tiistai 1. maaliskuuta 2016

Terveisiä Lahesta





Tämän viikon Pienen Linnun MakroTex -haasteeseen valmistauduin jo viikonloppuna, jolloin tämän postauksen kuvat on otettu. Aiheena on tällä kertaa Ulkona. Hiihtolomat ovat täällä juuri meneillään, ja ulkona on tullut viihdyttyä oikein urakalla viime päivinä. Ihanan aurinkoista ja hetkittäin oikein keväistäkin on ollut. Toistaiseksi en ole uskaltanut ottaa kameraa mukaan käydessäni jäällä hiihtämässä, sillä pelkään rikkovani koko laitteen pyllähtäessäni nurin rantaan laskevassa mäessä, joka ei edes ole kovin jyrkkä, mutta sellainen polku vain, jossa ei ole latua ja hieman mutkaakin vielä...Kännykkä on kyllä tuolla jäällä ja ulkona muuten räpsynyt ahkeraan.




Nämä kuvat ovat kuitenkin Lahden keskustan tuntumassa kuvattuja. Menin aluksi Pikku-Veskun (eli Pikku-Vesijärven) puistoon katselemaan, löytäisinkö mitään kuvattavaa, ja ainahan sieltä löytyy! Viime käynnistä ei ollut pitkää aikaa, mutta nyt rantaan oli ilmestynyt lumiveistoksia. Veistosten takana on käsittääkseni Inspiksen nuoret. Täältä voi lukea lisää! Talkoilla rakennetussa lumimäessä kävi kova kuhina ja muutenkin puistossa oli paljon väkeä liikkeellä. Yritin jättää ihmiset kuvien ulkopuolelle, kun se vain oli mahdollista.




Kävelin Pikku-Veskulta Vesijärven puolelle, mutten tällä kertaa halunnut kävellä satamaan. Siellä on tullut kuvattua niin usein. Sen sijaan hurautin kiireesti (aurinko oli laskemassa) Lyseon pihaan, sillä olen monena aamuna ihastellut pihasta näkymiä, kun olen vienyt teiniä kouluun. Varsinkin tammikuussa, kun stadionilla oli lumetus käynnissä, olisi saanut upeita kuvia. Minulla ei tietenkään ollut koskaan kameraa tai aikaa kuvien ottamiseen.





Kun itse kävin Lyseota 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa, oli tuossa pihassa vielä ns. viipalekoulu, joka oli sekä rumistus, että este näkymille kohti Kisapuistoa, Vesijärveä ja Hiihtostadionia. Saattaa myös olla, etten siinä vaiheessa kiinnittänyt koskaan mihinkään maisemiin huomiota.;D Viipale purettiin viimein joitakin vuosia sitten, mutta muistan kyllä hyvin elävästi muutamatkin opon-tunnit viipalekoulun puolelta, kun Kolusen Heikki meitä yritti herätellä miettimään valintojamme...




Lyseon vieressä on kaunis, koristeellinen rakennus, joka on alunperin lahtelaisen merkkimiehen, August Fellmanin kartano. Tuolloin tosin Lahti oli vain yksi Hollolan kylistä. Välillä kartano on toiminut koulunakin. Nykyään kartanossa toimii historiallinen museo. Tällainen pieni Lahti-tournee tällä kertaa, toivottavasti viihdyit! :)

Taina

53 kommenttia:

  1. Olipas kivoja kuvia. Itse en pääsyt sunnuntaina nauttimaan lainakaan ulkona olemisesta inhottavan pääsäryn takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tiedän kyllä tunteen!:( Hiljattain täällä Lahdessa oli yhtenä iltapäivänä aivan mieletön halo-ilmiö, mutta mulla särki niin paljon päätä, että töistä kotiin päästyäni otin särkylääkkeet ja makasin säryt pois. Vieläkin harmittaa.
      Toivottavasti olet päässyt nyt nauttimaan auringosta!<3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin ja kiva oli käydä Lahessa :D

      Poista
    2. Kiitos Tuija!<3 Ehkä tulet joskus ihan livenäkin vaikka kahville satamaan?:)

      Poista
  3. Komeita terveisiä Lahdesta, kiitos!!

    VastaaPoista
  4. Lauantaina katselin noita maisemia hiihtoreissultani ohi ajaessani. Kivasti olet nuo kuvannut.
    Tänään meilläpäin oli lumikenkäkävelyt laavulla. Ja hiihtämässäkin taas. Kyllä meillä on kaunis talvi nyt - ihana auringonpaistekin - hyvä talvilomasää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva on ollut seurata kuviasi Lapin reissusta!:) Huomista aurinkoa vielä odotan kovasti, että vielä ainakin kerran pääsisi auringossa jäälle hiihtämään.<3 Kymijärvellä oli jo paikoittain koneella ajetut ladutkin, ei tosin tuossa meidän lähirannassa.

      Poista
  5. Kaunista. Mukavat leikit kuuluvat myös talveen. Tietysti lumileikit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkeena!:) Kyllä, ja aikuistenkin kannattaa välillä löysätä pipoa ja heittäytyä mukaan.;D

      Poista
  6. Hieno vastaus haasteeseen!
    Kauniita, iloisia, hauskoja, tyylikkäitä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!:) Oli hieman runsaudenpulaa, mutta sain mahdutettua kaikki kuvat, jotka halusin.:)

      Poista
  7. Kiitos turneesta! Ihania kuvia ja lumitouhuja ♥ Teillä on vielä ihan täysi talvi siellä. Huomasin tänään täällä meillä, että osa pyöräteistä oli jo sulanut kokonaan, osa oli jopa ihan kuiviakin. Paljon on kuitenkin vielä jäätä ja liukasta, joten ihan kevätkelit eivät ole. Kovaa vauhtia kuitenkin ollaan kevättä kohti menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Anu!<3 Mielläni joskus ihan livenäkin kierrätän sua täällä!:)
      Tänään käytiin syömässä Mamma Mariassa iltapäivällä, ja totesin, että kaupungissa oli ihan selvästi kevät! Täällä meillä on vielä kunnon talvi niin kuin sanoitkin. Turussa varmasti tosiaan vielä enemmän kevät. Niin, meidän pihassa yleensä voisi usein hiihtää siinä vaiheessa, kun naapureilla on jo vihreät pihat! Lunta on muuten tullut viime viikolla ihan hirveästi, ei sula hetkessä...

      Poista
  8. Ihania talvisia kuvia - nuo lehtikuusen oksat ovat kyllä kuvaukselliset! Ja kiva oli kierrellä Lahessa... Mukavaa loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Sullekin voin mielelläni tulla oppaaksi, jos joskus tänne eksyt!:)
      Ihanat neljä päivää takana, ja vielä viisi edessä!

      Poista
  9. Upea Fellmannin kartano ja lumiset taideteokset!
    Mainiota maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!:) Tiedäthän, että olen sellainen kartanoromantikko.;D
      Ihanaa maaliskuuta!

      Poista
  10. Ihastuttavia ulkoilu-kuvia! Onpa kiva nähdä kuvia Lahdesta. Olen kaupungissa käynyt vain kahdesti. Mutta nuo komeat Lahden mäet ovat varmasti kaikille hiihtourheilun ystäville televisiosta tuttuja.
    Kiitos kun kävit vierailulla blogissani. Tulin myös vieraisille tänne. Ja hienoon Lahti-sightseeingiin sain tutustua. Lukijaksi ryhdyin.
    Upeita ulkoilukelejä toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Ja iso kiitos lukijaksi ryhtymisestä, toivon, että viihdyt!<3
      Oli hauska mahduttaa tuo kartano ja hyppyrimäet samaan kuvaan, sillä ne eivät ihan vierekkäin ole edes linnuntietä. Hämmästyin myös, kuinka lähelle pääsin jalkapallokatsomon penkkejä zoomillani. Tällaisia kameraleikkejä.;D
      Mukavaa maaliskuuta!:)

      Poista
  11. very nice winter pictures-
    best regards
    susa

    VastaaPoista
  12. Kivoja kuvakulmia näkymistä joita ohittelen melkein jokapäivä työmatkalla. Minusta tuo museo on niin kauniin värinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Hassua, että silloin lukioikäisenä ei tullut juurikaan kiinnitettyä huomiota kartanoon, Nyt aikuisena minusta on kai tullut toivoton romantikko, joka haluaisi asua tuollaisessa kartanossa, jossa olisi torni ja sokkeloita ja varmaan oma kummituskin.;D Onhan se vähän levottomalla paikalla kyllä...toisin kuin Augustin aikaan.:)

      Poista
  13. Oletpas ottanut kauniita kuvia toisesta kotikaupungistani!

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia oot ottanut. Tuo rakennus on erityisen kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata Maria!:) Kyllä ennen tehtiin niin kauniita rakennuksia, eikä se rakentaminen ollut halpaa silloinkaan. Entinen työpaikkani Lahden Kansakoulu ihan tuossa lähistöllä maksoi muistaakseni ison lohmareen kaupungin vuosibudjetista silloin yli sata vuotta sitten. Vaan ei ollut kaupungilla varaa remontoida, joten koulu lakkautettiin ja rakennus myytiin yksityisille laitoksille, jolla jostain syystä sitä rahaa löytyy.:/ Voi, kyllä varmaan J.K.Paasikivi kääntyi haudassaan...

      Poista
  15. Entisenä lahtelaisena aina katselen suurella mielenkiinnolla kuvia Lahesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kappas!:) Kiva kirjoittaa, kun ainakin muutamalle paikat ja asiat ovat tuttuja!:)

      Poista
  16. Kiitos kierroksesta! Vesijärven rannat ovat kuvauksellisia, joskus olen siellä käynyt, muuten Lahti on jäänyt vieraaksi minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Tule toki joskus Lahteen ajan kanssa, saatat yllättyä positiivisesti!:)

      Poista
  17. Kiitos Lahti-tourneesta! Upeita nuo lumiveistokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!:) Minustakin vestokset olivat todella kivat.:)

      Poista
  18. Kauniit kuvat naapurikaupungista.

    VastaaPoista
  19. Lapsenmielisiä, iloa pursuavia kuvia osa ja osa rauhallisia. kauniita.

    VastaaPoista
  20. Upeita kuvia. Ihania katsella näin aamutuimaan kaffekupin äärellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia!:) Ihanaa, jos voi ilahduttaa muita!:)

      Poista
  21. Hienoja lumiveistoksia ja mielenkiintoisia kuvia. :)

    VastaaPoista