lauantai 2. heinäkuuta 2016

Haaste minulta minulleIhan toukokuun lopulla Oranssia -blogin Veera kirjoitti postauksen otsikolla Kesähaaste: Pois mukavuusalueelta. Tämä  Veeran itselleen luoma haaste ja kirjoitus kolahti kovaa, sillä olen nopeasti innostuvaa tyyppiä, ja joo livahtaa huuliltani paljon helpommin kuin ei. Pidän omana luonteenpiirteenäni halun kehittyä ja oppia uutta. No, ainakin olen pitänyt...sillä toisaalta tykkään myös arjen rutiineista, jotka tuovat turvaa ja järjestystä elämään. Toisaalta rutiineista voi seurata urautuminen, niihin vanhoihin kaavoihin kangistuminen. Tunnistan itsessäsi myös halua vältellä ainakin muutamissa asioissa mukavuusalueelta poistumista. Niinpä Veeran postauksen luettuani (olen myös palannut siihen usemmankin kerran tässä matkan varrella), päätin heti, että on todellakin aika haastaa itseni johonkin sellaiseen, mikä veisi pois mukavuusalueelta. Halusin oppia jotain uutta, löytää uuusia puolia itsestäni.

Niinpä ensinnäkin ilmoittauduin valokuvauskurssille, josta en ollut oikeastaan koskaan edes haaveillut. Minä ja tekniikka ei olla ylimmät ystävät.:P Luin keväällä mm. Sadun  ja Annukan juttuja valokuvauksesta ihmetellen, että miten joku voi olla innostunut. Heh, kurssille ilmoittautuminen olikin ihan ex tempore-juttu ja hieman arkaillen sinne lähdin, mutta innostuin asiasta koko ajan enemmän...ja loput te tiedättekin!:D

Toinenkin juttu, jossa olen nyt kesällä haastanut itseni liittyy myös tekniikkaan ja blogiin. Halusin nimittäin muuttaa blogini ulkonäköä, mutta tieto ja taito puuttui. Ihan liian pitkään vain tyydyin siihen, että en osaa. Ihan liian vaivalloista. Kunnes päätin viimein ottaa tämänkin inhottavan pulman haasteena, ja kappas, minähän osasinkin...ihan itse! Käytin montaa sellaista sovellusta, joista mun mieskään ei tiennyt mitään. Hah! 

Täytyy antaa iso kiitos sellaisille blogeille, jotka ovat olemassa lähinnä meidän muiden bloggaajien pulmia varten.<3 Tiesittekö, että sellaisia on olemassa? Esim. Mintun Kivemmassa blogissa on paljon ohjeita, jos kaipaat ohjeita vaikkapa kehysten poistamiseen kuvista tai some-nappuloiden lisäämiseen sivupalkkiin.  Ei minusta nyt mitään ohjelmoinnin ylintä ystävää vielä tullut, mutta ainakin tiedän nyt, että pystyn ratkomaan ongelmia itsenäisesti. Lisäksi onnistumisen tunne tulee edelleen joka kerta, kun näen nuo isommat, kehykseettömät kuvat tai some-nappulat blogissani.:)

Pitäisi haastaa itseään enemmän! Helposti voisin luetella lisää asioista, joissa välttelen itseni likoon laittamista, eivätkä kaikki niistä suinkaan liity tekniikkaan...Matka jatkuu. Täytyy miettiä uusia haasteita. Valmista? - Ei koskaan.  


Ihanaa viikonloppua ja rentouttavaa lomaa sellaisen juuri aloittaneille!<3

Taina

22 kommenttia:

 1. Mäkin oon sjatellut, että lomalla olisi hyvä vähän harjoitella taas koodaamista yms! Kehykset poistin kuvista jo aikaa sitten, mutta en olisi onnistunut, ellei joku ihana bloggaaja olisi aiheesta kirjoittanut ja ihan kopioitavan koodinpätkänkin valmiiksi tehnyt. Olen niin kiitollinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koodaus on kyllä ihan oma juttunsa...Ajattelin, että olisi hyvä itsekin tajuta sen periaatteista jotain, kun kohta sitä opetellaan koulussakin. Meillä oli hyvin lyhyt koulutus aiheesta keväällä, ja epäilen, että valtaosalla opettajista ei edes sitä.:( Leikinomaisesti sitä tietenkin opetellaan, eikä tuosta taidosta kai kellekään haittaa ole...:)

   Poista
 2. Hyvä postaus! Kivaa lauantaita! Huomenna kirppistelyä Ikean parkkipaikalla! 😃 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!:) Toivotaan, että sade ja ukkoskuurot pysyy pois Ikeoiden liepeiltä!;D

   Poista
 3. Ihastuttavia kuvia ja hieno tämä blogi on muutenkin:) Tuo blogin ulkonäköjuttu oli itselle aikamoinen haaste ja lähdin muuttamaan omaa blogiani etsystä ostetulla pohjalla. Tytär sen minulle asensi, koska olisi joutunut sitten vieressä neuvomaan, kuitenkin:)
  Pienikin muutos on kiva ja antaa piristystä ja potkua bloggaamiseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Ai, miten ihanaa, että sulla on niin taitava tytär, että saat tukea häneltä!<3 Meillä varsinkin mies hallitsee kaikenlaiset ohjelmistot ja tekniikan, mutta ei (ihme kyllä) ole ollenkaan kiinnostunut yleensä auttamaan, kun mä tuskailen jotain teknistä ongelmaa.:P Ymmärrän kyllä pointtinsa, sillä muuten saisi istua varmaan monta kertaa viikossa mun vieressä neuvomassa.:D

   Poista
 4. Oi! Kiitos maininnasta! Nää sun kuvat on paaaljon parempia ilman kehyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi blogistasi ja niistä arvokkaista koodauspätkistä!<3

   Poista
 5. No nyt on hienoja kuvia ja kiva ulkonäkö ilman kehyksiä!
  Kiitos, kun jaoit tämän kanssamme. Minäkin olen onneton tekniikassa ja välttelen tietokonetta!
  Oikeasti olisi ihanaa osata kaikkia ihmeitä ja kikkoja tehdä helposti blogissa.
  Taidankin katsoa vinkkejä noista mainitsemistasi blogeista!
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Voisihan tämä Bloggerkin joskus hieman kehittyä...Toisinaan ärsyttää nimenomaan Bloggerin systeemit aika paljon. No, paljon on tullut oppiakin vuosien varrella, pala kerrallaan.:)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Ja kiva haaste itselle, taidan pistää korvan taakse. Kovin paljon sitä tulee pysyteltyä mukavuusalueella, se kun on niin helppoa ja tuttua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:D
   Haastavinta taitaa olla juuri itsensä haastaminen, noista edellämainituista syistä.:)

   Poista
 7. Muuten ihan nättejä kuvia mutta poika-kuva on kyllä ruma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että yrität loukata kommentillasi, anonyymi, vaikka lauseesi sisältää kyllä kehunkin...Ainoa, miten kommenttisi vaikuttaa, on sääli. Voisitko etsiä jonkun muun väylän (Mene vaikka potkunyrkkelyyn, se varmaan auttaa) pahan olosi purkamiseen? Sulla täytyy olla todella huono olla itsesi kanssa.

   Poista
 8. Ihana postaus ja kauniita kuvia <3
  Laitan aiheen itselleni hautumaan. Itsensä haastaminen silloin tällöin kuulostaa oikein hyvälle.

  Minullakin on nuo blogin ulkoasuasiat olleet työn alla. Voi että on mukava kun saa nurkkia vähän uusittua.

  Minäkin kumarran syvää kaikille niille, jotka jakavat osaamistaan toisille täällä blogimaailmassa. Hienoa, että heitä on!

  Aurinkoista heinäkuuta Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo!<3
   Ainahan sitä pitää jotain pientä rymsteerausta, niin blogissa kuin kotonakin.;) Joillekin ohjelmointi on helppoa, itselleni lähinnä käsittämättömiä sana- ja merkkiketjuja.:D Luulen, että nämä ohjeiden ja neuvojen jakajat ovat oivaltaneet saavansa iloa muiden auttamisesta, ja samalla nuo blogit ovat kovasti luettuja.:)
   Ihanaa heinäkuuta sinulle!<3

   Poista
 9. Heh, samoja kipuiluja tääläkin. Koko ajan tarve kehittyä. Viimeksi luovuin blogin logoista kuvissa. Ohjelmointia en osaa yhtään.

  Ihania kuvia! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!<3
   Olen minäkin miettinyt tuota kuvista luopumista, mutta en taida omata sellaisia graafikon taitoja, että bannerista tulisi kovinkaan kummoinen...tai mistäs sitä tietää.;D Ehkä mä vielä sitäki kokeilen!:)

   Poista
 10. Hienoa! ja nyt haastan sut mukaani salille, Hot joogaan jne ;b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedetään!:D En ole koskaan käynyt joogassa, en minkäänkaisessa.:) Salilla on kyllä ollut kortti parissakin paikassa useita vuosia, mutta nyt ei muutamaan vuoteen. Pitäisi! Edellisessä käytiin miehen kanssa yhdessä, ja se oli mukavaa yhteistä aikaa. Jumpat ja sellaiset mulla jäi aina käymättä, vaikka niistä maksoin ja periaatteessa tykkään tosi paljon liikkua musiikin mukaan. Katsotaan!:D

   Poista
 11. Hih, kiva että tartuit haasteeseen! :) Valokuvauskurssi kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta! Pitäisi itsekin joskus (heh, tai ehkä heti) opetella vähän paremmin erilaisten asetusten toimintaa.

  Sulla on muuten tosi kiva banneri!! En ole ehtinyt viime aikoina lueskella blogeja ja nyt oon lukukierroksella. Jonkun pitäisi keksiä vuorokauteen pari lisätuntia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuules paha tuolla Asuntomessuilla, kun Frida tuli siellä vastaan, ja kyseli, että milläs täällä kuvataan..;D Tunnustan, automaatilla oli siellä, mutta tiettyjä asioita osaan katsoa nyt tarkemmin silläkin kuvatessa. Harjoittelu jatkuu!:)
   Olkoon tuo banneri nyt toistaiseksi tuossa. Menee kesällä...

   Poista