perjantai 12. helmikuuta 2016

Uusi taulu ja perjantaikimppu



Se on jälleen perjantai, jee! Parin päivän lepo tulee tarpeeseen. Pari viikkoa kestänyt matalapaine ja harmaat säät ovat kai saaneet olon kerrassaan vetämättömäksi iltaisin. Tänään olikin sitten iloinen yllätys, kun maa oli jälleen valkeana. Aika tavalla lumi tuo valoa. Minun puolesta lumi saisi nyt pysyä vaikka kolme-neljä viikkoa ja sitten sulaa yhdessä yössä pois!:)

Koko viikon olen joutunut odottamaan tilaisuutta päästä kuvaamaan siskoltani viime viikonloppuna ostamaani taulua. Nyt valoa on viimein riittävästi kuvaamista varten, joten kamera sai räpsyä koko viikon edestä. Kuvat eivät kyllä valitettavasti tuo taulun upeutta esille. Mutta siis, olimme viime sunnuntaina siskonpojan synttäreillä ja tuo ihanuus oli nojallaan siskoni olohuoneen seinään vasten. Taulu on siskoni, Teijan, sekatekniikalla maalaama. Oli joku näyttelykin tulossa, mutta onneksi hän suostui antamaan taulun minulle mukaan! Kaiken lisäksi mieskin sanoi tykkäävänsä tästä ja hän jopa ehdotti, että kehystäisimme taulun. Ihme ja kumma! Edellisestä kehystyskerrasta on aikaa kymmenisen vuotta, täytysi käydä kysymässä kehystyksen hintaa. Taulu etsii vielä paikkaansa. Kuvasin sen kirjaston seinällä, mutten usko taulun päätyvän tuohon lopullisesti.




Tänään ihastelen myös perjantaikimppua, joka suorastaan hehkuu! Kimpussa on isoja jaloleinikkejä, vahakukkaa, neilikanoksa ja rimpsureunaisia tulppaaneita. Oli erityisen vaikea valinta, kun Villiviinissä oli niin runsaat valikoimat kaikelaista kaunista, huoh! Valkoiset helmililjat jäivät vielä kaihertamaan mieltä, että jos mies vaikka sattuu lukemaan tämän, niin sellaisen voisi minulle ystävänpäiväksi hakea...;D







Nyt on sitten tullut vastaan Ikea-tuote, johon en ole tyytyväinen. Siitä lähtien, kun maalasin olohuoneen seinän pari viikkoa sitten, on toinen isoista olohuoneen tauluista repsottanut vinksallaan, kuten yhdessä kuvassa näkyy. Kesällä kehykset Ikeasta ostaessani ihastelin uutta kiinnitysmekanismia, joka tuntui oikein kätevältä. Tuossa mekanismissa taitaa kuitenkin olla pieni vika, eli lukitus aukeaa, ja taulu luisuu paikoiltaan...Olen yrittänyt mm. ilmastointiteipillä liimata taulun takana olevat kiinnitysklipsut paikoilleen, mutta tuossa siipitaulussa ei tunnu auttavan mikään. Ei huvittaisi uutta kehystä ostaa. Ideoita? Mulla on mennyt hermot aika monta kertaa tässä parin viikon aikana, kun olen yrittänyt korjata kiinnitystä uudelleen ja uudelleen. Toistaiseksi jokainen yritys on päättynyt mun luovuttamiseen ja taulun repsottamiseen. Pieni juttu, mutta voitte uskoa, että häiritsee.

Muistuttelenpa vielä osallistumaan Annie Sloan Chalk Paint-arvontaan postauksessa täällä

Rentouttavaa viikonloppua!:)
Taina






28 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hienoa, jos kuvista välittyy taulun kauneus! Itsestäni nimittäin taulu on vielä upeampi oikeasti. Siskoni on kyllä taitava!:)

      Poista
  2. Upea taulu! Ihan "sinun värit" :) Missäpäin siskosi näyttely on?
    Ja taas ihana perjantaikimppu - taisin sen jo instassa mainitakin! Mahtava kukkakauppa teillä... Itse ostan vaan marketin tulppaaneja kauppareissulla ;)

    Valoisaa viikonloppua - meilläkin satoi ihanasti lunta - painavaa ja märkää, mutta saisi kyllä jäädä maahan viikoiksi, jotta tästä talvesta pääsisi vielä nauttimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mun värit!:) Tuo vihreän ja mustan yhdistelmä erityisesti.<3
      Näyttely taisi olla tällä kertaa Riihimäen kirjastossa, taitelevia opettajia.:) Siskolla oli ymmärtääkseni syksyllä näyttely Helsingissä, ihan galleriassa!

      Toivotaan, että lumi pysyy nyt edes jonkun aikaa, eikä se auringonpaistekaan pahaa tekisi.:)

      Poista
    2. Täytyypä käydä Riihimäellä - junalla niin näppärästi... Kirjaston sivuilla taisi olla maaliskuussa näyttelyajankohta...

      Poista
    3. Hei, ehdottomasti! Riihimäellä on muuten ihan lostavat kirpparit, ja siskolla on yleensä ollut tuolla navetallaan pääsiäismyyjäiset! Täältä blogistakin löytyy juttua noista myyjäisistä, jos haet vaikka "taide" merkityt postaukset. Oon tykänny todella paljon!

      Poista
  3. Voi miten herkkä ja kaunis taulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teijan puolesta kiitos. Olen täysin samaa mieltä.:)

      Poista
  4. Upea taulu, siskosi on taitava! Vaikka en olekaan lumen ja pakkasen ystävä, mielummin talvinen keli nyt kuin parin kuukauden päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä!:) Täytyy laittaa siskolle terveisiä!

      Juu, mulla on täällä pyörineet mielessä viime kevään ja kesän säät, jotka eivät ollenkaan olleet keväisiä/kesäisiä. Jos nyt edes talvi olisi talvi!:)

      Poista
  5. Todella hieno taulu! Ja tuo kukkakimppu on niin kaunis!
    Mukavaa perjantai iltaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!:) Taulusta kaikki pisteet siskolleni.:)
      Kivaa perjantai-iltaa sinnekin!

      Poista
  6. Tosi upea taulu!
    Harmillisia tuollaiset toimimattomat pitime, toivotaan, että löydät hyvän ja toimivan ratkaisun.
    Jaloleinikit on niin ihania! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin Hanne!:) Olen kyllä ylpeä siskostani!<3
      Olen miettinyt kehysten kääntämistä ylösalaisin. Stten ei kai auta muu kuin ostaa uudet kehykset tai valittaa Ikealle. Epäilen, että on niin monimutkaista, että helpommalla pääsee, kun ostaa suosiolla uudet kehykset...

      Jaloleinikki on oiva pionin korvike.;) Kivaa viikonloppua Hanne!:)

      Poista
  7. Kaunis taulu ja on kyllä ihan sun tyylinen! Sulla on taitava sisko! :)

    Ja voi vitsit, miten keväinen kimppu! Ihanat pirteät värit. :) Mä elättelen toiveita, että viikonloppuna kaupasta löytyisi tulppaaneja, jotka eivät olisi jo valmiiksi ihan viimemetreillään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!:) Olen aina ihmetellyt, kuinka siskoni osaa.:)

      En tiedä, onko kukkien, lumen vai perjantain vaikutusta, mutta tänään ei ole ollenkaan niin nuutunut olo kuin aiemmin viikolla.:D Pidetään peukkuja, että saat oikein kauniit ja värikkäät tulppaanit!<3

      Poista
  8. Kaunis kukkakimppu <3 Ihanaa viikonloppua ja ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!:) Hyvää ystävänpäivää jo hieman ennakkoon!<3

      Poista
  9. Kaunis taulu. Täytyykin käydä Teijan sivuilla katsastamassa taulut. Kovasti on kehuttu Teijalta ostamaani Peura-taulua. Hyvää ja valkoista ystävänpäivää sinulle, Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teija on aina ollut hyvä, mutta koko ajan vaan paranee!:)
      Kiitos Maiju! Samaa sinulle!<3 Lumi ja aurinko tulivat pelastamaan viikonlopun. Juuri tultiin lenkiltä jäältä. Aurinko suorastaan lämmitti!<3

      Poista
  10. Mielettömän upea taulu! Jotenkin nuo värit on niin kauniit.
    Ja perjantaikimppu on taas ihana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä taulusta.:) Itse tykkään tietenkin paljon taulun mustasta taustasta ja vihreästä väristä, mutta myös taulun tunnelmasta. Huomenna joudun varmaan leikkaamaan tulppaaneista pituutta pois, muuten kimppu hehkuu tuossa edessäni edelleen.:)

      Poista
  11. Hieno taulu! <3 Ja voi miten leinikit onkin kauniita, melkein pitäisi hakea itsekin muutama kotia kaunistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minut taulu hurmasi niin, että mun oli saatava se heti mukaan.:)
      Kukkiin laitetut eurot ovat minulle sijoitus omaan mielenterveyteen pimeään ja värittömään vuodenaikaan. Hyvin tärkeitä siis.;D

      Poista
  12. Ihana taulu! Kyllä siskosi on taitava!

    VastaaPoista
  13. Oih, kuinka kaunista! Taulut ja kukkakimppu oikein nousevat ihanasti esille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata Maria!:) Tumma tausta on tosiaan tehokas tausta monelle värille!:)

      Poista