torstai 18. kesäkuuta 2015

Kesäkukkia - viimeinkin



Tänä keväänä maltoin mieleni kevät- ja kesäkukkien suhteen hyvin, sillä olihan sääkin aika viileää toukokuussa. Ennen matkaa en myöskään halunnut suuremmin laittaa kukkia, jottei naapureiden kastelu-urakka menisi aivan mahdottomaksi. Eilen kävin viimein ostamassa erän kesäkukkia. Vihreitä hain Sisustus ja Kukka Neilikasta, Lahdesta ja värikkäämpiä Villiviinistä, Villähteeltä. 



 



Ihan alkajaisiksi etsin tovin, jos toisenkin toista mustaa ruukkua, joka muistaakseni on ollut tyhjänä etuportaalla. No, eipä löytynyt mistään, vaikka kuinka etsin! Johtopäätös: joku on pöllinyt sen. Meidän naapurissahan on nyt leikkikenttä, eivätkä kaikki kentällä oleskelevat suinkaan ole ihan pieniä...Ei sillä ruukulla nyt niin suurta merkitystä ollut, mutta nyt mulla ei ollutkaan kahta samanlaista ruukkua ovenpieliin. Täytyy varmaan alesta katsella joku kiva pari...

Ovenpieluksiin laitoin isot hortensiat ja lankaköynnöstä, jotain siihen vielä mahtuisi, mutta taidan jättää noin. Kolmanteen ruukkuun laitoin kerrotun marketan, nelikan ja muratin.




Palloamppelissa olikin jo ennestään pelargonia, neilikkaa ja lankaköynnöstä. Kovin mahtavaan kasvuun nämä amppelin istutukset eivät ole lähteneet, vaikka ovat olleet tuossa jo tovin. Aurinko olisi kiva yllätys!


 


Kesähuoneellekin korjailin istutuksia, mutta vettä tuli taivaalta niin paljon, että kuvista ei tullut kovin kummoisia. Uusi yritys myöhemmin.:) Ja hommahan menee aina niin, ettei mun kukkaostokset todennäköisesti ole tässä, vaan loppukesästä on kaikki astiat täynnä kukkivia.;D

Juhannusta vietetään meillä tosi pienesti ja rauhallisesti. Esikoinen lähti eilen isoseksi riparille. Käväistään huomenna jossain vaiheessa veljelläni, joka asuu lähellä. Luonnonkukkia meinasin maljakkoon kerätä ja saunan lämmittää, syödä kalaa ja salaattia, jälkiruuaksi köyhiä ritareita. Siinähän ne juhannuksen ainekset. Oletteko muuten ihmetelleet, miksi juhannusta kutsutaan keskikesän juhlaksi? Minä olen, enkä ymmärrä sitä ollenkaan! Kesä on tuskin alkanut ja kesäkuutakin on menty vasta reilu pari viikkoa. Eikö olisi parempi sanoa, että vietetään alkukesän juhlaa?

Huomenna ajattelin tulla vielä toivottelemaan juhannusta kukkien kera, joten älkää hävitkö vielä ihan kokonaan!:)

Taina

p.s: Blogiarvontaan pääset tästä linkistä! 

 

14 kommenttia:

  1. Kauniita kukka-asetelmia!
    Ei kyllä tunnu yhtään keskikesän juhlalta, niin kylmää ja sateista on ollut.
    Huomenna mennään kaverin mökille, onneksi siellä voi olla toppatakissa, pitkät kalsarit jalassa ja pipo päässä ;)
    Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:D Heh, se on tää Suomen kesä just tota, kalsarikaudesta toivotaan mahdollisimman lyhyttä!;D Ei anneta sään haitata. Hyvää juhannusta!<3

      Poista
  2. Tosi kauniita kukkia ja kukka-asetelmia! Minäkään en ole tänä vuonna ostanut ja laittanut hirveästi kesäkukkia. Kaikki ostokset olen tehnyt todella harkitusti...säästösyistä. Meilläkin satanut tänään koko päivän. Toivottavasti huomenna on poutaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! Ymmärrän täysin, kukat eivät todellakaan ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä. Onneksi luonnosta saa kimppuja ilmaiseksi, ja esim koivunoksilla voi koristella hieman isommastikin! Olit saanut kauniin amppelin! Hyvää juhannusta!<3

      Poista
  3. Viehättävä amppeli!
    Ja hortensia lankaköynnöksen kera kuului minunkin kesäkukkiini Suomessa!
    Hyvä varjoisa ja suojaisa paikka, koko kesän suuri ilo!

    Keskikesän taikaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Hyvää San Juania sinne aurinkoon!<3
      Viime vuonna mulla oli ekaa kertaa hortensia ja lankaköynnöksiä, silloin erillisissä ruukuissa. Nyt ajattattelin nämä kaksi kaunista yhdistää.:) Tuohon pohjoispuolen portaalle sopivat molemmat todella hyvin!

      Poista
  4. Toivotaan tosiaan lämpöä lisää. Onneksi orvokit on tykänneet ainakin mulla. Lahdessakin on ollut liikkeellä puutarhatavaravarkaita. On kuulemma lähtenyt kaikenlaista outoakin - koristekottikärryt yrtti-istutuksineen muun muassa. Tein just ystäväkirjahaasteen ja laitoin sen sulle eteenpäin, tee jos innostut. Ei paineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mullakin on muuten orvokkeja! Piti ne kuvata tähän, mutta unohdin! Toissakesän orvokit taisivat siementää ja orvokit muodostavat kohta penkin tuohon portaan sivulle.:)
      Mä luulen, että mun ruukkuni on ihan vain satunnaisen päähänpiston seurauksena lähtenyt kävelemään, sillä se vaikuttaa olevan ainut kadoksissa oleva. Luulisi, että jotain muutakin ois varkaille kelvannut, vähän siistimpää...
      Kiitos haasteesta!<3 Siinä oli ihanat kysysmykset, joten saatanpa niihin hyvinkin vastailla!:)
      Hyvää juhannusta!<3

      Poista
  5. Ihanat kukat laitoit! Huomaavaista että laitoit istutukset vasta reissun jälkeen. Itse en ollut yhtä huomaavainen :P Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uraäiti!:) Noh, meidän naapurit on tottuneet pitämään meidän kotia pystyssä tän kymmenen vuoden aikana, mutta tämä reissu oli niin pitkä, että ajattelin hoitamisessa olevan hieman liikaa...varsinkin, kun mulla on tosiaan yleensä kukkia ihan joka ruukussa!;D Vielä ehtii täyttää kaikki ruukut.:)
      Mukavaa juhannusta!:<3

      Poista
  6. Kauniit :) tuo lankaköynnös on aivan uusi tuttavuus ja niin kaunis, olisi yks purkki ilman kukkaa, johon tuo sopisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!:) Minullakin tää on vasta toinen vuosi, kun tiedän mitään lankaköynnöksestä. Siitä tulikin heti yksi suurimmista suosikeista!:)
      Hyvää juhannusta Marika!<3

      Poista
  7. Kauniita pinkkejä kukkia - tämän kesän ehdoton suosikkivärini :) Tulisipa jo se aurinko näkyviin, kun kaikki kukat ovat lähes yhtä pieniä kuin istuttaessa... Kaikesta huolimatta: oikein ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Tänä vuonna en kauheesti suunnitellut värejä etukäteen, enkä ollut niin vaalealla linjalla, kuin monesti olen ollut. Minusta nuo vahvemmat pinkit nyt näyttivät juuri hyvältä.:) Toivotaan, että se aurinkokin sieltä vielä pilkistää ja kasvit saavat lämpöä (ja me ihmiset myös)!
      Ihanaa juhannusta!<3

      Poista