tiistai 5. tammikuuta 2016

Pakkaspäivänä





Viime vuonnakin loppiaisena pakkanen paukkui! Tuntuu, että se oli ihan vasta, kun harjoittelin joululahjaksi saamani kameran käyttöä reilun kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Lunta taisi olla suurinpiirtein saman verran vuosi sitten eli vähäsen.

Sunnuntaina siivosin joulut meiltä kaappiin ja nappasin siinä iltapäivällä muutaman kuvan keittiöstä. Uudenvuodenjuhliin otin pitkästä aikaa tuon blogiarpajaisissa voittamani Kubus-kynttelikön esille, ja siitä lähtien kynttelikössä on palanut kynttilät joka ilta. On se hieno!

Harvoin tuo meidän pöytä on ilman tabletteja, sillä vahattu pinta on osoittautunut käytössä hieman araksi. Täytyy miettiä, että pitäiskö sille tehdä jotain ensi kesänä...ehkä antaa oikein ammattilaisen käsiteltäväksi. Tykkään pöydän väreistä ihan hirveän paljon, mutta kyllä tuon pinnan pitäisi kestää enemmän normielämää.

Aikamoinen jet lag on ollut kaksi päivää, kun uni ei millään tahdo tulla ihmisten aikaan. Elän toivossa, että tämä "aikaerorasitus" on nopeammin ohi, kuin kesällä Amerikasta palattuamme! Tänäänkin kyllä taitaa mennä myöhään tätä pikkuleijonien peliä katsoessa... Mä en meinaa pystyä nykyään katsomaan näin jännittäviä pelejä kunnolla, enemmänkin vilkuilemalla, ja siihen tämä postauksen kirjoitus sopii oikein hyvin.;)


Leppoisaa loppiaista!
Taina

 

16 kommenttia:

  1. Voi tuo Kubus on ihana! Olet ollut tosiaan onnettaren suosiossa sen voittaessasi. Kova on ollut pakkanen täälläkin tänään. Istun parhaillaan eteisessä ulkotamineissa odottamassa jäälyhdyn sulamista sen verran että saan sen ulos ämpäristä. Yksi lyhyt meni rikki, toinen onnistui, nyt jännätään tätä kolmatta. Rentoa loppiaista ja tsemppiä jetlagiin! Tiedän niin tunteen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Kävi kyllä aikamoinen onnenpotku, kun tuon voitin.:D Joskus aikoinaan olin usein onnettaren suosikki, mutta nykyään tuntuu, etten koskaan voita mitään. No, joku voittaa aina, ja siksi kannattaa jatkaa osallistumista! Olen kyllä tullut aika laiskaksi osallistumaan esim. blogiarpajaisiin, kun täällä kotona on ollut karsiminen muutenkin päällä.:)

      Sinne yhteenhän se taas eilen vierähti, ja heräsin ysin aikaan, eli aikaeroa on nyt sellaiset pari tuntia.:P Oli kyllä ihan hyvä syy valvoa.<3 Sitä paitsi Englannissa olisin ihan oikeassa ajassa!;)

      Täytyy mun noita lyhtyjä vielä kokeilla, kun tuota pakkasta on vielä lisää luvattu. Ajattelin kokeilla turkkilaisen jogurtin purkeilla, mulla on niitä töissä vinot pinot luokassa. Ei haittaa vaikka halkeis ämpäri...

      Poista
  2. Ihanalta näyttää ja tuo kynttelikkö on ihana! Täällä joulua vielä sen verran, että joulumänty seisoo vielä ylpeänä kaikin neulasin vanhassa viinipullossa ja tähdet palaa vielä ikkunoissa. Nyt on niin kiire viikko ja viikonloppuna lähdetään reissuun. Taitaa jäädä ensiviikkon noiden pois korjaaminen. Yleensä joulu lähtee meiltä jo heti joulun jälkeen. Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita!<3 Mä tykkään kovin tuosta kynttelikön pelkistetystä olemuksesta, ja haaveilen, että joskus omistaisin saman sarjan kulhon...
      Joulumänty käy ihan hyvin talvimännystä ja minusta tähdet sopivat ikkunoihin muulloinkin kuin jouluna! Nauti siis rauhassa, mulla tuli vaan kova tarve tyhjentää näkymiä.:) Itse asiassa mulla on yksi tosi iso oksankarahka odottamassa kattoon ripustamista, ja ehkä siihen sitten voisi valoja viritellä tai laittaa jotain roikkumaan. Että sitten on taas vähän tyhjempää.:D

      Poista
  3. Ensinäkemältä en välittänyt tuosta Kubuksesta, mutta se on uinut sydämeeni ja nyt kyllä tykkään siitä kovasti. Ihanat kuvat, laitan joulun pois vasta huomenna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3
      Näinhän se usein käy, että aluksi ihmettelee, mitä muut näkevät jossain, ja jossain vaiheessa juttu kääntyy hyväksynnäksi ja lopuksi johtaa siihen, että olisipa kiva itsellekin...:) Toisaalta mä olen useasti ajatellut, että ne halvemmat versiot tästä, joissa sivuilla on lasi, ovat minusta ehkä vielä kivempia,sillä siihen väliin voi sitten laittaa kiviä, käpyjä, kukkia ties mitä! Ehkä mä joskus vielä ostan sellaisen version.:)
      Auringonpaiste sai mut kaipaamaan lisää selkeyttä, mutta tämä luultavasti on vain välivaihe. Olen sellainen rönsyilijä. Varmaan jotain sukua mansikoille.;D

      Poista
  4. Kaunis keittiö ja oih miten ihanan kutsuvilta/lämpöisiltä nuo taljat näyttäävätkin tuoleilla :) Mukavaa loppiaista ja pakkaspäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3
      Tänään tuntui kyllä keittiössäkin viileältä, kun ulkona on -25 ja meillä on noi isot ikkunat. Takka on taas lämpiämässä ja kohta laitan nyhtökanaa uuniin, niin eiköhän se lämpö siitä taas ala levitä huusholliin.:)

      Poista
  5. Mä en millään malta laittaa meidän kuusta vielä pois, kun on niin kaunis ja tuo kivasti valoa, kun muuten niin pimeää. Ehkä viikonloppuna sitten puran pois...

    Tykkään tuosta teidän ruokapöydästä. Se on todella upea ♥

    Mä en normaalisti seuraa/katso jääkiekkoa, mutta eilen jumituin lopulta telkkarin ääreen katsomaan tuota huikeaa matsia. Taisin mä lopulta pari kyyneltäkin pyyhkäistä silmäkulmasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloinkas se Nuutinpäivä onkaan? Voihan sitä joulua pitää ihan huoletta vaikka sinne asti! Ostin marraskuussa kirpparilta sellaiset lumihiutalekoristeet, enkä löytänyt niitä vielä mistään. Ajatus oli kuitenkin laittaa vähän talvista tunnelmaa, kun nyt hetken on vähän karsitumpaa.:)
      Kiitos Krisse!<3 Pöytä on niin hieno minustakin, sillä se on teetetty Fasetissa,kun tähän kotiin muutimme. Pöytälevy on vanhoista lankuista tehty, jalat ovat uustuotantoa. Joskus murehdin, että jos vaikka seuraavassa kodissamme ei sille (sitten joskus) olisi paikkaa, tuo on aika kookas. Se on aina hyvä murehtia tuollaisia etukäteen.;D Voi kyllä olla, että saavat Fasetissa käsitellä tuon jollain, ettei tarvi elää niin varovasti. Ei sovi meidän perheelle sellainen varovaisuus, enkä toisaalta halua peittää pöydänpintaa esim. vahakankaalla.

      Oli huippupeli ja mahtava turnaus! Sitä ollaan nyt sitten itsekin vähän maailmanmestareita.;D

      Poista
  6. Näin paukkupakkasilla varsinkin nuo keittiön tuolilla olevat taljat ovat niin kutsuvia! Ilokseni siinä istuisin:) Kynttelikkö on myös kaunis.
    Meillä ei tänä(kään) vuonna ollut kaivettu kuusta esille, joten ihan hirmuisesti ei ole joulua pois laitettavissa. Kaappien siivoiluja pitäisi jatkaa. Ajattelin siirtyä tekemään inventaarioa kodinhoitohuoneen kaappien sisältöihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä ulkolämpötiloilla nuo taljat ovat ihan oikealla paikalla, sillä keittiönikkunoista tihkuu kylmää. Pitää ryhtyä kokkailemaan ja leipomaan, ja saada takka lämpimäksi, kyllä se tästä...:)
      Aika vähän meilläkin oli joulua tänä vuonna, kai se on tämä sama, mikä saa mut iloitsemaan tyhjemmästä kodista. Kuusessakin oli vain valot ja tähti! Mulla on kodinhoitohuoneessa allaskaappi ihan lattialle levitettynä, joten samaa hommaa pitäis täälläkin. Se on kaappi, johon kertyy ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Puuh! Ei oikein nappaa.:/

      Poista
  7. Meillä oli kans vahakäsitelty ruokapöytä ennen ja justiin siitä syystä, että oli sen verran arka (ja koska oli kuultovalkoinen ja mies suunnilleen makaa sanomalehden päällä sitä lukiessaan sillä seurauksella, että painomuste tarttuu pöytään), teetin siihen lasin päälle ja tykkäsin kyllä tosi paljon. Oli helppo pitää puhtaana, kun ei kumminkaan ollut pelkkä lasipöytä. Esim. sellanen savulasinen kasarimalli, joka oli aina hirmu pölykerroksen peitossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistoidea Annukka! Maksaa jonkin verran, mutta niinpä se käsittelykin. Täytyy alkaa kyselemään ja katsoa, sattuisko Ikeassa olemaan...Luultavasti ei, sillä tuo meidän pöytä on niin iso. Eipä tullut mieleen, hyvä kun kommentoit!♡

      Poista
    2. Ei se ollut loppupelissä ollenkaan kallis. Lasiliikkeen mies hoksasi kysyä, että halutaabko että lasin kulmat pyöristetään kevyesti. Valittiin se ja hyvä olikin. Ei olleet siis mitenkään pyöreät mutta terävä kulma oli häivytetty. Sopi hyvin puupöytään. Ja sellanen vielä (vaikka varmasti tiesit sen itsekin mutta ihan varuiksi mainitsen), että kirkas lasi lasiliikkeissä on sellasta vihertävää. Eli jos haluat oikeasti kirkkaan, niin kannattaa mainita tosta ettet tarkoita sitä vihertävää (joka tosin on edullisempaa). Ja tää kommentti tulee nyt varmaan mun vanhan blogin jouluvalaisinprofiililla, kun kirjotan tätä puhelimella. Mutta alkuperäinen Annukka täällä kumminkin :)

      Poista
    3. Kiitos! Mies tietenkin ehti jo epäillä, että tulee kamalan kalliiksi. ;) Toisaalta se vihertävyys vois sopia, kun meillä on noita maitolasiovia...Todella selvittämisen arvoinen asia! Kiitos! :)Ja tunnistin sut toisellakin kuvalla.:D

      Poista