sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaamuna



Hip hei, aurinkoista pääsiäispäivää! Pikapostaus, sillä aikomus on rientää ulos aurinkoon niin nopeasti kuin suinkin. Nautittiin juuri pääsiäisbrunssi, ja mahat on jälleen pullollaan, pärjää muutaman tunnin ennen kuin ryhdyn taas ruuan valmistukseen.:)






Tämä brunssi tai ehkä vain myöhäinen aamupala oli aamuinen päähänpisto, joka oli heti toteutettava. Lehtileikkeleiden seassa oli resepti peltileivälle, jota nyt kokeilin. Resepti on hyvin samantaipainen kuin helppojen sämpylöiden ohje, jota käytän usein. Erotuksena vain purkillinen rahkaa. Enpä ole ennen rahkaa käyttänyt leipään, mutta ei se nyt ainakaan huonontanut makua tai koostumusta! Yllätyin myös siitä, että rahka liukeni veteen niin helposti ja nopeasti.





Herkkuna tänään syötiin vohveleita samalla hyvällä reseptillä, jonka löysin viime kesänä. Lidlistä ostettu vohvelirauta on kyllä ollut hintansa väärti (maksoi 20). Paistaessa ei tarvitse rasvaa ja muutenkin paisto käy helposti ja siististi. Joskus hotelleissa olen nähnyt aika suttaisia vohveleiden paistopisteitä...

Nyt lähden vaihtamaan ulkokamppeet päälle. Ihanaa, vielä kaksi vapaapäivää ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta!<3 Nautitaan!

Taina

20 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja, pitkään itsekin jo suunnitellut vohvelin tekoa, pitääkin testata resepti. Mukavaa pääsiäissunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kai tuo vishy, mikä tekee taikinasta erityisen kuohkean. Suosittelen!:)
      Keväistä viikkoa Katja!

      Poista
  2. Hyviltä näyttävät brunssisyötävät ja tuo vohveli on varmaan ihana. Meillä oli aikoinaan vohvelirauta, mutta sen käyttö jäi vähäiseksi, kun siitä valui aina rasvaa pinnoille ja sen puhdistaminenkin oli hankalaa. Pitäis ehkä seuraavalla Lidl-reissulla katsoa josko noita löytyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lojuu kaapissa tuon Lidlin raudan lisäksi anopin vanha, jolla paistaminen oli juuri sellaista suttuista ja hidasta. Sanoinkin miehelle eilen, että pitäisi viedä se vanha rakkine kierrätyspisteeseen. Tällä uudella on niin helppo tehdä, että suunnittelin vieväni huomenna töihin, kun on mun "pullavuoro".:)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen brunssi. Peltileipää täytyykin kokeilla, sopii juurikin minulle :)

    Aurinkoista pääsiäisen jatkoa Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä resepti tuossa peltileivässä. Mietittiin, että oisko tää Bull Mentulan mieleen, kun siinä oli purkillinen rahkaa samassa.;D
      Aurinkoista viikkoa Tuija!<3

      Poista
  4. Herkkujen herkkuja! Eikö ol ihanaa olla lomalla:)
    Minä spurttaan nyt keskimmäisen kanssa lenkille. Pyörätiet ovat jo osittain sulana ja sää muutenkin mahtava. Lenkkarin pohjassa oikein kihelmöi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se taitaa olla niin, että loma on ihmisen parasta aikaa, vaikka töistään tykkäiskin!:D Nyt vielä kun nuo säät on olleet niin mahtavat ulkoilun kannalta. Eilen tehtiin pitkä lenkki yhdessä miehen kanssa ja tänään taidan mennä yksin, kun hän lähteää Pelsuja halliin kannattamaan.:) Fillarin vois kohta kaivaa tosiaan esille!

      Poista
  5. Oih mikä brunssi <3 Ja Aurinko<3 Ja siitä auringon voimasta tullut muutama pisama...kyllä vielä niitä näyttää ilmestyvän keski-ikäisellekin ;)
    Lempeää loppupääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää kevät vaan niin ihanaa aikaa!<3 Sullakin oli upeita auringonnousukuvia blogissa.<3
      Tuohon takaterassille kun menee istuskelemaan, niin tuntuu, kuin oisi jossain oikein lämpimässä lomalla.;D
      Mukavaa, aurinkoista viikkoa Satu!

      Poista
  6. Näyttää herkulliselta! Pitäisi itsekin etsiä vohvelirauta kaapin perältä. Jotenkin vohveleiden paiston aina mieltää isoksi hommaksi, vaikka oikeasti se on suht näppärää puuhaa. Vohvelit aamupalalla / brunssilla olisi kyllä mahtijuttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä raudalla homma hoituu kyllä näppärästi! Eikä kai nuo ihan kauhean epäterveellisiä oo, kun ainut rasva on se taikinaan tuleva 50g, ja muistaakseni sokeriakin on aika vähäsen...
      Lisäsin taikinaan puoli teelusikallista vanijasokeria, ja vohveleista tuli ihan mielettömän ihana tuoksu!:)

      Poista
  7. Näyttääpä herkulliselta brunssilta!
    Minäkin olen kuvitellut, että tuo vohveleiden paistaminen on sotkuista hommaa.
    Aurinkoista loppupääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Kyllä tästä on kohta ittensä lenkille raahattava, sillä ihan riittävästi on tullut herkuteltua loman aikana!:/
      Hyvällä raudalla vovelien paistaminen ei ole leivän paahtamista kummempaa.:D
      Aurinkoa Kainuuseen!<3

      Poista
  8. Ihana brunssi teillä ollut ♥ Vohvelit ovat kyllä niin hyviä ja tuore leipä, tietenkin! Tänäkin aamuna aurinko pilkistelee jo pilvien takaa...niin ihanaa ♥ Eilen lahdesta tullessamme ajelimme siellä teidän kulmilla. Samalla mietin, mistä blogisi nimi tulee? Hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on <3.
      Sun tarttee poiketa siitä vanhalta valtatieltä (nyk. tie 312), paikkaan, jossa 15 vuotta sitten oli vielä mansikkamaat. Täällä me ollaan melkein Mansikkamiehen naapurissa!;D
      Aurinkoista viikkoa Krisse!

      Poista
    2. Me haettiin lapsena isän kanssa aina mansikat Koskisen mansikkatilalta. Muistelen vain, että oliko heillä mansikkapaikka kahdessakin eri paikassa?!

      Poista
    3. Koivistoinen on tuo tilanomistaja. Hänellä on edelleen mansikkapeltoja tuolla Karistossa(kuten oli isällään jo aiemmin) ja nykyään myös isot pellot Vantaalla. Kuulema Etelä-Suomen suurin mansikkatilallinen edelleen... Tämä meidän tontti ei ole hänen entisiä maitaan, vaan osa maasta on ollut hänellä vuokralla, kuten tämä meidän tontti. Kun rakentaminen aloitettiin 2005 oli tässä vielä selvät mansikkapenkit näkyvissä, vaikkei viljelyä ollut enää muutamaan vuoteen kai. Tuolla ryteikön puolella ne penkkien jäänteet näkyy edelleen ja siellä täällä kasvaa mansikkaa.:)
      Nastolassa on ollut kyllä muitakin mansikkatiloja aiemmin. Uudessakylässä oli yksi (nimeä en muista), Kuosmasilla oli Kirkonkylän lähellä yksi vielä pari vuotta sitten ja itse olin aikanaan Bromanin mansikkatilalla usemman kesän, heti seiskaluokalta lähtien. Oli se kovaa hommaa!

      Poista
    4. Juu juu, tämä se oli, Koivistoinen. Muistin tuon nimen väärin. Sieltä on mansikat haettu. Voi, että... Ihana tämä tarina blogisi nimen takana ♥ Hyvin oivallettu!

      Poista
    5. Kiitos Krisse!:D Itse olen kyllä ollut koko blogihistorian ajan hieman tuskastunut tuohon nimeen.;DD Nimen muuttaminen olisi kuitenkin aika radikaali juttu, vaikka sitä välillä olen tosissani miettinyt. Ihana kuitenkin, jos nimi miellyttää!<3

      Poista