sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mustan terassin tunnelmia



Pitkästä aikaa kuvia meidän terassilta! Kuten eilen mainitsin, oli terassi muuttunut syksyn ja talven aikana enemminkin romuvarastoksi, kuin viihtyisäksi oleskelupaikaksi. Nyt on sitten siivottu, puunattu ja sisusteltu. Tämä kelpaa minulle, kun tuo kesähuone kuitenkin on muutaman askeleen päässä.



 
 




Viime kesän lopulla, ennen rippijuhlia, terassin väri vauhtui ruskeasta mustaksi. Muistelen, että olisin käsitellyt terassin kolmesti, jotta pinnasta tuli riittävän musta. Vajaan vuoden kokemuksella summasin hieman hyviä ja huonoja puolia.






Ensin hyvät:
- Musta sopii paremmin talomme väreihin
- Terassi näyttää mustana ryhdikkäämmältä
- Mustaa vasten kukat tulevat paremmin esiin

Sitten huonot:
- Kurajäljet ja pöly näkyy tummassa vähän liian hyvin, vaaleat linnunkakat samoin
- Todella kuumalla säällä terassin pinta on polttavan kuuma


Pari asiaa, jotka tekisin toisin, jos nyt rakentaisimme terassia; En missään tapauksessa halauaisi tuota uritettua puolta päällepäin. Se kerää likaa ja epäilemme, että tikkuilee enemmän kuin sileä. Toisinaan on jouduttu tikkuja varpaista kaivelemaan. Olisi kiva saada terassin päätyyn seinä ja ikkuna, jotta tuosta nurkasta tulisi suojaisampi. Lasituksistakin on tullut haaveiltua, ja kieltämättä se pidentäisi ja laajentaisi meidän terassin käyttöä. Nyt terassilla on aika paljon hukkaneliöitä, ei missään käytössä.







Kukkien värimaailma on tänä vuonna aavistuksen tummempi, esim. yhtään valkoista kukkaa ei terassilta löydy, toisin kuin monena edellisenä kesänä. Ihanan idean sain Villiviinin Eijalta, kun hän ehdotti japaninvaaheteroita ruukkuun. Ne voi sitten syksyllä istuttaa maahan. Ihastuin erittäin paljon myös kesäharsoon, joka on tuollainen vähän tummemman sävyinen. Muutoin kukat noudattavat tuttua linjaa: pelargonioita, hortensiaa, neilikoita...



 


Viime vuonna rippijuhlien tienoilla hommasin paperiset lyhdyt Peltotien Päivin innoittamana terassille, ja yllättävän kauan ne kestivät, jopa sadetta. Eilen kävin hankkimassa uudet lyhdyt Clas Ohlsonilta. Nämä ovat luultavasti vielä kestävämmät ja toimivat aurinkokennoilla. Ovat muuten juuri nyt tarjouksessa, kaksi kappaletta kympillä.






Nyt kun terassi on siistitty, piti mun tietenkin heti illalla testata tunnelman toimivuus ja viihtyisyys. Toimii! Kesähuoneeseen tosin paistaa aurinko pidempään, mutta hikisen päivän jälkeen oli mukava istua varjossa iltapalalla. Granaattiomenan siemenet, pellavarouhe ja rahka on muuten erittäin hyvä ja maistuva yhdistelmä.<3






Helteet kuuluvatkin olevan vaihteeksi ohi. 17 astetta tuntui suorastaan viileältä, kun ihan aikaisin kyyditsin esikoista rippikirkkoon isoistelemaan. Toivotaan, että aurinko palaa pian takaisin!

Leppoisaa sunnuntaita joka tapauksessa!

Taina

26 kommenttia:

  1. Meillä sama kokemus terassin ruskasta mustaksi käsittelystä - plussalle silti jäi. Minullakin ollut tänään päivä "sisustetaan terassia" :) Pitäisi varmaan itsekin kaivaa kamera esille. Meillä oli aamu tosi kylmä, mutta nyt sitten on mittari kivunnut 20 yli - tosin pilviä kerää myös :/. Mukavaa sunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tästä päivästähän tulikin sitten aamua huomattavasti aurinkoisempi ja lämpimämpi!<3 Olen samaa mieltä tuosta mustasta terassista, etten ainakaan ruskeaan ole palaamassa sitten joskus. Ehkä ensi kesänä voisin kokeilla tehdä sekoituksen musta/harmaa, joilloin väri olisi ehkä hieman pehmeämpi heti kättelyssä.:)
      Täytyypä tulla katsomaan blogiisi niitä sisusteluita, joko olet ehtinyt kuvauspuuhiin!:)

      Poista
  2. Tässä postauksessa on niin paljon kaunista, etten tiedä mistä aloittaa. Terassi näyttää tosiaan hienolta noin tummana, ja terassikuvissa on ihanan kutsuva ja rauhallinen tunnelma. Polttopuiden säilytys on teillä tyylikkäästi järjestetty, ja kukkaruukut ja maljakkojen asetelmat ovat aivan ihania!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    P.S. Kesäkuun kollaasit ovat hienoja... upea kukkakollaasi on minun suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista kommentista Sara!<3 Kylläpä tuli hyvä mieli!:)

      Poista
  3. Ihana terassi teillä! Meillä on samaa lautaa terassilla, mutta vain öljyttynä. Vielä on remonttia tehtävänä, sillä terassin viereen olisi tarkoitus tehdä kesäkeittiö/sauna. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matkatar!:) Iso kiitos myös lukijaksi kirjautumisesta!<3 Mun piti vielä sulle laittaa kommentti tuonne sun blogiin, että mäkin aloitin tällä viikolla saman dieetin, mutta mun kilot on huomattavasti kauempaa, kuin Amerikan reissulta ja niitä on paljon enemmän kuin kolme. Hyvä viikko takana, oon ihan innoissani, vaikka kaikki muut tuntuvat herkuttelevan ties millä herkuilla.:) Tsemppiä siis meille molemmille!:)

      Poista
  4. Olen myös pohtinut terassien lasittamista. Nuo puuklapitelineet oat kauniit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhean kallista se lasitus lienee, enklä ole ihan varma, haluaisinko valokatetta käyttää, koska se on niin rumaa. Toisaalta jos tekisi ihan jatkeen katolle, niin tulisiko juniorin makkarista ja kodinhoitohuoneesta kamalan pimeät. Lasitettu terassi voi olla ihan kamalan kuuma, mutta toki, jos ikkunat saa kasaan, niin sitten saa viilennystä.:) On niin monta juttua, jotka pitäis tuossakin miettiä! Toisaalta olisi kiva saada pihasauna, joten nää mun haaveilut ei ihan heti oo loppumassa.:)

      Poista
  5. Kaunista, tyylikästä ja ah - niin siistit kukkapenkit! Klapiteline on hieno - saanko kopioida meille? Meillä on myös tuota uritettua lautaa ja se todella likaantuu ja tikkuuntuu nopeammin, mikä on tosi inhottavaa... Ehkä tuo tulee jossain vaiheessa tiensä päähän ja vaihdamme laudat... Mutta sitä ennen on pari muuta projektia :)
    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köh, köh, ei oo kyllä jokainen kukkapenkki yhtä siisti, mutta tuo terassin vieressä oleva, on jostain syystä sellainen, ettei sen siistiminen ole ollut iso urakka. Ihan toista on noissa kesähuoneen ympärillä olevissa penkeissä! Meidän matkan aikana koivut olivat siementäneet, ja penkissä kasvaisi varmaan tuhansia koivunalkuja! Vaikka olen niitä kitkenyt, niin hommaa on vielä rutkasti jäljellä.:)
      Mä haaveilen myös, että joskus laitetaan terassi uusiksi, sen voisi tehdä ehkä muovikomposiitista (?), jolloin sen hoito olisi kyllä todella helppoa! Ei oo kuitenkaan listan alkupäässä, pikemminkin hännillä.:)
      Halkomökin idea ei ole omamme, vaan peräisin Habitare-messuilta. Tässä postaus, jos haluat käydä katsomassa telineitä lähempää. Meillä noita telineitä on kolme, ja nyt lauhan talven aikana, puita meni vain 1,5 mökillistä.:)
      http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/09/siita-se-ajatus-laks.html

      Poista
    2. Kiitos linkistä!
      Minäkin (siis huom. vain minä ;) ) olen miettinyt tuota muovikomposiittia (vai onko se puumuovikomposiitti - sama se...)... Taitaa olla vaan aika kallista ja meilläkin, kuten teilläkin näyttää olevan, terassissa on neliöitä... No, mutta ehkä joskus...
      Tuo oli aika hauska mitta: 1,5 mökillistä :)

      Poista
    3. Eipä kestä!:)
      Hih, pitäiskö patentoida uusi mittayksikkö?;D

      Poista
  6. Kaunista <3 Paljon ihasteltavaa kuvissa!

    Blogissani on sulle haaste, käyhän kurkkaamassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Yritän sovittaa haasteesi toisen samantyyppisen kanssa yhteen ja vastaamista pidän kunnia-asiana.:)

      Poista
    2. Onpa mukavaa :) Innolla odottelen teidän muiden vastauksia, mutta ei tartte ottaa ressiä. Tee kun ehdit :)

      Poista
    3. Juu, täytyy hieman pureskella niitä kysysmyksiä, niin osaa sitten paremmin vastailla.:)

      Poista
  7. Kaunis terassi teillä <3 Ihania kesäpäiviä tuolla on mukava viettää kukkien keskellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos!:) Tuon terassin suhteen musta itsestäni tuntuu, että visio on ollut hukassa viimeiset kymmenen vuotta. Eilen salaattiatehdessäni tajusin, että jonkun yrtti- ja salaattilaatikon voisi terassille ainakin laittaa, kun tilaa on. Olisivat sitten kätevästi lähempänä keittiötä...:)

      Poista
  8. Loistava värivalinta, näyttää tosi hyvältä. Mekin laitettiin mökin terassit öljyllä joka oli väriltään piki ja tuli aivan ihanat.

    Katja
    WillaLemmelle - blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!:) Ensin oli ne vihreät terassit, sitten tuli ruskeat, jotka tuntuivatkin kauniilta aikansa. Nyt on sitten mustaa ja harmaata...Oisko valkoinen seuraava trendi.:)

      Poista
  9. Kiitos. Hyödyllinen postaus minulle kun olen miettinyt että maalaisimme terassin laudat jossain vaiheessa. Muutenkin teillä on niin nätti piha! Ihanaa Taina kun jaksat postailla. Itsellä tuntuu olevan vähän takki tyhjä ja ajan puutetta blogin suhteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! :) Onhan tuossa pihassa vielä tilaa vaikka minkälaisia juttuja toteuttaa. Ihan huomaamatta olen alkanut haaveilla pihasaunasta ja paljusta.:DD Toivoisin myös, että piha ei "aukeaisi" yhdellä vilkaisulla, vaan saisin sinne hiljalleen "seiniä" rakennettua. Terassin vierus odottaan reunuskiveystä ja istutuksia ja kesähuoneen penkkikin on kesken. Yritän kuitenkin nauttia siitä, mitä on saatu aikaiseksi. Hidastahan tämä on meillä ollut, kun tykätään myös matkustella, eikä lompakko ole valitettavasti pohjaton.:) Varmaan kun saan pihan sellaiseksi, kun haluan, on aika myydä tämä koti!;D
      Ei kannata blogista stressata lomalla! Olen huomannut, että sekä bloggaajat, että lukijat vetää nyt henkeä.:) Mäkin olen ajatellut postailla aika rennolla otteella.:)

      Poista
  10. Teidän terassi näyttää tosi hyvälle :). Varmasti mukava viettää aikaa terassilla, ja tilaakin teillä on siellä mukavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna!:) Oli tuossa onneksi päiviä, ehtiä terassistakin taas nauttia.:)

      Poista
  11. Musta terassi on minusta ehdottomasti parempi kuin puun värinen. Teidän terassi näyttää tosiaan tosi kivalta talon värin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu!:) Kyllä mä edelleen valitsisin tuon mustan, sen verran tyytyväinen olen siihen ollut.:)

      Poista