maanantai 28. joulukuuta 2015

Valoa ja avaruutta haettiin









Viime viikolla, kun koti oli siivottu ja minulla oli hetki aikaa valokuvata valoisan aikaan, päätin ottaa kuvia hieman laajemmin meidän kodista. Mulla ei ole olemassa laajakulmaobjektiivia, mutta onhan silläkin merkitys, mistä niitä kuvia ottaa. Joskus kesällä taisin julkaista pari kuvaa, joissa oli laajempi kuvakulma, ja sain palautetta, että oli kiva saada kuvien kautta parempi käsitys meidän kodista. Aika paljon tulee otettua lähikuvia ja kuvattua yksityiskohtia, usein niitä samoja kuvakulmia. 

Yritin peruutella perimmmäisiin nurkkiin kuvia ottamaan, joten tässä hieman avarampia näkymiä meiltä. Yllä kuvia paikoista, joita nyt tulee muutenkin enemmän kuvattua, olohuonetta, keittiötä ja työhuonetta. Työhuoneen ovet ovat osassa kuvia kiinni, koska miehellä oli työpäivä ja puhelinpalaveri meneillään.:) Niin kuin huomaatte, on viime talvinen Tori-ostos, Boknäsin nojatuoli raheineen, nyt olohuoneessa, kun kuusi on työhuoneessa.






Eteistä ja makuuhuoneita tulee aika tavalla vähemmän kuvattua, varsinkin poikien huoneita, sillä en yleensä viitsi mennä heitä häiritsemään kamerani kanssa. Ihmeen ymmärtäväisesti ovat suhtautuneet tähän äiskän harrastukseen...Esikoisen huoneessa on vaihtunut sänky ja sängynpaikka sitten viime kuvien, en muista kuinka kauan aikaa sitten.






Tykkään siitä, että meillä valoa ja avaruutta riittää, ne olivat kaksi tärkeää asiaa kotia suunnitellessamme. Avaruuden tunteesta huolimatta, hukkaneliöt ovat meillä vähissä, mikä on tietenkin hyvä asia. Pohjaratkaisua pidän edelleen erittäin toimivana, kokemusta niistäkin vuosista on, kun ei ollut säilytystilaa oikein millekään, eikä paikkaa, jossa olisi voinut olla omassa rauhassa. 

Kotimme täytti joulukuun alussa 10 vuotta. Aika on mennyt ihan kauhean nopeasti! Niin kun mä ajattelin, että nuo laminaattitasot vaihdetaan esikoisen rippijuhliin mennessä.;D Niistä juhlistakin on aikaa jo melkein puolitoista vuotta...
Tällaisia kotikuvia tällä kertaa, ensi kerralla jotain muuta.:)

Aurinkoa viikkoonne!
Taina



 

16 kommenttia:

  1. Ihan avaralta ja kauniilta kotinne näyttää!
    Äärimmäisen tärkeää, että on hyvin säilytystilaa kaikelle tarpeelliselle.
    Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne!:) Yllättävän huonosti minusta edelleen suunnitellaan koteja, varsinkin, kun tehdään myyntiin. On aika outoa, ettei esim. kodinhoitotila ole vielä mitenkään itsestäänselvyys uusissakaan kodeissa. Aika paljon säästetään myös laittamalla se yksi valopiste keskelle huonetta, ja sillähän Suomessa pärjää aika huonosti pimeään aikaan.:) Säilyttämisen voi tietenkin ratkaista niin, ettei säilytä mitään turhaa, mutta itse en ole yrityksistä huolimatta vielä siinä pisteessä:;D
      Kivaa viikkoa Hanne!<3

      Poista
  2. Kaunis koti! Tykkään tosi paljon tuosta eteisestänne ja ikkunoista oven ympärillä - jättäisin meiltäkin tuulikaapin pois jos vielä voisin.... No seuraavasta sitten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Muistan ihan liian tarkasti sen ajan, kun asuimme rivarissa, ja vaunut ja rattaat tukkivat tuulikaappia.:D Olin niin onnellinen, kun tajusin kysyä talovalmistajalta, että onko tuulikaappi pakko olla olemassa. Se nimittäin oli alkuperäisissä piirroksissa mukana. Ei tarvitse olla, eikä tuosta kyllä vetokaan käy.:) Noista sivuikkunoista tykkään itsekin vielä tosi paljon.:) Vaikka tämä koti on minusta toimiva ja kaunis, niin luulen, että toisesta tulisi ihan toisennäköinen, sillä sitä suunniteltaisiin toisenlaiseen elämänvaiheeseen. Muutama vuosi ja meidän pojat lentää pesästä! Apua!

      Poista
  3. Olipa kiva nähdä kotianne vähän laajemmin. Teillä on kaunis ja ihanan tilava/avara koti ♥ Säilytystila on tärkeä asia. Meillä sitä voisi olla enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 On tuo säilytystila vähän kaksipiippuinen juttu...Olen yrittänyt karsia ja lakata säilömästä kaikenlaista, mutta vielä on matkaa.;) Edellisissä kodeissa olen ollut ihan hermoraunio toisinaan siitä, ettei tavaroille ollut säilytyspaikkoja. Esim. keittiössä alakaapit on surkeasti toimiva juttu, kun syvyyttä on 60 cm, ja tarvitsemasi tavara on toisten takana. Melkein pitäisi nuo alakaapit lailla kieltää.:P Toisaalta, kävimme kerran puu-Paavolassa katsomassa ihanaa puukerrostaloasuntoa, jonka eteisessä oli se yksi pieni kaappi, joka oli tehty taloon silloin, kun talo varmaan melkein 100 vuotta sitten rakennettiin. Se ei ollut koti meidän poikien varusteille!:)

      Poista
  4. Todella kaunis koti! Poikien huoneetkin näyttää kivoilta.
    Ja eteisen ikkunat oven ympärillä on hienot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!:) Nuorimmaisen huoneelle tekisi mieli tehdä jotain, sillä siellä ei ole tehty mitään tämän 10 vuoden aikana. Teinin huoneen seinän maalasin pari vuotta sitten, ja se on yksi lemppareistani edelleen. Katsotaan nyt, mitä keksin...:)

      Poista
  5. Kaunista ja kodikasta! Tykkään hirmuisesti teidän ulko-ovesta - ihanaa kun pääsee valoa joka puolelta sisään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru!<3 Luonnonvalo on tärkeä juttu joka paikassa, siksi nuo eteisen pienet ikkunat on yksi lempijuttu meidän kodissa mullekin.:)

      Poista
  6. Kiva nähdä kotinne uudesta kuvakulmasta!
    Kaunista ja ihanan avaraa♡
    Minäkään en ottaisi tuulikaappia jos rakennettaisiin talo. Olen tosin aina luullut, että se on melkein pakollinen täällä Suomessa, ettei lämpö karkaa...
    Kivaa loppuvuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Tuossa eteisessä ei käy ollenkaan veto, sen verran hyvät ovat eristykset. Sen sijaan olohuoneessa olevasta ulko-ovesta käy veto pakkasella. Olen miettinyt siihen verhon laittamista...
      Vielä vuorokausi ja risat tätä vuotta jäljellä. Nautitaan!:)

      Poista
  7. Mun on nyt pakko luovuttaa. Kolme kertaa kirjoitin pitkän kommentin ja kolme kertaa pätkäisi netti poikki :(. Grr.

    Tyydyn siis sanomaan, että todellakin ON ihanan avaraa ja valoisaa. Ja erityisen kateellinen olen sun kodinhoitotilasta.

    Meillä pitää pakittaa ulko-ovesta tai ikkunasta pihalle, jos aikaa saada vähänkään laajempaa kuvakulmaa :). Sen verran pienempi tää meidän tölli, kun on tiiviisti kolmessa kerroksessa. Ikää kun tulee ens vuonna 60 vuotta eli on vielä piirun verran vanhempi kuin meikäläinen..
    pojilta tosin sain joululahjaksi kalansilmälinssin puhelimen kameraan ja sillä saa kertaheitolla tuplattua tilat :D. Näytti meidän miniolkkarikin ihan hulppealta salilta..

    Iloisia loppuvuoden päiviä Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun et luovuttanut!<3 Hah, sain taas niin hyvät naurut noista sun jutuista.;D Kiitos.<3 Olisi todella mielenkiintoista kokeilla tuota kalansilmälinssiä, siitä oli juuri eilen miehen kanssa puhetta!:) Olen muuten ollut ihan siinä luulossa, että teidän koti on ihan samaa ikäluokkaa kuin meidän koti! Ilmeisesti asutte rintamamiestalossa? Olin vuosia varma, että me asuttaisiin joskus sellaisessa, mutta mies oli enemmän uuden kannalla...Nikkarointi ei kuulu lempiharrastuksiin hänellä.:P
      Toivotaan, että vuoden viimeisenä paistaa taas ja nautitaan joka tapauksessa näistä ihanan raikkaista pakkaspäivistä!:)

      Poista
  8. Niin kaunista ja valoisaa - ja ah, niin siistiä! :) Mäkin haaveilen tuulikaapittomuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Toi siisteys on niin hetkellistä meilläkin. Yleensä pari tuntia siivouksen jälkeen, ja paikat on yhtä levällään kuin ennen siivousta.:)

      Poista