torstai 25. kesäkuuta 2015

Janojuomia ja arvonnan voittaja



Meidän päältäajettavan ruoholeikkurimme akku sanoi tänään itsensä irti lopullisesti, ja jouduinkin ajamaan koko pihan työnnettävällä leikkurilla. Aikaa vierähtää sellaiset 2,5-3 tuntia. Hyvää liikuntaa, en kiellä, mutta kädet olivat aivan puuduksissa tärinästä. Aika kuumakin siinä tulee, olipa sää mikä tahansa.

Vesi on toki juomista parhain, mutta ruohonleikkuun jälkeen halusin tehdä juomaa, joka olisi sekä vähäkalorista, että virkistävää. Pinterest-kansiota selailtuani tein ohjeita soveltaen kahta erilaista juomaa. Toinen on sitruuna-mansikkajuomaa, toinen lime-basilikajuomaa.



 
 



Sitruuna-mansikkajuoma

1 l mansikoita
2 sitruunan mehu
n. 5 dl vettä
loraus hunajaa
kivennäisvettä

Mansikat laitoi blenderiin yhdessä sitruunamehun, hunajan ja veden kanssa. Tuosta tuli litran verran "tiivistettä". Laimensin juomaa vielä, ja kaadoin lasiin noin puolet "tiivistettä" ja lopuksi kivennäisvettä saman verran.

Lime-basilikajuoma

2 limen mehut
1,5 tl ruokosokeria
muutama basilikan lehti silputtuna
kivennäisvettä

Tätä juomaa tein vain yhden annoksen itselleni. Aluksi silppusin basilikan lehdet mukin pohjalle. Päälle kaadoin limemehut ja sokerin, lopuksi vielä täytin lasin kivennäisvedellä. Jääpaloja olisi voinut molempiin laittaa, mutta oli niin jano, etten muistanut! Molemmista tuli oikein hyvää ja uskallan näitä suositella. Onko sinulla joku hyvä juomaresepti, jolla janon saa varmasti talttumaan ja maku on miellyttävä? Mielelläni otan sellaisia vastaan, sillä kyllä ne helteetkin varmasti vielä tulee.






Ostin muuten nuo hauskat lasit kansineen ja pilleineen Suomalaisesta kirjakaupasta! Ehkä hieman yllättävä ostopaikka? Hintaa lasilla oli alle kolme euroa, joten kiusaus oli ostaa isompikin määrä. Tyydyin kuitenkin neljään kappaleeseen tällä kertaa. Huomasin sittemmin, että myös Finnamarin myymälöissä on näitä laseja myynnissä samaan hintaan.

Lopuksi vielä arvonnan voittajaan!:) Mukavaa, että muitakin merellisen tyylin tykkääjiä löytyi. Ihan helposti voisin muuttaa jonnekin meren äärelle ja katsoa meren loppuun, kuten nuorempi pojista kerran mökillä, Oulujärven rannalla, totesi.;D Toistaiseksi täytyy tyytyä ripottelemaan meritähtiä ja turkoosia sinne tänne...

Osallistujia oli 32 kappaletta, ja onni suosi tällä kertaa Elleniä Milli´s Little Home-blogista. Paljon onnea!<3 Mulla näyttää olevan sun osoitetiedotkin tallella talven Ilahduta bloggaajakaveria -haasteesta.:) Yritän huomenna laittaa paketin postiin.

Taina

14 kommenttia:

  1. Oijoi, tuo sitruunamansikkajuoma kuulostaa taivaalliselta.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se kyllä hyvää! Ensin ajattelin, että lime-juoma on parempaa, mutta vaikea valita...Molempia kannattaa kokeilla!:)

      Poista
  2. Tuttu tunne tuo kuumuus ja 3 tunnin ruohonleikkuu. Harrastan tuollaista lenkkeilyä kerran viikossa maalla, missä ei (vielä) ole päältäajettavaa leikkuria, mutta jos minusta on kiinni, niin kohta on. Ihanat freesit juomat! Kiitos ohjeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, viime viikolla työntelin suurimman osan pihasta, kun päältäajettava toimi vielä jotenkin. Tällä kertaa meni kokonaan kuntoiluksi. Pinta-alaa on melkein 2500 neliötä, ja ihan liikaa kaikkea kierreltävää vieläkin.;D Mutta on se hienoa katsella sitten siistiä pihaa ja nuuhkia vastaleikattua nurmikkoa...ja juoda kylmää juomaa.:)

      Poista
  3. Kivat kesäjuomat ja hauskat lasit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Hypistelin samantapaisia laseja Amerikassa, muovisina. Onneksi en ostanut!:)

      Poista
  4. Onpa kivan kesäiset juomat! Tuota mansikkaversiota täytyykin testata piakkoin :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina kivasta kommentista! Oletko uusi lukija?:) Suosittelen molempia juomia, tuon lime-juoman saa helposti suurennettua ja basilika sopi älyttömän hyvin limeen.:)

      Poista
  5. Miten kiva piristys!
    Ja minusta kun tuntuu, etten ikinä voita mitään ;)
    Niin hyviltä näyttävät nuo juomat, että rupeaa janottamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea vain paljon!:) Ehkä kannattaa laittaa lotto vetämään.:) Todennäköisyys tosin näissä mun arpajaisissa on hieman eri luokkaa.;D

      Poista
  6. Laseja olen ihaillut kaupassa muutamaan otteeseen. Mukavan kesäiset ja soveltuvat hyvin omatekoisiin kesäjuomiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä hypistelin samantyylisiä Amerikan reissulla, sillä en ollut nähnyt näitä Suomessa ennen matkaa. Nykyään kun smoothiet on niin suosittuja, niin sellaiseenhan nämä sopivat myös loistavasti! Mukavaa myös, että ei ole hinnalla pilattu.:)

      Poista
  7. No pahus. Ohi meni, mutta Onnea voittajalle kumminkin :)

    VastaaPoista