torstai 5. marraskuuta 2015

Kai sen saa jo mainita?




Jatketaanpa haastesuman purkamista! Tämän Liebster Award -haasteen  sain Marika´s blogista, erityistä on tällä kertaa sen jouluinen teema. Kiitos haasteesta Marika!<3 Teema sopii mulle täydellisesti ja tätä postausta olen kirjoitellut mooonta iltaa kuvia selaillen.:)





Tänä vuonna mietin todella, että riittäisivätkö rahkeeni erillisen joulublogin ylläpitämiseen. Koska Pieni Teehetki -blogi käynnistyi ihan hiljattain, päätin edelleen kirjoitella joulujutut tänne Mansikkatilan maille. Nyt kun jouluun on 49 yötä, uskaltaa kai jo mainita joulun? Marikan kysymykset ja minun vastaukseni ovat tässä:






1. Mikä on DIY-lahjaidea, jonka aiot toteuttaa tulevana jouluna?

Mulla kun on noita keskeneräisiä käsitöitä kaapit pullollaan, kuten blogiani seuranneet ehkä nyt tietävätkin, niin voisin jotain niistä tekeleistä saattaa loppuun...

2. Mikä on ollut paras itse tehty joululahja, jonka muistat?

Omista tekeleistäni valitsisin ehkä tilkkupeiton, jonka tein vanhemmilleni joskus 15 vuotta sitten joululahjaksi. Peitto on heillä edelleen käytössä mökillä. Lahjaksi saaduista yksi eniten tykkäämistäni joululahjoista on ollut naapurin miehen askartelemat sytykeruusut. Ne olivat kauniit ja erittäin hyvät sytykkeet, innostuin itsekin askartelemaan niitä, kun lahjaksi saadut oli käytetty loppuun.






3. Oletko tehnyt itse joulukalenteria? Millaisen tai millaisia?

Tottakai, useasti ja erilaisia! Kuumailmapallokalentereita olen tehnyt useammankin, ja viimeisin on tuossa alla. Itse tehtyä on tuo kuumailmapallo (sisällä on riisipaperivarjostin) ja "painopussit" korin kyljessä. Muuten olen vain laittanut kaiken kasaan. Taidan viedä sen tänä vuonna töihin, sillä meidän pojat ei enää taida välittää tästä. 







4. Mikä on paras joulufiiliksen nostattaja?

Lumi, pakkanen, kynttilät, mulle myös joulumusiikki. Viimeinen näistä on se, jota muun perheen on hieman vaikea ymmärtää.;D




5. Millainen on paras jouluinen reseptisi?

Siivotaan vähän, laitetaan hyvää ruokaa, josta juuri me tykätään ja ollaan rennosti yhdessä. Tällä reseptillä onnistuu varmasti!





6. Oletko viettänyt joulua ulkomailla, missä ja millaisin tunnelmin?

En koskaan, ja pitkään olen ollut sitä mieltä, etten haluaisikaan...mutta, eihän sitä tiedä, jos joskus vaikka ollaankin jossain auringossa ja rannalla! Enemmän haaveilen tosin joulusta Lapissa hankien keskellä. Sinne aurinkoon voisin tosin matkustaa jo Tapaninpäivänä.:) 






7. Kaunein joulukukka-asetelma syntyy näin:

Olen huono antamaan neuvoja kukkien asetteluun. Itse menen kukkakauppaan ja yleensä vain valikoin kasan toisiinsa sointuvia kukkia. Monena jouluna olen suosinut valkoisia kukkia. Vihreän kanssa ne muodostavat raikkaan väriparin, joka ei voi mennä pieleen. 






8. Kaunein jouluaskartelusi:

Nyt tuli kyllä niin vaikea kysymys...En ole viime vuosina juuri askarellut, vaikka siitä tykkäänkin. Simppeli ja kaunis jouluaskartelu on ainakin risuista tai lehtikuuden oksista tehty tähti, jollaisen askartelin viime vuonna. Tähti taitaa olla mulla yläkaapissa tallessa, kohta sen voisi sieltä kaivaa.:) Paperitähtiä tekisi mieli askarrella hirmuisen isossa koossa ihan just, pian!







9. Oletko keksinyt jotain uusia ideoita lahjojen pakkaamiseen, millaisia?

En todellakaan!;D Tykkään kyllä paketoida kauniisti, ja monena vuonna pakettipaperini ovat olleet yksivärisiä. En halua paketeista liian kirjavia. Syyslomalla Helsingissä käydessäni poikkesin Granitiin ja ostin mustaa sekä harmaata narua tulevat joulupaketit mielessäni.







10. Millainen on sinun joulupuusi?

Ehdottomasti jalokuusi, joka on kestävä ja sen neulaset ovat pehmeät.:) Yleensä se on myös melko runsaasti koristeltu... 
  




11. Mitä ilman joulu ei tunnu joululta?

Joulu ilman läheisiä ihmisiä tuskin tuntuisi joululta. Pahin painajainen olisi varmaan joulu vaikkapa sairaalassa, yksin.


  
Tuliko jouluähky? Toivottavasti ei! Heitänkin haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:


Omat jouluiset kysymykseni kuuluvat näin:
1. Mikä on lempijoululaulusi?
2. Lahjoja aikuisille, kyllä vai ei ja miksi niin?
3. Ihanin joulumuistosi?
4. Mikä on paras joululahja, jonka olet koskaan saanut?
5. Mitä toivot lahjaksi tulevana jouluna?
6. Mitä antaisit lapsen miesopettajalle lahjaksi jouluna?
(ihan vaan, jos teillä olisi hyviä ideoita...)
7.  Meidän perheen herkkua jouluna?
8. Mikä luo joulutunnelman?
9. Lempijoulukukkasi?
10. Jos saisit joulumantelin, mitä toivoisit?
11. Joulun lempituoksu?


Kiitos, jos jaksoit loppuun saakka, etkä säikähtänyt joulua!<3
Taina
 
 

24 kommenttia:

  1. KiitosTaina ♥ Mä niiiiiin otan haasteen vastaan! :)

    VastaaPoista
  2. Oi ihanaa kiitos jouluhaasteesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!<3 Kiva, jos tykkäät!:) Aina kun ei voi olla ihan varma, että kuka tykkää joulusta ja kuka ei...:D

      Poista
  3. Tulipa ihanan jouluinen olo! :) Huomenna pääsen vielä kurkkimaan ELMA messujen jouluosastoa! Mukavaa joulun odotusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kun ihanaa! Mä poikkesin tänään Millan Putiikin joulutavaroita hypistelemään, ja ostin pienen pussillisen lunta.;D Viime vuonna olin myöhässä tuon lumen ostamisen kanssa, joten nyt en ainakaan jää ilman.:)

      Poista
  4. Kiitos Taina - otan haasteen innolla vastaan :)
    Kivoja kysymyksiä oli sinulle heitetty ja ihania vastauksia :) Kiitos kivoista kysymyksistä jo etukäteen - kiva alkaa todella miettiä joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Kiva, jos tykkäät! Eikös se joulu olekin enemmän mielentila, joten tällainen pieni fiilistely luo pohjaa sille mielentilalle?!:D

      Poista
  5. Tähän tahdon tarttua, kiitos! Ihania joulujuttuja. :)

    VastaaPoista
  6. Tulin juuri ihanan sisustuskaupan jouluavajaisista ja postauksesi lukeminen oli ihanaa jatkumoa sille. Ehkä keitän vielä lasin glögiä ja fiilistelen joulua loppuillankin. Kyllä, joulu saa alkaa pikkuhiljaa tulla. Pakko sanoa vielä, että tuo kuumailmapallojoulukalenterisi on aivan huikea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mä sun jouluisia kuvia jo ihastelinkin Instassa!<3 Olikin pakko piipahtaa tänään Millan Putiikkiin joulutavaroita hypistelemään!
      Kiitos vain tuosta kalenterikommentista!<3 Hienoin versio noista on mielestäni siskollani, mustavalkoharmaa väritykseltään. Melkein tekisi mieli tehdä vielä yksi juuri noilla väreillä...;D

      Poista
  7. - Oi, kyllä saa sanoa! Mie oisin ollut jo valmis sisustamaan meidän kodin joulukuntoon, mutta sovittiin avokin kanssa, että vasta 1. adventtisunnuntaina sisustetaan joulu meille :). Ihania kuvia sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en mäkään vielä joulua meille laita!;D Mutta joo, muutaman kerran olen Samuli Edelmanin joululevyä kuunnellut, ja yrittänyt tehdä sen muuta perhettä häiritsemättä.:P Jotain valoja ja tähtiä voin kyllä laittaa jo ennen joulukuuta, kun on niin hiivatin synkkää!:D

      Poista
  8. Minä olen päättänyt, että tänä vuonna vähän pitkitän joulun aloitusta. Joulumusiikki saa alkaa soida vasta marraskuun jälkeen. En vietä Halloweenia, mutta ajattelin ottaa jenkeiltä oikeasti kivan juhlan: kiitospäivän. Siksi ei vielä joulua saa alkaa fiilistelemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minäkin tykkäisin viettää kiitospäivää!:) Tavallaan tuossa pyhäinpäivänä tulee ehkä sellaista vietettyä, enemmän kuin halloweeniä...Jotain tämä pimeä aika kuitenkin vaatii, ainakin valoja ja kynttilöitä!:D

      Poista
  9. Löysin tänne kivempi blogi rinkistä ja jään lukijaksi, niin kivalta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa!<3 Kiitos! Mulla on viikonlopun Linkkirinki-kierros vielä tekemättä, joten olen varmastikin tulossa blogiisi!:D

      Poista
  10. Siistiä, otan haasteen vastaan! Ja jouluähky - mikä se on?? :D Ihania tunnelmakuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa!:D Ja kiitos!<3
      Jouluähky taitaa toisille tulla ihan vaan siitä, että joulutavarat ilmestyy kauppoihin lokakuussa.;)) Mut kun on jouluihminen, niin haluaa juurikin suunnitella ja unelmoida ihan rauhassa The Juhlasta.;D

      Poista
  11. Voi joulujuttuja ei tähän aikaan vuodesta voi olla ollenkaan liikaa! Tuollaisen risutähden voisin minäkin tehdä, kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa huomata, ettei ole ainoa, joka tykkää joulusta todella paljon!:D

      Poista
  12. Upea tuo kuumailmapallo! Olet taitava.

    VastaaPoista