lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulua



Hyvää tapaninpäivää! Ulkona tulee ja myrskyää, taivas on kuitenkin sininen ja aurinko pilkahtelee, on tästä kuitenkin pienelle happihyppelylle lähdettävä pian. Kävin jouluaattoaamunakin lenkillä, ja huomasin, että pururata on poikkeuksellisen hyvässä kunnossa siihen nähden, että on joulukuu. Minusta tuntuu, että olen päässyt aika hyvin yli lumettomuudesta, eikä lumenpuute ole latistanut joulutunnelmaa lainkaan. Hyviä puoliakin löytyy, jos ne haluaa nähdä.


 


Joulupöydän kattaukseen pyysin miehen irroittomaan vanhan peilin, joka oli aika heikosti kiinni taustalevyssään. Peili on ollut lapsuudenkodissani ainakin 70-luvulla, jolloin sen puiset päätypalat olivat punaiset. Peili on oikeastaan odottanut kunnostamista, joten nyt olen ottanut ensi askeleen kohti peilin korjaamista...Peilin päälle ripottelin ostamaani tekolunta ja lopuksi asettelin kynttilöitä ja kukat (pari valkoista ruusua, amaryllis, pari leinikkiä ja muutama afrikantähdikki ja Tuijan oksia) peilin päälle. Harmaat lautasliinat ostin syksyllä Stockmannilta. Mustat peurakoristeet, jotka kieputin lautasliinojen ympärille, ovat House Doctorin joulukoristeet, jotka ostin alesta Lahden Sokoksesta.


 
 


Ennen joulua sain todellisen inspiraation jouluruokiin liittyen Emosen joulublogista.:) Tein meillä sekä rakuunaporkkanoita, että appelsiinihalloumia Emosen ohjeiden mukaan. Todella hyviä ovat molemmat! Tuota halloumia voisi kyllä syödä minusta ihan lämpöisenäkin, sen verran koemaistelin sitä aatonaattona...Se sopisi minusta hyvin muutenkin illanistujaisiin. Varsinaista salaattia en tehnyt, vaan näiden edellämainittujen lisäksi pilkoin tomaatteja, jotka sekoitin fetaan ja basilikan lehtiin. Tottahan meillä oli perinteisesti myös kalaa, kinkkua ja perunalaatikkoa. Melkein tässä tulee nälkä kirjoitaessa!;D Jälkkäriksi tein Pannacottaa perusreseptillä, jonka löysin Dan Sukkerin sivulta. Päälle kaivoin passionhedelmää ja granaattiomenan siemeniä. Huh, miten hyvää! Bailyes kakku (johon en muuten käyttänyt yhtään Baileysiä) on vielä melkein kokonaan syömättä, samoin lahjaksi saamani piparkakkutalo.





Joulupukki toi minulle yhden lahjan. Valitettavasti se ei ollut se unelmatontti, josta haaveilen.:P Sain uuden läppärin, joka tuli kyllä todella tarpeeseen. Vanhan kanssa meni hermot lähes joka kerta, siitä hävisi verkko vähän väliä, eikä virta riittänyt, jos kone ei ollut koko ajan kiinni seinässä. Tässä nyt opettelen uutta konettani samalla.:)

Nyt lähden pakkaamaan vaatetta päälle, ja hilppasen ulkoilemaan. Palataan joulujuttuihin vielä myöhemmin!

Taina

12 kommenttia:

  1. Oi, kun on kaunis kattaus. Mies leipoi meillä myös baileys-kakkua, johon laittoi kuulemma reilusti likööriä. Hyvää oli. :) Samaa mieltä myös tuosta, et yhtäkkiä lumettomuus ei enää häirinnyt, kun hyväksyi sen ja keskittyi muihin asioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka!<3 Mä käytin kakun pohjassa tällä kertaa maitoa ja päällisessä appelsiinimehua, ja on kyllä minusta ihan yhtä hyvää kuin Baileysilläkin...Tuossa mun käyttämässä ohjeessa sitä oli vain 5 ruokalusikallista, joten ehkä se ei niin kovin maistunut lakuperäisessäkään. Pohja sen sijaan on ihanan suklainen, sillä siinä ei ole jauhoja ollenkaan, enimmäkseen tummaa suklaata.:)
      Täällä haaveillaan nyt lumen sijaan pakkasesta, ja sellaista on ilmeisesti tulossakin. Moneen vuoteen ei nimittäin ole päässyt jäälle hiihtämään, kun lumi on tullut ennen pakkasia. Nyt olisi toiveissa kunnon jää järvelle, ja sitten sitä lunta!;D Jos ei toteudu, niin sitten nautitaan siitä, mitä on.:)

      Poista
  2. Olet kyllä loihtinut taas niin kauniin kattauksen. Peilin laittaminen pödälle on todella hyvä idea. Jouluruokannekin vaikuttavat niin herkuilta. Kiva kun mukana ei niin perinteisiä ruokiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! Tuo peili oli mulla oikeastaan mielessä jo vuosi sitten, mutta jäi sitten toteuttamatta. Hieman kapoisempi olisi ihan täydellinen, mutta nyt on tosiaan tavoitteena kunnostaa tuo peili teinin huoneeseen kevään aikana.:)
      Ai, musta oli niin virkistävää tehdä vähän toisenlaisia jouluruokia! Veljeni oli meillä syömässä useamman kerran, ja tykkäsi kans kovasti, joten uskallan sanoa, että ei mennyt kokeilut pieleen. Mulla on ollut mielessä, että kirjoittelisin ajatuksia ja ideoita ensi joulua varten muistiin, sillä eihän näitä muuten muista enää vuoden päästä.:)

      Aurinkoisia välipäiviä Krisse!<3

      Poista
  3. Teillä on siellä ollut oikein kunnon herkut! Rakuunaporkkanat ovat niiiin ihania :)
    Kauniisti on pöytä katettu! Mukavia välipäiviä sinne. Aurinkoa on luvassa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Noita rakuunaporkkanoita en ollut aiemmin syönyt kylmänä, mutta hyvä oli sitenkin. Erityien hyvä puoli niissä on, että ne pystyi tekemään jo edellisenä iltana.:)
      Nautitaan auringosta ja on se mahtavaa, kun luonnossa voi likkua tarpomatta reisiä myöten umpihangessa!:)

      Poista
  4. Kaunis "luminen" kattaus! :) Lumettomuus ei oikeastaan ole haitannut - ulkonahan on kauniin vihreää ja aurinkoistakin. Tänään tuulessa kävimme sulattelemassa täysiä vatsojamme pitkällä kävelylenkillä - ihanasti poskiin nipisteli kylmä tuuli. Ja sitten ihan pikkaisen saimme luntakin - ei siitä kyllä valkoista maata tullut, mutta olihan se kaunista kun hiutaleet tanssivat tuulen mukana :)
    Leppoista joulun pyhien jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hain jotain sellaista lumen, jään ja metsän yhdistelmää...:D Muistaakseni viime talvena aurinko paistoi kolmessa kuukaudessa muutaman hassun tunnin. Nyt on toisin, ja siitä olen hirmuisen onnellinen. Minulle aurinko on tärkeämpi kuin lumi, kesän lapsi.;D
      Rentoja välipäivä Pia!:D

      Poista
    2. Päivitystä lumitilanteeseen: meille satoi juuri kolmen sentin kerros maahan :)

      Poista
    3. Ihanaa!<3 Meillä satoi vain raemaista lunta hippusellinen, jota tuuli sitten levitteli sinne tänne.:) Onneksi aurinko jaksoi tänäänkin paistaa niin kauniisti!

      Poista
  5. Kutsuvan näköinen kattaus ❤️ Tuon kattauksen äärellä tulee varmasti herkuteltua ❤️ Minäkin sain joululahjana uuden juoksutakin ja ajattelin käydä aamulenkillä kun muu perhe vielä nukkuu ;) Mukavaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3 Teillä onkin kiirettä pitänyt reissatessa pohjoiseen ja takaisin!
      Ihan mahtavaa, kun tulevalle (loma)viikolle on luvattu aurinkoa lähes kaikille päiville. Aikomuksena ulkoilla auringonpaisteessa joka päivä.:) Piristäviä juoksulenkkejä sinulle!:)

      Poista