sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lämpöä ja pehmeyttä pakkaspäiviin



Kello on himpun yli yhdeksän, ja muu perhe vetelee sikeitä vielä kaikessa rauhassa. Itse laitoin tälle viimeiselle loma-aamulle herätyksen, sillä suoraan sanottuna hirvittää huominen aamu. Oli ihan pakko katsoa eilen yöllä Puhdistus-elokuva loppuun, eikä uni meinannut tulla heti sen jälkeen silmään, sen verran rankka tarina...

Oikeastaan ajattelin pitkästä aikaa kertoa, mitä ostoksia on tullut kotiin tehtyä viime aikoina. Aika vähän olen mitään uutta syksyn aikana kotiin hankkinut, sillä todellista tarvetta ei ole ollut. Sen sijaan mulla oli aiemmin syksyllä kirpparipöytä kaksi viikkoa ja nyt joulun alla vielä neljä viikkoa, josta vielä muutama päivä on jäljellä. Kevättä vartenkin olen jo tavaroita laittanut syrjään ja ajatus on jatkaa myyntiä myöhemmin tänä vuonna. Useana vuonna olen kaappeja siivottuani vain vienyt tavarat hyvänteväisyyskirppareille, mutta nyt ajattelin pitkästä aikaa kokeilla itse myymistä, kun tuohon lähelle avautui uusi kirppari. Hyvin on kauppa käynyt, ja kaikenlaista kaapeissa ja varastossa turhaa myymällä olen saanut ihan mukavan tuoton. Ehdottomasti siis vaivanarvoista, sillä pöydän siistinäpitäminen on ollut helppoa, kun ei vie liikaa tavaraa loossiin kerralla ja kirpputori on lähellä kotia.



 



No mutta, kun nyt jotain turhaa olen myynyt pois, niin päätin joulun alla, että voin näillä rahoilla hankkia jotain sellaista, mitä mieli tekee. Ostin siis kaksi lampaantaljaa lisää, sillä toivoisin, että Kesähuoneessa voisi olla omat lampaantaljat ympäri vuoden. Toinen, mustanruskea talja, on Orimattilalaiselta lammastilalta. Ostin sen Suurhallin joulumarkkinoilta ja maksoin tuosta todella isosta taljasta 90.  Pari päivää myöhemmin näin Prismassa kauniita harmaita taljoja ja ostin sitten vielä toisen taljan (60e) samaan syssyyn. Alkusyksystä ostin ensimmäisen harmaan, pitkäkarvaisen taljan Ellokselta. Nyt on taljakiintiö täynnä toistaiseksi. Osa näistä saa mennä kevään tullen varastoon, osa siirtyy Kesähuoneeseen (Heidin kehoituksesta kirjoitan Kesähuoneen muistaessani isolla;D).






Pari uutta torkkupeittoa olen myös ostanut. Pellavasohvalle levitellyn tumman peiton ostopaikkaa en nyt edes muista. Hintaa oli muistaakseni 20...Hong Kongista löysin peiton, jonka toinen puoli on vaaleanharmaa ja toinen puoli on mustaa, huovantapaista, kangasta. Tämä maksoi vain 15 euroa, ihan pilkkahinta niin ihanasta peitosta. Tuon vaaleanharmaan torkkupeiton vieressä näkyy pellavainen, rauhanmerkillä varustettu, tyynynpäällinen, jonka ostin viikko sitten Pioni & Piirongista. Hintaa jäi alennuksen jälkeen muistaakseni hieman yli 20. Näillä harmaan-ruskeilla sävyillä mennään nyt tämä sydäntalvi. Joulua on meillä vielä hieman jäljellä ikkunoissa ja tasoilla, mutta tänään täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja paketoida joulutavarat kaappiin.

On ollut ihanan rentouttava ja kiva loma! Jouduin oikein pinnistelemään lukujärjestystäni kampaajalla uutta aikaa varatessa. Parasta nollausta on ollut lenkit luonnossa ja luistelut järvenjäällä, luonnon sykähdyttävä kauneus. Ainahan se silti hieman meinaa ahdistaa, kun loma on lopussa, vaikka töissä hyvin viihdynkin ja arki on tervetullut juttu.

Mukavia pakkaspäiviä!
Taina

22 kommenttia:

  1. Voi, miten ihania taljoja, sopivat täydellisesti talveen ja nuihin tuoleihin!
    Kirpparille on kiva viedä ylimääräistä tavaraa, tänne meillekin päin avataan toinen kirppari tuohon kylälle, mukavaa! Kauniita torkkupeittojakin sulla ja nuo sulka tyynyt ovat niin ihkuja! <3
    Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja tervetuloa vierailulle blogiini Taina! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Sari!<3 Nuo sulkatyynyt on pari vuotta vanhat ja niistä on tullu mun suosikit kauniin värityksen ja kuvan vuoksi.:) Ne ovat Living&Room-maalistoa.
      Täytyy tulla käymään! Muistelen, että olisin blogiasi joskus lukenut pitkän pätkän...Olitkos jostain Lapista..?Joo, tulen kyllä!:)

      Poista
  2. Minäkin katsoin varmaan puoliväliin tuota Puhdistus-elokuvaa. Sitten ajattelin että jos katson loppuun, en varmasti saa unta tai sitten näen painajaisia. Joka tapauksessa uni ei tullut heti ja painajaistakin tuli nähtyä. Olisi ollut ihan sama katsoa vaan elokuva loppuun.
    Ihania hankintoja olet tehnyt! Minä tunnustaudun taljahulluksi, mutta onneksi meillä ei ole paikkoja mihin niitä laittaa ;)
    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aika rankka tarina ja elokuva, ehkä joku hieman kepeämpi ois parempi ennen nukkumaan menoa!
      Tänään vein kirpparille tavaraa, ja siellähän olisi ollut valkoinen (kellertävä) talja ihan naurettavan halvalla myynnissä, himpun päälle 8 euroa. Piti ihan päättää, että nyt kyllä osta.;D Jos sitten ensi syksynä ostan vielä pari, niin luultavasti jotain muuta väriä kuin valkoista.:)
      Oikein mukavaa viikkoa sinulle Ellen!<3

      Poista
  3. Ihanan pehmoisen näköistä!
    Minä olen sellainen torkkupeittohamsteri, puhumattakaan nyt koristetyynyistä, että saan varmasti sanomista jos yhtään uutta enää hankin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä toinen torkkupeitto-, sohvatyyny-, pussilakana-, astia- ja pyyhehamsteri!;DD Olen kyllä rajoittanut itse itseäni, ja esim. torkkupeittoja en ole ostanut pariin vuoteen, ja tietenkin vanhoja voisi laittaa kiertoon (seliseli).:D
      Mies oli mukana joulumarkkinoilla, kun ostin tuon 90 taljan, ja totesi sitten, että kai sä sen sit voit ostaa, kun oot tuota kirpparihommaa tuossa pyöritelly, ja niin mä sit ostin. Mt ei ne aina kyllä ymmärrä kaikkea, joten noita sohvatyynyjä meidän sohvilta löytyy nykyään huomattavan paljon vähemmän kuin aiemmin. Karmea kasa sisätyynyjä odottaa kirpparille kuskausta!:P

      Poista
  4. Talvisen tunnelmallista ja rauhallista teillä! Mistä nuo ihanat bambit ovat? Minäkin katsoin Puhdistus-elokuvan oli kyllä hurja tarina. Mukavaa alkanutta vuotta!
    -Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja!<3 Bambit ostin viime syksynä (siis reilu vuosi sitten) Tigerista, mutta olen muistaakseni nähnyt niitä tänäkin syksynä. Eivät olleet kalliit, kun ovat Tigerista.:)
      Oli kyllä aika raskas tarina katsottavaksi! Tänään luin vielä yhden dekkarin loppuun, ja kun ovikello yhtäkkiä yllättäin soi, mielessä kävi jo, että kukahan siellä soittelee...;D Olin vielä niin kirjan maailmassa.:) Onneksi siellä oli tietenkin mukavia yllätysvieraita.:)

      Hyvää uutta vuotta ja mukavaa viikkoa Marja!<3

      Poista
  5. Lampaan taljat ovat ihania! Me ostettiin juuri ennen joulua 2. Toinen itsellemme ja toinen koiralle. Ei löydetty kivaa koiran petiä, mutta talja on kaunis ja koira alkuhämmingin jälkeen rakastunut siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo talja koiranalustaksi! Mullahan oli tänä jouluna porontalja kuusenalusmattona, ja tykkäsin tosi paljon siitäkin.:)
      Tosi kiva, Minttu, kun ehdit jättämään kommentin.<3

      Poista
  6. Ihania nuo sinun taljat!, pure love! Mun blogissa on sinulle haaste ystäväiseni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Ja kiitos haasteesta! Täytyypä tulla katsomaan, mitä sä olet keksinyt.:)

      Poista
  7. Ihania nuo taljat, nyt tosiaan ei palele edes ruokapöydän ääressä <3 Ihanaa sunnuntai iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hiki laiskan syödessä, vai miten se nyt menikään.;D Viime vuonna perheen miesväki nurisi taljoja, kun ne eivät tahtoneet pysyä entisissä tuoleissamme paikoillaan. Tänä vuonna minusta on vaikuttanut siltä, että taljat ovat myös miehen ja poikien mieleen.:)

      Poista
  8. Ihania kuvia ja kivoja hankintoja. Tuo tarjotin bambien alla on mun suosikki <3 Kaunis!

    Oikein mukavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo!<3 Mulla on noita tarjottimia kaksi kappaletta, iso ja pieni. Maksoivat muistaakseni 10 kappale, ja ovat olleet todella kovassa käytössä.:)
      Luin blogistasi syksyn kuulumisia.<3 Toivotan valoisaa ja onnellista uutta vuotta sinulle!

      Poista
  9. Hih, Kesähuonepa hyvinkin. ;) Ihanat taljat, ai ai. Huomasitkos muuten jo, että ei se joulupukki mikään turha kaveri ole - olin sittenkin ollut kiltti. Toivottavasti työpäiväsi meni nopeasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain kirjoitusvinkistä!<3 Opettajana on vähän vaikea rikkoa kielioppisääntöjä, mutta muistaakseni joku opettajani sanoi, että saa rikkoa, kun tietää rikkovansa.:)

      Ja hei, huomasin! Ihana!<3 Mun mies ei oikeasti koskaan uskaltais ostaa mulle mitään muuta kuin teknikkaa ja joskus koruja. Muuten pitäis olla ihan tarkat kordinaatit, me kun nähdään esim. värit eri tavalla.:D Uusi sohva näytti myös hyvälle!

      Eka työpäivä meni todella kivasti. Mitä nyt unohdin työpaikan avaimet kotiin. Muistaakseni siinä uudenvuoden runossa oli jotain avaimien muistamisesta...;D

      Poista
  10. Ihanat nuo taljat:) Meillä on iso talja vain olohuoneen lattialla ja parvekkeelle noita pienmpiä haaveilisin, mutta taitaa olla niin kylmä, ettei tarkene edes taljan kera siellä viipyä:) Kyllä se loma tekee aina poikaa ja ihana kun tuo loppiainen jotenkin saa tammikuuta kulumaan kätevästi eteenpän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Huomasin Kesähuoneessa, että ilman taljoja oli TODELLA kylmä istua. Heti keväämmälläkin ne taljat on kyllä varmasti parveellaakin aika ihanat. Osan taljoista olen muuten ostanut nettikirppareilta halvalla. Kannattaa seurata niitä, jos kiinnostaa!:)

      Ihanaa, kun huomenna on taas vähän kuin perjantai.: Olkoonkin, että rytmiin palaaminen pitkittyy taas, mutta kai se jossain vaiheessa?
      Kiva, kun jätit kommentin!<3

      Poista
  11. Kauniit kuvat - taas :) Nuo taljat Bonanzien (onko oikein taivutettu ;) ) päällä tuovat mieleen yhden ihastuttavan lelulampaan/pässin. Houkuttelevat tuolit!
    Minäkin olen torkkuhuopafriikki - missä niitä oikein enää mahdun säilyttämään kun haluan vaihtaa väritystä...
    Kivoja pakkaspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Juuri näillä paukkupakkasilla on kyllä ihana, kun nuo taljat ovat tuoleilla. Se pehmeys tuo jo mukavasti lämmöntunnetta, vaikkei keittiössä oikeastaan sellaiselle ole juuri tarvetta.:)
      Mun pitäis käydä nuo torkkupeitot läpi (osa on varastossa), ja laittaa muutama kirpputorille. Ei niitä mahdotonta määrää voi hamstrata.;)
      Takkatulen lämpöä Pia!

      Poista