keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kinuskiset mokkapalat - Suolaisen ja makean suloinen yhdistelmä



Pääsiäisen jälkeen ei ole juuri tullut leivottua, mutta vanhaa postipinoa setviessäni osui silmiini Yhteishyvän Ruoka -liitteestä 2/2016 herkullisen kuuloinen resepti, jonka ajattelin sopivan vaikkapa vappubrunssille, ja sitähän oli ryhdyttävä kokeilemaan.

Taitavat olla ehkä muodissakin tällaiset leivonnaiset, joissa on sekä makeaa, että suolaista samassa paketissa? Minulle tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta tällaista laatua, mutta tuskin jää kertaluontoiseksi kokeiluksi, sen verran mukavalta yhdistelmä maistui jopa meikäläisen suussa, niin toipilas kuin vielä olenkin!







Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuoroitellen jäähtyneen rasvan ja kahvi- tai kaakaojuoman kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa luki kahvijuomaa, mutta päätin vaihtaa kahvin jääkaapista löytyneeseen Play-kaakaojuomaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Oma peltini, johon mokkapalat yleensä leivon, on kooltaan ehkä 30cm x 40 cm, ja siihen saa kuljetuskannen päälle (Kätevää!). Sitä peltiä käytin siis tälläkin kertaa. Paista pohja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Annan pohjan jäähtyä. Sekoita kinuskikastike ja tuorejuusto. Alkuperäisessä oli muuten käytetty 250g Mascarpone-juustoa, mutta kaapissa oli nyt 200g Philadelphia-juustoa, ei haitannut, vaikka oli 50g vähemmän! Ripottele lopuksi suolapähkinöitä pinnalle.


 



Tämäkin herkku maistui minusta paremmalle yön yli jääkapissa oltuaan. Kaloreiden laskemista nämä palaset tuskin kestävät, mutta ainahan voi palotella pienemmiksi palasiksi...ja kokeilla omaa mielenlujuutta ja sormien tottelevaisuutta.;D Eiköhän tämä kokeiluversio ole viimeistään viikonloppuna pistelty poskiin.

Kivaa keskiviikkoa!
Taina

 

16 kommenttia:

  1. Tuota voisikin kokeilla, ainakin näyttää kerta kaikkisen herkulliselta 😊, kuka niitä kaloreita nyt aina viitsii laskea 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olen kuullut, että jotkut laskevat.;D Periaatteessa voisi kokeilla pelkällä kinuskilla ja suolapähkinöillä. Mä luulen, että tuon tuorejuuston vois jättää tuosta pois, eikä muuttuis ainakaan huonompaan suuntaan...:)

      Poista
  2. noniin kiva...just fillaroin töistä kotiin( meni hieman pidempään, kun piti pysähtyä satamassa valokuvaamaan ;)) ja hirrrrvee nälkä ja muksut syöneet kaiken sapuskan :/
    ...näin nämä jo instassa ja nyt vielä isompana LURS ja NAM....pakko kait kokeilla, kun nuo suolapähkinät on mun heikkous.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöh, olet niiiin hoikka ja hyväkuntoinen, että voit ihan huoletta leipoa/syödä pellillisen!:) Voisin tehdä joskus uuden satsin, ja silloin kokeilisin ilman tuorejuustoa..Suolapähkinät on kyllä siitä pahoja, että jos niille antaa pikkusormen, ei syöntiä voi lopettaa. Siksi en yleensä koskaan ostakaan niitä. Nyt tein poikkeuksen.:)

      Poista
  3. Kuulostaa makean houkuttelevalta!
    Kiva yhdistelmä!
    Oikein ihanaa huhtikuun loppua ja vappua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen tuli taas Kodin Kuvalehden mukana sellaisia reseptejä, että jotain on varmaan kokeiltava ihan vain kauniin ulkomuodon vuoksi.:D Juuri sellaisia, joissa oli suolaisen ja makean yhdistelmää.
      Ihanaa vappua Susanna!<3

      Poista
  4. Varsin herkkulliset! :P Pitää näitä kyl kokeilla. :)

    VastaaPoista
  5. Nami!
    Huom! Uusi blogini osoite: http://www.kukkaiselamaa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Täytyypä laittaa osoite ajantasalle, että näen, kun sun kukat puhkeaa kukkaan!<3

      Poista
  6. Slups, voi Taina minkä teit! :D Kuolasin jo instan puolella.

    VastaaPoista
  7. Oi mitä herkkua! Pakko kokeilla näitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!:)Tulethan jälleen ilottelemaan!;D

      Poista
  8. Huomenta :) Tälläistä herkkua rupesikin tekemään mieli heti ;) Nam :) Hyvää viikonloppua ja vappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä juhlaviikonloppuna pitää jotain herkkuja olla!:) Ihanaa viikonloppua ja hauskaa vappua!

      Poista