sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ensimmäinen



Hassua, että ulkona on sää kuin normaalisti lokakuussa! Aurinkokin on tänään pilkahdellut pilviverhon takaa, joten omaa mielialaani ei nyt haittaa, vaikkei ulkona olekaan lunta ja pakkasta, onhan sentään ensimmäinen adventti ja lupa virallisestikin alkaa odotella joulua. Moni asia on omien korvien välistä kiinni, minusta joulutunnelma on enemmänkin mielentila kuin jotain ulkoisia tunnusmerkkejä. Oletteko samaa mieltä? No, tokihan siihen vanhanaikaiseen jouluun pääsisi mielessään paljon helpommin, jos luonto olisi entisellään, mutta kun ei ole, niin luulen, että on paras sitten vain sopeutua mustiin, lumettomiin jouluihin tulevaisuudessakin.





Olen aina ollut kova kuuntelemaan joulumusiikkia, mutta tänä vuonna olen ihan täysin myöhässä tässä asiassa. Olin vähän kuin unohtanut, mikä merkitys joulumusiikilla on minulle. Oikeastaan vasta tänä viikonloppuna olen kaivellut joululevyjä ja todellakin kuunnellut niitä useamman levyllisen. Suuria suosikkijoululevyjäni on mm. kaikki kolme Arja Korisevan joululevyä, joista ensimmäinen on jostain 90-luvun alkupuolelta ja viimeisin muutaman vuoden takaa. Noita levyjä kuunnellessani lähetin mielessäni Arjalle lämpimiä ajatuksia, ja toivon paljon voimia taistelussa syöpää vastaan.<3 Tietyillä kappaleilla on minuun sellainen vaikutus, että alkaa joulumieli löytyä, en tarvitse muuta kuin laittaa levy soimaan. Arjan levyiltä tällaisia kappaleita löytyy vaikka kuinka monta!








Eilen illalla iski taas ihme inspiraatio kesken glögin lämmityksen! Oli heti toteutettava olohuoneen asetelma, kun idealamppu syttyi päässä.;D Yllättävän hyvin tuo Ikean vihreäomena sopiikin joulutähden ja sammalen vihreän kanssa yhteen, vaikka ajattelin sen olevan turhan kirkas jouluväriksi. Olen poltellut tuota kalenterikynttilää muistaakseni keskiviikosta saakka niin ahkerasti, että nyt se on loppuun poltettu. Sellaisen huomion tein, että tässä Ikean kynttilässä on kyllä hinta/laatusuhde todella paikallaan. Harmittavan monista kalliimmista kynttilöistä jää reunoille paljon palamatonta kuppien reunoille, tämä paloi suorastaan käsittämättömän tasaisesti. Tuota olohuoneen asetelmaa väkertäessäni sain idean myös kukka-asetelmaan, jonka toteutin tänään päästyäni kukkakauppaan. Kuvia jouluisesta kukka-asetelmasta löydät Pienestä Teehetkestä tänään hieman myöhemmin! Adventtikynttilökössä olen ehtinyt polttaa päivän aikana peräti kaksi kokonaista kynttilää ja vähän luulen, että kolmaskin menee vielä Solsidania ja Siltaa katsellessa...

Nautiskellaan lähestyvästä joulusta!
Taina


14 kommenttia:

  1. Kaunis tunnelma ja kiva asetelma. Mukavaa joulun odotusta!

    Katja
    http://willalemmelle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! :) Mukavaa joulunodotusta sinulle!<3

      Poista
  2. Nuo sinun betoniset adventtikynttilät / pidikkeet ovat kerrassaan ihanat. Erikoinen on tämä syksy ja talven yritys ollut, mutta eiköhän se talvikin sieltä osaa vielä tulla. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Luin tällä viikolla aika synkeää tilastoa ilmastosta, vaikka muutos pysähtyisi, jatkuu lämpeneminen. Ei auta itku, mutta toki luontoa voimme suojella ja yrittää tehdä parhaamme, että saadaan kurssi käännettyä.
      Mukavaa viikkoa Villa Mezzoon!:)

      Poista
  3. Nuo bambit tuolla vihreän sammaleen pehmeydessä ovat niin suloiset!!
    Ihanaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Taidetaan olla aika hengenheimolaisia näiden asetelmien rakenteluissa. Sä olet vain huomattavasti mua edellä!:D

      Poista
  4. Koitin eilen viritellä tähteä eteisen ikkunaan, mutta se halusi koko ajan kääntyä "kylki edelle", joten mulla meni hermot ja päätin, että nyt lähti tähti :D. (Zuumasin tota sun tähtikuvaa, että sulla se on fiksattuna karmiin tollai näppärästi varmaankin justiin samasta syystä. Siis että pysyy noinniinkuin paraatipuoli huoneeseen päin. Meillä se ei onnistu, koska sijainti on erilainen. Mutta sen sijaan hain metsästä kuusen oksia ja virittelin niihin pikkuruiset tähtivalot. Niitä valosarjoja kun sattumoisin kaapista löytyy.. ;). Näyttää ihan kivalta, mutta ei mulle kyllä vielä senkään jälkeen valitettavasti tullut pätkääkään joulufiilistä. Nurmikkokin on niin vihreä, ettei kesällä kertaakaan. Ja golfiakin vielä käytiin pelaamassa, vaikka mieli tekis jo hiihtää. Mutta kai se on tosiaan otettava nyt vaan faktat pöytään ja hyväksyttävä se, että ei oo talvet enää niinkuin ennenvanhaan. Joskaan ei enää itsekään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh!:D Itse asiassa tuossa kuvassa olevassa tähdessä ei ole mitään viritelmiä, taivuttelin vain johtoa hieman...Tämä tähti on keittiön ikkunassa, ja pistoke on katossa, johdot piilossa verhotankojen päällä. Silti jotain epäkäytännöllistä, sillä tälle pistokkeelle ei ole katkaisijaa niin kuin muille jouluvalopistokkeille! Taisi sähköfirmalla olla jotain muuta tähdellisempää, ja itse hoksasi kyseisin jutun kai vähän turhan myöhään, että olisi voinut käydä reklamoimaan.:/ Olkkarin tähdessä on pikkaisen kiertymää, mutta ei onnekis ihan kyljelleen mennyt!;D Sen johto menee tähdestä karmia myöten tasojen alle, joten teippasin johdon karmiin muutamasta kohdasta, ettei johto tule ikkunan eteen. Ajattelin, että olet kyllä tarkkasilmäinen!:D
      Mulla taitaa olla samanlainen kaunis, pikkutähdistä koostuva valosarja kuin sulla! Nyt kun vain muistaisin, minne ihmeeseen sen laitoin, sillä sitä ei ole muutamaan viikkoon näkynyt missään. Että voi olla ihmisellä harva pää ja paljon tavaraa!:P Varasin muuten jälleen kirpparipöydän leviteltyäni ensin kaikki joulutavarat kodinhoitohuoneeseen. Nyt mulla on sitten taas pöytä, ja täytyisikin vielä tästä lähteä varastoon tavaroita penkomaan, niitä jemmoja.:)
      Ja hei, yritetään nauttia nyt vihreydestä, sillä mehän ollaan vihreän ystäviä molemmat!

      Poista
  5. Tuo sun adventtikynttelikkö on niin hieno!
    Minustakaan ei tunnu joululta jos ei ole lunta. Mutta nykyään saattaa olla se musta joulukin...Täytyy sitten muilla keinoilla päästä joulufiilikseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:)
      Täällä oli pari päivää pakkasta ja maa jälleen hitusen lumen peitossa, mutta tänä aamuna sitten vesi jälleen tippui puiden oksilta.:/ Toisaalta useana päivänä aurinko on pilkahdellut pilvien raosta, joten olisi se voinut huonomminkin olla.:) Taas on ihanat kukat haettu kukkakaupasta ja viikonloppu nurkan takana. Mukavaa viikonloppua!:)

      Poista
  6. Kauniita jouluisia kuvia vaikka nurmikko vihertääkin! Tuossa adventtina mietimme, josko nurmikko pitäisi vielä ajaa ennen talven tuloa :) No ei sentään otettu leikkuria enää esiin....
    Pitkän tauon jälkeen taas lukemassa ihania postauksiasi - kurkkaan teehetkeenkin kohta :)
    Ihanaa joulun odotusta - toivotaan niitä pikkupakkasia ja lunta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Mä olen nyt antanut itselleni luvan heittäytyä joulutunnelmiin ilman lunta, ja musiikki ja kynttilät on varmin tapa päästä tunnelmaan.:) Jotenkin tuntuu, että tuolla voisi vielä jotain hommiakin pihalla tosiaan tehdä, mutta ei huvita piirun vertaa.;D Hedelmäpuutkin sain suojattua vasta viikko sitten, kun pupu oli käynyt pienesti jo nakertamassa kolmesta puusta...Hah, olisin niin halunnut nähdä pupun epäuskon seuraavana yönä!;DD
      Ihanaa joulunodotusta Pia!<3

      Poista
  7. Joulumusiikki tuo ilon ja valon joulun odotukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Kaikki eivät sitä tosin ymmärrä.:)

      Poista