maanantai 8. elokuuta 2016

Marenkileivokset kukkakoristein




Viikonloppuna tuli mittariin jälleen vuosi lisää, ja eilen halusin pitkästä aikaa leipoa jotain synttäreitten kunniaksi. Jo jonkin aikaa ovat orvokit huudelleet talon vierustalla nimeäni siihen malliin, että pitäisi käyttää niitä koristeena.;) Niinpä kaivelin blogini kätköistä marenkireseptin, joka on alunperin Kodin Kuvalehdestä.







Ihana herkku!<3 Nopea valmistaa, tosin paistoaika on 1,5 tuntia, mutta varsinaiseen leipomiseen ei montaa hetkeä mene, ja marenki ihan sulaa suussa.


Marenkitaikina:

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa 


Vatkaa valkuaiset, lisää sokeri vähitellen. Lisää maissijauhot ja etikka, kun taikina on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa vielä hetki. Muotoile leivinpaperille haluamasi kokoisia pohjia ja paista 140 asteessa 1,5 tuntia. Koristele pohjat esim. vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella, marjoilla ja syötävillä kukilla. Voit myös ripotella hieman tomusokeria levosten päälle.






Tästä taikinasta tein kaksi isompaa pohjaa odottamaan tulevan viikon vieraita ja neljä pienempää, jotka söimme eilen pois. Nämä kaikki mahtuivat yhdelle uunipellille.





Tänään kävin työmaalla siivoamassa lokerikkoni ja hakemassa kalenterin päästä karkaavien ideoiden ylösmerkkaamista varten.;) Hiljalleen ajatukset kääntyvät tulevaan syksyyn, vaikka virallisesti työt alkavat vasta viikon päästä...

Mukavaa uutta viikkoa!
Taina

14 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut 💕

    Marenkia olis hyvä olla aina vierasvarana (tai muuten herkkuhimon iskiessä). Niistä saa taiottua helposti hyvää ja syötävillä kukilla näköjään jopa tosi kauniita herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3
      Mikä siinä on, että tuo leipomisen aloittaminen tuntuu välillä niin työläältä.:) Mulla on uusi vatkain, ihan halpa ja perusmallia, mutta yllätyin, kuinka vähällä vatkaamisella homma oli valmista!:)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä leivoksia, slurps...tekisi mieli haukata yhdestä pala :)) Onnea vielä tätäkin kautta syntymäpäiväsi johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!:D Ihan mullakin alkoi tekemään mieli, mutta säästän levonnaiset huomiselle, kun työkaverit tulee kahville.;D

      Poista
  3. Onnea! Söpöltä näyttää 💕

    VastaaPoista
  4. hui...taas sama ajatus kummalakin, vaikkei edes oltu juteltu ;)
    Katos niin se syksy saapuu, mutta kiva sekin on omalla tavallaan <3
    Loman loppumisen ahdistus kyllä katoaa kun tapaa taas kivat työkaverinsa...tsemiä ystäväni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mua huvitti, kun luin postauksesi!:))
      Vielä ei ahdista, ehkä sunnuntai-iltana saattaa vähän ja se johtuu ihan vain tästä ihanan vapauden ja aikatauluttomuuden menettämisen tunteesta. Toisaalta kaipaan kyllä jo järkevää rytmiä ja arkisia juttuja, joten eiköhän tästä hyvin selvitä!;D

      Poista
  5. Onnea ja mukavia tulevia vuosia! minua vähän hotsittaisi päästä jo sorvin ääreen, mutta mulla työt alkaa vasta 9.5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu!<3 Heh, sulla on vielä monta viikkoa ennen töiden alkua, joten ota kaikki irti siitä!<3 Olisipa elokuun loppupuoli sateettomampi, olisi kiva lasten kanssa lähteä luontoon! Sateessa siitä tulee usein tuskaista, kun elokuussa on kuitenkin melko lämmintä. Niin sulle aurinkoisia lomapäiviä!<3

      Poista
  6. Onnea, onnea! Herkullisen näköiset leivokset ja kukat kruunaavat ne. Tämä aika on niin ihanaa kun marjat ja koristekukat (myös vaaseihin) saa omalta pihalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3
      Meillä on ollut niin märkää viime aikoina, että pihan kukkaset meinaa jo kärsiä moisesta. Harmittaa myös, sillä vatut tuntuvat mätänevän ennen kuin ehtivät kypsiksi.:( Lisää aurinkoa siis toivotaan! Onneksi kukkia ja marjoja saa sitten myös kaupasta!:D

      Poista
  7. Herkän kauniit marenkileivokset <3 Synttärionnittelut täältäkin!

    VastaaPoista