tiistai 24. marraskuuta 2015

DIY kalenterikynttilä



Muutaman päivän Tine K:n adventtikynttilää iltaisin tuijoteltuani iski päähän ajatus, että tuollaisenhan voisi tehdä itsekin ja todella helposti vielä! Muistelin, että mulla on kaapissa Ikeasta todella halvalla ostettuja kynttilöitä lasipurkissa, ja ihan totta, olihan niitä. Sitten alkoi todella harmittamaan, etten viime viikolla Ikeassa käydessämme napannut edes yhtä valkoisten kynttilöiden pakettia mukaani, vaikka ne ainakin kerran jo olivat kädessäni. Nämä omenanvihreät tuntuivat liian keväisiltä omasta mielestäni joulunalusaikaan. Clas Ohlsonilla pyörähdin ihan muissa asioissa, mutta löysinkin kaksi  erilaista, lasipurkeissa, olevaa kynttilää. Hintaa petroolinvärisellä on huimat 1,49 ja valkoisella, jossa on kullanvärinen kansi hintaa oli 3,49. Kullanvärisen tuoksu on suklaa-vanilja, toisen kynttilän tuoksua en muista, mutta se tuntuu mukavan miedolta.




Ensin pitää luonnollisesti irroittaa kynttiläpurkista ylimääräiset tarrat, sillä yksinkertaisuus on kaiken a ja o. Tuohon yhteen halusin jättää mustan tuoksusta kertovan tarran, sillä se oli minusta tyylikkäämpi tarran kanssa. Piirtelin numeroita paperille ja mallailin niitä purkkien kylkeen. Sitten siirryin tietokoneelle tekemään samaa ihan vain Paintilla. Lopuksi tulostin tarrapaperille haluamani kyltit. Saman voi ihan hyvin tehdä käsin, sillä käsintehdyt olivat minusta myös kivannäköisiä. Tällöin paperin voi liimata vaikka tarralapun päälle, niin pysyy sitten varmemmin purkin kyljessä kiinni, eikä tarvitse ostaa koko arkkia tulostustarraa.




Minusta näistä tuli tosi kivat, eikä ole hinnalla pilattu. Petroolinvärisen kynttilän päälle löysin laatikosta viime talvena ostamani kynttilän kannen, joka sopi siihen juuri. Ajattelin viedä tällaisen kalenterikynttilän perjantaina pikkujouluihin, kun kuulema pitäisi olla joku pieni ja halpa paketti mukana. Miehetkin varmaan tykkää...;D




Tällä viikolla MakroTex -haasteen aiheena on harrastukset, ja tämä tee-se-itse-postaus on vastaukseni haasteeseen. Mietin kovin, että mitä minä oikein harrastan, sillä en käy missään harrastuksessa tällä hetkellä säännöllisesti. Kotona sen sijaan harrastan kaikenlaista näpertelyä, toisinaan maalaamista, joskus piirtelyä, asetelmien tekemistä, nikkarointiakin...Tärkeintä on silloin tällöin tehdä jotain sellaista, missä näkee oman kätensä jäljen. Tykkään suunnitella, haaveilla ja piirrellä muistikirjaani, osa ideoista ja haaveista toteutuu, osa ei. On mahtavaa innostua jostain, luoda ja toteuttaa! Tuttuun tapaan lisää mietteitä ja kuvia harrastuksiin liittyen löytyy Pienen Linnun blogista.

Ja hei, aikaa osallistua sen aidon ja oikean Tine K -kalenterikynttilän arvontaan on vielä tämä ilta ja huominen! Arvon kynttilän torstaina, jotta se ehtisi (toivottavasti) voittajalle tiistaiksi. Arvontaan pääset osallistumaan täältä.


Taina


33 kommenttia:

  1. Kaikenlainen askartelu ja näpertely on mielenkiintoista puuhaa etenkin, kun samalla saa kotiin näkyvää kaunista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!:) Huomaisin tuossa Makro-kierrosta tehdessäni, että lähes kaikilla oli jonkinlainen tapa toteuttaa itseään käsin tekemällä. Jotenkinhan se luovuus aina pitää kanavoida.:)

      Poista
  2. Kynttiläaihe liippaa sattumoisin tänään hyvinkin läheltä ;). Kivat askartelut ja todellakin myös miesten mieleen :D. Voi kun itsekin vielä joskus keksisin jotain näppärää, mutta tuntuu, että ideapankki on valunu kuiviin kaiken turhan tavaran mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, huomasin sun otsikon!;D Täytyy tulla lukasemaan! Viime viikolla sain vessansiivous inspiksen, ja jotenkin mielessäni kiittelin sua sitä tehdessäni.:) Vuosi sitten aloitettu kaappien raivaus jatkuu täälläkin, ja nyt oli vessan vuoro. On se vaan ihanaa, kun kaapit on järjestyksessä edes hetken! Tekee mieli kurkistella ihan muuten vaan.:P
      Elä huoli ideoiden puuttumisesta! Jos jotain näpertelyä kaipaat, niin Pinterest ja blogit on pullollaan ihania ideoita.:)

      Poista
  3. Tosi hieno postaus! Varmasti on kynttilä saajalle mieluinen.
    Käsillä tekeminen on tärkeää ja haaveilu se vasta tärkeää onkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!<3 Unelmille ja luovuudelle pitää olla aikaa.:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Tuikku!:) En taaskaan voi ottaa kunniaa itselleni muusta kuin toteutuksesta. Ideahan on jostain Tine K- firman suunnittelijoilta.;D

      Poista
  5. Tällaisen voisin tehdä meillekin. :) Mahtava idea ja loistava toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Tämä on helppo, nopea ja edullinen askartelu, ja lopputuloskin on minusta kiva!:)

      Poista
  6. Ihanat! Kiitos vinkistä, ihan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ole hyvä vain! En jaksanut edes googlettaa, että olsiko joku jo keksinyt saman idean aiemmin. Luultavasti, mutta itse koin aikamoisen ahaa-elämyksen.;D Helppoa kuin heinänteko, ja kymmenen yhden hinnalla.:)

      Poista
  7. Hieno idea ja toteutus.

    Elävä kynttilänliekki on kaunis ja rauhoittava.
    Ihminen kaipaa sellaista tänä pimeänä vuodenaikana. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!:) Näin se on, kynttilät ja takkatuli saavat tuoda sitä valoa ja lämpöä, joka muistuttaa auringosta.:)

      Poista
  8. Noista tuli todella hauskan näköiset, eikä hintakaan päätä huimaa, hyvä pikkujoululahja.

    Onneksi kotonakin voi harrastaa ja paljon, aina ei tarvitse lähteä muualle harrastamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, minustakin ovat hintaansa nähden todella kivat.:) Kotona harrastamisessa on tietenkin hyvä puoli, ettei matkoihin mene aikaa ollenkaan. Kai sitä on tullut iän myötä huonoksi lähtijäksi.;D

      Poista
  9. Oi miten kiva kynttiläjoulukalenteri! Onhan bloggaus ja kotitouhut jo todella aikaa vieviä harrastuksia. Kauniita kuvia tuli tästä aiheesta! Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa! En viitsinyt tätä aikasyöppyöä tuossa mainita...Totuushan on, että tähän bloggaamiseen saisi aikaa menemään ihan rajattomasti! Itse täytyy löytää rajat ja suhde muuhun elämään.:)
      Ihanaa joulunodotusta!<3

      Poista
  10. Voi miten ihana idea asventtikalenteriksi ❤️Yksinkertainen mutta nätti ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Kehtaanko paljastaa...No, menköön! Laitoin äsken Ikean ompunvihreän palamaan! Täytyyhän mun testata.;D

      Poista
  11. Kiva idea! Harmi, että niitä vanhanaikaisia antiikkiadventtikynttilöitä eil öydy enää kaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arjuska!:) Hmmm...Musta tuntuu, että olen jossain nähnyt niitä, mutten yhtään muista missä! Oisko ollu Tigerissa...

      Poista
  12. Nätit kynttilät :) Pitäisi joskus kokeilla tehdä kynttilöitä ihan itse, eihän se hurjan vaikeaa olisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija!:) Niin ehdottomasti pitäisi! Olen joskus teininä tehnyt kynttilän Nuokulla kastamalla, mutta luulen, että kynttilöiden valaminen olisi kiitollisempaa puuhaa. Olen arkaillut sitä, sillä mulla on joku ihme pelko leimahtamispaloista, muistaakseni steariinan kanssa saattaa sellainen vaara olla. Viime talvena tein sytykeruusuja kynttilänjämistä, ja se meni kuitenkin niin hyvin, että ehkä mä joskus vielä uskallan sulatttaa ne loputkin pätkät ja annan niille uuden elämän.:)

      Poista
  13. Kaikenlainen väkertely ja näpräys on kivaa harrastusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin ne on...tosin joskus sitä ryhtyy puuhaan aika viime tingassa, kuten tänään poikien joulukalenteria väsäämään. Valmista tuli, mutta olis vähän aikaisemmin olla!:)

      Poista
  14. Askartelut ja näpertelyt ovat mukavia harrastuksia! Parasta on silloin, kun tulee huippuhyvä idea ja sen saa toteutettuakin melko pian. Bonusta on, jos idea myös toimii ja onnistuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä Makro-haasteessa on monta samantyyppistä ihmistä mukana. Ymmärretään toisiamme.:D

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos Noksu! Ensi vuonna ostan ajoissa vaikkapa Ikeasta valkoisia kynttilöitä, ja teen noita usemman.:)

      Poista
  16. Hyvä oivallus, kivat pikkulahjat!

    VastaaPoista