lauantai 6. elokuuta 2016

Asuntomessuilta DIY-ideoita




Asuntomessuilta saa mukaan roppakaupalla ideoita, vaikkei olisi edes rakentamassa tai remontoimassa. Poimin messukuvista joukon pieniä ja isompia ideoita, jotka saivat lampun pääni päällä syttymään.


Askarteluosastolle menisivät ainakin nämä ensimmäiset kuvat. Erilaiset helmiaskartelut puuhelmistä ovat olleet suosittuja jo pitkän aikaa. Tähän todisteeksi löysin vuoden takaa mm. Villa Valkon Katin askarteleman pannunalusen, jossa on muuten puuhun yhdistettynä ruskeaa nahkaa. Ihana yhdistelmä!




Kohde 25, Cubo



Nämä pikkupullot ovat juuri samanlaisia kuin meidän Kesähuoneen oksassa. Kiva idea ja nopea tapa koristella ulkotiloja leikkokukilla,  tai vaikka luonnonkukilla!




Kohde 25, Cubo
  

Tämä tauluidea oli minusta kiva, sillä noilla pienillä pyykkipojilla voi yksiin kehyksiin ripustaa ihan erikokoisia juttuja ja taulun sisuksen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Sopisi vaikka lapsen piirustusten esillä pitämiseen tai miksei oman mood boardin kokoamiseen vaikka lehtikuvista...


Kohde 26, Passiivikivitalojen Kosteusturvakoti



Nahka materiaaliana on minusta tullut ryminällä takaisin, mutta paljon hienostuneemmassa muodossa kuin rakkaalla 80-luvulla.;) Olen jo pidemmän aikaa katsellut ovia ja kansia sillä silmällä, miettien, mihin voisin laittaa nahkavetimet. Kesähuoneessa minulla itse asiassa on yksi laatikko odottamassa sopivaa hetkeä askarteluun.


 

Kohde 30, Hartman Koti Ruutu



Tuohivakalle tai lasiamppelille saisi ihan uuden ilmeen vaikka vanhasta nahkavyöstä. Juuri tällaisia juttuja varten ostin taannoin kauniin vyön Tammisaaren reissulta kirpputorilta. En muuten ole unohtanut Arjen Timantteja Anun kivaa ideaa tarjottimesta, jossa nahkaa on käytetty katseenvangitsijana!



Kohde 30, Hartman Koti Ruutu

Kohde 30, Hartman Koti Ruutu


 Voi, mistä saisi muutaman pätkän rouheaa ladonseinää tms. puuta kattausalustoiksi?!
 


Kohde 14b, Hartman Koti Ankkuri
 

Tytöille on aina kaikenlaisia prinsessakatoksia yms., mutta pojilta on puuttunut miehekkäämpiä vaihtoehtoja. Kiekkomaali sängynpäädyssä oli minusta hyvä oivallus.



Kohde 30, Hartman Koti Ruutu



Erilaisia säilytyspussukoita on helppo ommella, ja niitä näkyi Asuntomessuilla paljon mm. viherkasvien ja yrttien suojuksina. Vahakankaasta ommeltuna ei tarvitse välittää vesiroiskeista. Tuo Saanan ja Ollin kuosi (keittiön tasolla) on kyllä erityisen ihana!




Kohde 30, Hartman Koti Ruutu

 
Isoihin (lattia)tyynyihin voi olla vaikea löytää kivoja päällisiä. Niiden ompelu on onneksi nopeaa ja helppoa. Pari vuotta sitten ompelin hyvin samanlaisen päällisen kuin näissä kuvien tyynyissä on.



Kohde 29, Tupien Tupa


Vanerista valmistettu sänky/säilytyskaluste vaatii jo enemmän kädentaitoja ja materiaalia. Pienessä huoneessa tällä voisi ratkaista säilytysongelmat ja säästää lattiatilaa. Kunnon rappuset sänkyyn ovat plussaa. Levottomalle nukkujalle korkealla nukkuminen ilman laitoja ei kyllä välttämättä ole viisasta.:P



 
Kohde 19, Honka Markki




Viimeisen kuvan terassikeinut voisi ehkä toteuttaa kierrättämällä vanhat mäntypuiset ulkokalusteet, edellyttäen, että jalat saa poistettua siististi...


Kohde 33, Lumiance

Niin kuin huomaatte, sisustusinto on todellakin palaamassa! Kummasti tekisi mieli jo väkertää jotain kotiin, ja pihatyöt...ne taas eivät huvita ollenkaan, varsinkin, kun sataa vähän väliä.:/ Iskikö sinuun mikään näistä ideoista?


Taina


 Kukkailotteluun klik.

4 kommenttia:

  1. Tuo vanerista valmistettu sänky on todella kiva ja pojan sängyn päätynä jääkiekkomaali on ihan huippuidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään molemmista kovasti! Varmaan, kun talossa on kaksi poikaa, ja jotenkin tuo vanerisänkykin tuntuu pojan sängyltä.:)

      Poista
  2. Nuo puuhelmet ja nahka, niistä tuli pakkomielle;)

    VastaaPoista