyt pöydälle. Kynttilöitä tulee polteltua joka ilta. Kynttilöistä puheen ollen: Tuskin maltan odottaa, että pääsen ostamaan tämän vuoden Blossaa! On nimittäin juuri oikean värinen pullo, eikä tuo sisältökään huonolta kuulosta. Vuosikertakynttilänjalka onkin mun seuraava sisustusostos.;)


Viime viikolla oli jälleen ihanan vilkas Kukkailottelu. Kiitos siitä teille kaikille!<3 Mitäpä sanotte näistä Kukkailottelu-otoksista?



Floral Passions

Arjen helmiä
Villa Kotiranta
Belle Epoque Wedding Diary
A Whisper from the Almond Valley

Näistä tulee aina hyvä mieli. Turhaan ei homman nimi ole Kukkailottelu!:) Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitä postaukseen linkki tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3



Ihanaa viikonloppua!

Taina






23 kommenttia:

  1. Tuo purppura-apila on hurjan söpö ja sopii niin hienosti saviruukkuun! Kukkailottelu on mainio tekosyy :)
    PS
    Mun pää on ollut ties missä viime viikolla. Olen näköjään jättänyt kommentoimatta kaikki viime viikon postaukset. Pahoittelut - yritän kurkistella ahkerammin näihin uusiin. Mukavaa viikonloppua kaikille, vaikka lokakuu tuli ryminällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Riitta!<3 Älä suotta pahoittele!:) Olet todella tunnollinen ilottelija!<3
      Toivotaan, että lokakuu jatkuisi tällaisena kuin on alkanut. Niin kaunis viikonloppu takana.:)

      Poista
  2. Voi miten ihania kukkailotteluja jälleen kerran! Tuo apila ja ruukku sopii yhteen kuin silmä päähän ;)
    Meille tuolla kävisi vain huonosti...tuoksupelargoniakin melkein maistui, tosin taisi lopulta tuoksu karkoittaa maistelijan...siis sitä meille lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eh, teidän pupu on NIIN ihana...mutta mä luulen, että mun pinna ei riittäisi moisen herkkusuun kanssa!;DD
      Ja kiitos!<3

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Se on! Elän toivossa, että saan sen säilymään vähintääkin viikkoja.;)

      Poista
  4. Onpa kaunis tuo apila!
    Näin sitä jossain vaiheessa itsekin kukkakaupassa, mutta jätin kuitenkin sinne..
    Täytynnee käydä katsomassa uudestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään!:) Etsin kesällä mustaa astiaa, jossa kuvittelisin tuon apilan näyttävän vähintään yhtä hyvältä kuin rosoisessa saviruukussa. En löytänyt, mutta vinkkinä vaan sulle..:)

      Poista
  5. Minäkin haluan tuollaisen purppura-apilan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä varmaan Kainuustakin...:) Muutes, tulepa mukaan Kukkailotteluun! Sun postaukset sopis tänne kuin nenä päähän.<3

      Poista
  6. Onpas kiva apila! Ja vau, mä olen selvästi jotenkin rajoittunut näiden kasvien kanssa - ei mulle olisi tullut mieleenkään, että jotain tuollaista pihalle miellettyä voisikin tuoda sisälle ruukkuun! Kiva idea! :) (Mutta tuon sun ajattelumallin "kestää minkä kestää" mä olen kyllä sisäistänyt mainiosti. Useimmiten mulla kaikki kasvit kestää vähän lyhyemmän ajan. :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihan sama periaate se on mullakin, leikkoja siksi yleensä.;) Niitä kyllä yritän yleensä helliä, että kestäisivät mahdollisimman pitkään.:) Olin jo luopunut ajtuksesta siirtää pihalta lankaköynnöstä sisälle (viime vuonna kuivuivat melkein heti), mutta tässä olen alkanut epäröimään, kai se lyhytaikainenkin ilo on vaivan arvoinen.:)

      Poista
  7. Mulle kans apila saviruukkuun, söpöläinen!

    VastaaPoista
  8. Kaunis apila!
    Meillä sitä kasvaa riesaksi asti välillä kukkapenkissä, mutta ruukussa sen herkkyys tulee ihanasti esille.
    Upeita kukkia taas ja selvästi syksyssä mennään!

    Lempeää alkavaa lokakuuta!
    P.S. Nyt on Mantelilaaksossa ensimmäiset odottamasi rantakuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Olen just tulossa uudelleen ihastelemaan niitä kuvia! Kännykän kautta en viitsi kommentoida, kun se on NIIN vaikeaa.:/

      Poista
  9. Olipas valtavanhieno kukkailoittelu.
    T: Something else

    VastaaPoista
  10. Ihastuttava apila ja saviruukku sopii sille täydellisesti.

    VastaaPoista
  11. Ihana apila!! Taas uusi kukka ostoslistalle. Upeita ovat olleet viime viikon ilottelut, vau! Minäkin osallistuin viherkasvilla tällä kertaa. :)

    VastaaPoista
  12. Kaunista kukkailottelua.. kera ihanan apilan:)

    VastaaPoista