maanantai 27. heinäkuuta 2015

Uudet (vanhat) tuolit



Iih! Olen niin innoissani, sillä keittiön muutos liikahti tänään ison askeleen eteenpäin! Kävimme tänään hakemassa neljä kappaletta Bonanza-tuoleja (joista olin jo itselleni pienen pakkomielteen kehittänyt) ja vanhat keittiöntuolit lähtivät puolestaan ystäväni kotiin. Tuolit olivat todella edulliset, vain kympin kappaleelta, joten kannatti ajaa hiukkasen kauemmaskin niitä hakemaan. Ovathan ne toki melko kulahtaneessa kunnossa, mutta se ei haittaa, sillä tarkoitus on maalata ne ja ruokapöytä vielä tämän loman puitteissa. En millään malttaisi odottaa!



 


Aikomus on maalata tuolit ja ehkä myös pöytä kalkkimaalilla, kuinkas muuten, ja sitten käsitellä vahalla, jotta pinnasta tulee kulutusta kestävä. Tuolien väriksi suunnittelin harmaata tai valkoista ja pöydän kannen ajattelin maalata harmaalla, mutta jättää jalat valkoiseksi. 


 


Verhot menevät tietenkin vaihtoon, ja kaikki muukin punainen saa jossain vaiheessa lähtöpassit, paitsi mummoni porrasjakkara. Se nyt on punainen ja sillä hyvä!<3 Ehkä saan miehen taivuteltua myös tasojen vaihtoon (joskus), ja matto olisi kiva saada pöydän alle. Nämä ovat nyt ne ennen-kuvat. Ei mulla muuta.:)
 





Joskus näköjään onnistuu unohtamaan omat istutukset...Oli hieman päässyt kukkapenkki vajan takaa villiintymään. Iloinen  yllätys, kun huomasin, että siellähän kasvaa liljat, jotka ostin tooosi halvalla joskus K-raudasta.:) Kun nyt vielä keittiössä on punaista, niin raaskin niitä muutaman auenneen napata maljakkoon. Illansuussa sitten kitkin sitä penkkiä, ja pienen pieni rusakonpoikanen sai mut säikähtämään ihan hirmuisesti! Se kyyhötti siellä rikkaruohojen keskellä. Hyvä etten nyhtänyt sitä ruohojen mukana. Kokoa sellaiset 20 cm, joten ei ole iällä pilattu. Kuva löytyy Instasta.:) Muutenkin ollut eläimellistä menoa tänään sillä saralla.;)


Taina


 

 

24 kommenttia:

  1. Ihanat tuolit! Kiva nähdä miltä ne näyttää sitten maalauksen jälkeen. Eikö oo kiva kun on jotain pikku projektia päällä tai suunnitteilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!:) No, kyllä, kyllä!! Suunnitelmia ja visioita pitää olla, muutehan sitä on ihan...sellainen kuin olen ollut koko kesän! Taisi auttaa, kun pistin ajatukset näkyviin, niin johan alkoi tapahtua. Vaatehuoneen siivous tosin lopahti alkutekijöissään, kun tuli tätä muuta...;D

      Poista
  2. Mukava projekti sinulla on siellä aluillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Tahtoo ihan heti ryhtyä toteuttamaan!;D

      Poista
  3. Kiitos vinkistä :). Hienot tuolit, onnea löydöstä. Meidän Bonanzat on edelleen alkup. asussaan kun en raaski maalata, vaikka piti ;). Iloa projektiin ja mukavaa loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja itsellesi!:) Itsekin tykkään kyllä noista tuoleista noinkin, ja kieltämättä jotain aitoa menettää, kun ne maalaa...mutta, mutta...mulla on nyt keittiön valkaisu mielessä.:)

      Poista
  4. Hyvänkuuloisia suunnitelmia! Ja voi pikkupupua, kohtaaminen oli varmaan molemmille yhtä sydäntä tykyttävä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen! Tänä aamuna sainkin todistaa, kun harakka hyökkäsi pikku-pupun kimppuun. Raukka oli ihan hädissään! Emo ennätti ennen minua paikalle ja ajoi harakan tiehensä. Jäi vielä vartioimaan ja ajoi harakan pariin otteeseen meidän pihasta! Erihyvä linnunpelätin siis. Vaarallista on pienen elämä, mutta onneksi äitit yleensä ehtii hätiin!<3

      Poista
  5. On ne vaan niin kauniit - ja löytämisen ilo; sitä ei voita mikään! ;) Hymyssä suin voikin sitten kulkea loppuviikon... :)
    Jäänkin odottelemaan lopputulosta maalauksen jälkeen - itsekin ajattelin valkoisiksi maalata ne omat vaaleammat tuolit. Tosin nyt on jäänyt houkuttelemaan ajatus, että jos niiden jalkojen alaosat kastaisi johonkin kauniiseen sävyyn, kuten pastellinsiniseen...
    P.s. Lahden satamakirppikselle tänään anopin kanssa ihmettelemään - kiitos vinkistä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon näistä niin onnellinen! Miten hyvät istua! Ihanat tuollaisenakin, mutta taidan pitää pääni ja maalata ne kuitenkin.:) Huomasin, että olit ostanut lisää tuoleja ja pöydän! Wau! Ehkä munkin pitää hankkia makkariin kaksi varatuolia vieraita varten...;D

      Poista
  6. Hieno löytö nuo tuolit!
    Minulla oli haaveena saada ruokapöydän ympärille vanhoja eriparituoleja. Mutta mies ei oikein ymmärtänyt visiotani...No, jos minä saan vielä sen pään käännettyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Ymmärrän sun vision ja aikaa myöten varmaan miehesikin.:) Kävi mulla sellainenkin mielessä, että maalaisi nämä tuolit erivärisiksi, esim.valkoinen, harmaa, musta ja vaikka yksi samalla kuin olkkarin seinä...

      Poista
  7. Äskeinen kommenttini taisi kadota jonnekin, kun sähläsin tabletin kanssa... Uusi yritys siis. Mahtavat tuolit löysit. Onnea upeasta löydöstä! Toivottavasti onni potkii itseänikin joskus tuollaisten tuolien muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja sitkeydestäsi!:) Mä kommentoin todella harvoin kännykällä, koska tyypillistä on, että viestit näppäilen lopuksi taivaan tuuliin tai sitten teksti vilisee kirjoitusvirheitä, kun yritän nakkisormineni tekstailla.;DD
      Noita Bonanzoita ja muita samantyyppisiä tuntuu olevan jonkun verran liikkeellä Torissa ainakin.:) Just vinkkasin yhdelle, että ainakin sellaiset aidot myrkynvihreät ois myös kaupan, eikä ollenkaan pahaan hintaan!:) Mä olen niin hullaantunut nyt näihin, että luultavasti alan metsästää paria varatuolia vieraiden varelle...:)

      Poista
    2. Taas katosi viesti taivaantuuliin, kun yritin nakuttaa tabletilla. Nyt onneksi pääsin pöytäkoneelle niin ei katoa kaikki viestit bittiavaruuteen. :D Itse joudun pääasiassa käyttämään blogien kommentointiin tablettia ja se kyllä aika ajoin kysyy hermoja. Joskus sitten lykkään blogikierrosta hetken aikaa, kun toiveissa olisi päästä lukemaan ja kommentoimaan ruudulta, josta näkee kirjoitusvirheensäkin paremmin. Eikä tuo tabletin ehdottelija kyllä ainakaan koskaan yhtään virhettä korjaa - päinvastoin!

      Pitää kyllä pitää silmät auki noiden tuolien kanssa ja suunnitella sillä välin sisustusta. Meillä yhä moni asia talossa kesken niin remontin kuin sisustuksenkin kanssa. Pikku hiljaa... :)

      Poista
    3. Kyllä kannattaa seurailla, sillä Tori ainakin on paikka, jossa nopeet syö hitaat.:) Monta kivaa juttua mennyt ohi, kun joku vaan haluaa päästä jostain nurkassa pyörivästä, tarpeettomasta eroon...ja itsekin olen myynyt kasan tavaraa sitä kautta. Lähes kaikki, mitä olen ilmoittanut, on mennyt kaupaksi.:)

      Poista
  8. Voi mikä löytö! Odotan innolla, miltä näyttävät maalattuina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!:) Olen yllättynyt, miten iloisesti nää on otettu vastaan. Kromijalkaisten tuolien kannattajat ovat ihan hiljaa tai sitten vain iloitsevat kanssani!;DD

      Poista
  9. Ei voi olla totta! Pelastin miehen mummon jäämistöistä alkuvuonna kaksi hyvin samanlaista tuolia ja mallailin niitä vihdoin ja viimein meidän makkariin yöpöydiksi viikonloppuna. En tosiaan tiedä ovatko meidän tuolit juuri Bonanzat - lukeeko sulla jotain tuolien pohjassa? Upeat tuolit sinulla joka tapauksessa. Jään mielenkiinnolla odottelemaan minkälaiset tuolit saat jos alat maalauspuuhiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah!:D Kylläpä sattui jälleen!:D Aidoissa Askon valmistamissa on leima pohjassa. Piti käydä mun tuoleja kääntelemässä, ja kaikissa on leima, mutten ihan 100 prosenttisen varmasti osaa sanoa, lukeeko siinä Asko.:) Tummaa tummalla nimittäin, mutta olin lukevinani niin ja piippileiman kans...Sinänäsä, jos mä kerran maalaan nuo, niin sitten kyllä menee ne leimatkin, mitä ne nyt onkaan. Oi voi, ja kun mä haluan vaalentaa, mutta pikkasen tuntuu väärältä sivellä maalia päälle.:/

      Poista
  10. Onpas hienot! Tulee ihan villilänsi mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Sepä se!:) Ehkä nyt valkoisina eivät enää ole niin länkkärityyliset.:)

      Poista
  11. Noi on niin hienot maalattuna. Mä vedin 2 kpl valkoisella kalustemaalilla. Vielä olis 4 kpl maalausta vailla. Halvalla sait ne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Vaikka oma viehätyksensä on kuluneessa puupinnassa. Näissä tuo istuinosan viilu(?) oli osittain niin huonossa kunnossa, että maalaus oli sen puoleen ainoa vaihtoehto.
      Todella halvalla sain nämä!:)

      Poista