perjantai 1. tammikuuta 2016

Talvi tuli sittenkin



Olen ollut aivan haltioissani viime aikojen säistä, ja kamera, sekä varsinkin kännykkä, on räpsynyt kovasti ulkona liikkuessa. Olikin paljon helpompaa löytää tuoreita luonto- kuin kotikuvia jaettavaksi. Vaikka joulukuu meni jo, halusin koostaa myös joulukuun kuvista omat kollaasit, kuten olen tehnyt joka kuukausi helmikuusta lähtien. Tuoreita kuukausikollaaseja pääset ihailemaan Pienen Linnun blogin kautta.



 
Tuntuu ihan hassulta, että viikko sitten vesi virtasi vapaana ja sää oli suorastaan keväistä. Pakkaset tulivat ja jäädyttivät vedet täällä meillä päin niin vauhdikkaasti, että en muista moista tapahtuneen koskaan ennen. Tänään käytiin luistelemassa järven jäällä! Muistaakseni viimeksi olen luistellut tuolla samalla järvellä joskus 10-vuotiaana, ja silloin lumi ja epätasainen jäätyminen tekivät luistelusta hankalaa. Toisin oli tänään. Jäänpinta oli sileä ja lunta onneksi vain hippunen jään pinnalla.:)


Kotikuvissa näkyy tietenkin joulu. Takapihan lumimaisema on otettu viikko ennen joulua, jolloin lumi käväisi hetken. Meinasin laittaa joulun pakettiin heti joulupyhien mentyä, mutta nyt en sitten ole raaskinutkaan. Ehkäpä tässä tulevana viikonloppuna palataan hiljalleen kaikilla tavoin normiarkeen...



Oikein ihanaa tammikuuta ja tervetuloa oikea talvi!:)

Taina

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Pieni Lintu!:) Luonto on nyt ihan käsittämättömän kaunis.<3

      Poista
  2. Olen tykännyt tosi paljon näistä sun luontokuvista <3<3<3. Ja samalla harmittaa, kun täällä ei ole ollut yhtään aurinkoista päivää kuluneella viikolla, kun kerrankin olis ollut aikaa käppäillä kameran kanssa kuvailemassa.

    Mulle olis sopinut hyvin se, että joulusta olis hypätty suoraan kevääseen :). Tai ainakin johonkin helmi-maaliskuun aurinkoisiin (hope so..) päiviin. Ei huvita nyt yhtään tää tammikuu (ehkä osa-ahdistus tulee siitä, että nuorempi poika lähtee maanantaina armeijaan ja se on taas yhdenlainen etappi, joka muistuttaa siitä, kuinka hirvittävän nopeasti aika kuluu)

    Kaikkea ihanaa Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, voi höh! Auringonvalo kuuluu perustarpeisiin, ja siksi sen pitäisi kuulua jokapäiväiseen elämään ilman, että joutuu sitä kovin kaipailemaan.;D Olen joskus miettinyt, että valtion pitäisi kustantaa matkoja aurinkoon talviaikaan, kyllä parantaisi ainakin hetkeksi ihmisten mielenterveyttä, ennaltaehkäiseväätyötä niin kuin.:)Kyllähän mullakin aamulla kävi jo kesänodotus mielessä, mutta sitten aurinko tuli ja teki tehtävänsä.
      Mä voin niin kuvitella tuon ahdistuksen, jonka armeijaanlähtö aiheuttaa nimenomaan äidille! Meillä esikoisen armeijaan on vielä pari-kolme vuotta, tosin hänellä on astma(äidille oljenkorsi)...Nykyään aika helposti heittävät pois, ettei turhia riskejä oteta.
      Te olette sitten kohta kaksistaan miehen kanssa! Uusi ja erilainen elämänvaihe, josta täytyy opetella ottamaan ilo irti.;)

      Poista
  3. Kauniita kuvia ja mukavia kuvakollaaseja! Odotan innolla väsymyksen helpottamista ja flunssasta paranemista, että pääsisin itsekin ulos kameran kanssa...tai kännykällähän minäkin enimmäkseen kuvaan.

    Minä keräsin tänään tontut takaisin laatikkoon. Kuusi saa vielä olla, kun se on vaan jotenkin niin kaunis ♥

    Mukavaa viikonloppua Sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!:)
      Pienin askelin eteenpäin, pelkkä pihalla käyntikin antaa moesti virtapiikin ja sullahan siellä on kaikkea kivaa kuvattavaakin pihapiirissä, muistelen.<3
      Huomenna jos saisi aikaiseksi siivota joulukoristukset, joita ei onneksi kovin paljon olekaan. Erityisen iloinen olen siitä, että siivosin joulun alla kaapit, joissa noita jouluavaroita säilytän. Nyt ei ole ongelma saada tavaroita mahtumaan, sillä myin ison läjän koriteita yms. kirpparilla.:)

      Ei muuten tunnu yhtään perjantailta! Hyvää viikonloppua Krisse ja pikaista paranemista!<3

      Poista
  4. Kauniita kuvakollaaseja. Varsinkin luontokuvat ovat ihania eikä joulussasikaan ole mitään vikaa. Hyvää uutta vuotta.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Kristiina ihan samaa mieltä. Meinasin laittaa pelkät luontokuvat, mutta osa porukasta hakee pelkkiä sisustuskuvia...Luonnosta on tullut niin tärkeä osa elämääni, että seuraava askel on kai luontoaiheisen blogin perustaminen!:)

      Poista
  5. Satumainen tuo luontokollaasisi. Itsellä ei vettä aivan lähistöllä, mutta sammaleista metsää kyllä. Nuuh! Hyvää uutta vuotta & onnistuneita kuvauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmiriitta!:) Täällä noita järviä on vähän joka puolella, niin sitä alkaa pitää niitä ihan itsestäänselvänä, vaikka etelään lähdettäessä ne loppuvat tykkänään.:)Metsä on kyllä vähintään yhtä rentouttava ympäristö!
      Hyvää uutta vuotta sinulle!:)

      Poista
  6. Kauniita kuvia <3 Ihana lumisade leijailee hiljalleen maahan ja pakkastakin - 10 joten kyllä talvi on nyt täällä :) Ihanaa aikaa <3 Tähtihetkiä uuteen vuoteen ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3
      Taisit nähdäkin Instassa mun lumihiutalekuvan...Oli pakko ottaa kuva kesken luistinten vaihdon, kun hiutaleet jäivät rukkasten karvareunalle niin kauniina.:)Ihan mahtavaa tuolla ulkona kaikin puolin, mulla vaan kipeytyi luistellessa penikat.:( Ei varmaan uskalla huomenna laittaa luistimia jalkaan, että pääsee edes kävelemään.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Hieno luontokollaasi (eipä sitä tosiaan uskoisi joulukuun kuviksi) ja joulukin näyttää aivan ihanalta.
    Minäkin haaveilen peilijäästä, joka kattaa koko järven, niinkuin joskus lapsuudessa, mutta toisaalta kauhistuttaa puutarhan kannalta, kun nyt on pakkasta muttei juuri ollenkaan lunta. Sitä on satanut montakin kertaa, mutta joka kerta se on sulanut pois.
    Onnellista uutta (valokuvaus)vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli juuri sellainen peilijää, varmaan ensimmäistä kertaa mun elämän aikana pääsen sellaisesta nauttimaan. Tänään oli ohut kerros lunta jäällä, mutta ei niin paljoa, että olisi luistelua haitannut. Harmi vaan, kun jalat kipeytyivät...
      Muistaakseni pari vuotta sitten, kun lumi tuli myöhemmin kuin pakkanen, mun pihan ruusut tietenkin kuolivat. Olen luottavainen, että nämä suomailaiset perennat olisivat kestävämpää sorttia, mutta hieman mietityttää kyllä. Ensi viikolla on luvattu 20 asteen pakkasta, eikä lunta ole käytännössä yhtään suojana.
      Onnellista vuotta Sara kaikin tavoin!:)

      Poista
  8. Tunnelmallinen joulukuu. Ihania kollaaseja

    VastaaPoista