maanantai 4. toukokuuta 2015

Unohdettu kaunotar



Vappuaattona olimme menossa ystävämme kautta vappujuhliin. Siinä ystävämme pihalla kyytiä juhliin odotellessa tajusin yht´äkkiä, että oli aivan loistava hetki pujahtaa aidan taakse kuvaamaan tätä unohdettua kaunotarta, jota olin useat kerrat ihaillut.


Ystävämme asuu kaupungissa järven rannalla. Ajatuksissani hän asuu päättyvän kadun viimeisessä talossa, aika unelmapaikalla todellakin. Muistatte ehkä ne rapujuhlat. Oikeasti hänen talonsa ei ole viimeinen, vaan ihan viimeisenä kadulla on tämä vanha huvila, jonka omistajat eivät ole omaisuudestaan ilmeisestikään välittäneet...






Talossa on paljon kauneutta, jota aika ei ole onnistunut hävittämään. Oli mukava päästä kurkkaamaa talon toisellekin puolelle, ja olin entistä enemmän ihastunut taloon. Molemmat kuistit toivat mieleeni amerikkalaiset talot. Ihan kuin tuohon sivukuistille kuuluisi sellainen keinu!



Parveke ilta-aurinkoon järvelle, ei hassumpaa!

Vanhat ruutuikkunat, varsinkin yläkerrassa, jykevät pylväät ja kauniit päätykolmiot, voi ihanuus!<3 En uskaltanut mennä kuistille, sillä pelkäsin, että tipahtaisin kuistin läpi.;D


 



Minä, joka aina haluaisin vaalia vanhoja taloja, tutkin kaikkea tietenkin sillä silmällä, että voisiko tämän vielä pelastaa. Oma asiantuntemus on olematonta, mutta pahoin pelkään, että eräänä päivänä joku onnekas ostaa tuosta upean tontin itselleen (joka muuten jatkuu ylös kallioille asti), ja silloin tämä kaunotar saa purkutuomion. Katto näyttää olevan jo mätä, eivätkä perustuksetkaan näytä olevan kunnossa. Mikä sääli! Jos minulla olisi tällainen aarre, niin enpä usko, että olisin päästänyt sitä ikinä näin huonoon kuntoon. Näetkö sinä tässä kaunottaren vai ison roskaläjän?


Taina



 


30 kommenttia:

  1. Kaunotarhan tämä on ilmanmuuta ♥ Harmi todellakin, että se on päästetty noin huonoon kuntoon. Kiva, kun kävit kuvaamassa sen ja jaoit kuvat kanssamme. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Krisse itsellesi ihanasta kommentista!<3 Mietin, että kiinnostaako tää ketään muuta kuin minua.;D

      Poista
  2. Ihana talo! Voi harmi että on jäänyt niin oman onnensa nojaan! Nää on kivoja nää sun autiotalopostaukset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin!:) Musta on jotenkin kummallista, että jollain on varaa antaa tällaisen talon mädäntyä. Kiitos, autiotalot kiehtoo mua kovin, varsinkin tällaiset kauniimmat yksilöt.:)

      Poista
  3. Oi, mikä kaunotar siellä odottaakaan pelastajaansa. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Työtä paljon, mutta sen arvoista. Sydämeni suli kuviasi katsellessani. Liikutuin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuikku!:) Mä tietenkin tulin tuolta pihasta ihan intopiukeena, että kun voitan lotosta, niin tämän ostan.;) Voit arvata, että miehet oli sitä mieltä, että ei tuosta enää taloa saa.:P

      Poista
  4. Selkeästi kaunotar! Sun pitää selvittää omistaja ja tehdä tarjous ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ehdottomasti!:D Ensin tarvitaan vaan lottovoitto tai jotain.:/ Veikkaan tontin hinnaksi ehkä 350-400 000.. Öh, ei luokanopettajan palkoilla.;D.On kuulema aika iso tontti, kun jatkuu sinne mäen päälle.

      Poista
  5. Sääli tosiaan että talo on päästetty tuohon kuntoon. Kauneus näkyy hoitamattomuuden altakin ja jos paikka on vielä tuollainen kuin kuvailit niin voi vain ihmetellä mistä on kyse. Jospa talon seinät vain osaisivat puhua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivoisin minäkin!:) Olisi kai noilla seinillä monta tarinaa kerrottavana.:)
      En muuten päässyt iltapäivällä sun uusimpaa postaukseen useammasta yrityksestä huolimatta. Täytyy yrittää kohta uudelleen.:)

      Poista
    2. Mulla oli teknisiä ongelmia päivällä kun kuvat menivät ihan puuroksi siirtäessäni ne bloggeriin ja jouduin perumaan julkaisemisen. Siksi et päässyt, mutta nyt on probleemat saatu selvitettyä ja postaus julkaistu Ihan Oikeasti :)

      Poista
  6. Hurmaava huvila! Meillä on täälläpäin myös tällaisia autiotaloja ja vanhoja tehdasrakennuksia, jotka omistaa joku firma tai konkurssipesä - rakennuksista ei pidetä huolta ja lopulta ne joudutaan purkamaan... Haaveilen myös isosta eurojackpotista, jolla ostan paikkakunnan vanhan tiilitehtaan alueen ja kunnostan sen ja annan paikallisille taiteilijoille käyttöön... Huoh :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Kyllä mäkin tiedän pari paikkaa, joihin voisin "sijoittaa", jos se eurojackpot tupsahtaisin kohdalle.:) Miehellä ehkä olisi eroava mielipide...Mä voisin ihan vaan ryhtyä bisnekseen, jossa esim. tehdasrakennukseen tehtäisiin loft-asuntoja. Voi olla, ettei se kauhean kannattavaa olisi, mutta saisipa ainakin säilytettyä jotain arvokasta.:)

      Poista
  7. What a beautiful setting and what would be better than this house would be restored once more!

    Warm regards, Gerry

    VastaaPoista
  8. Kaunottaren ehdottomasti. Kyllä olisi niin mukava kuulla mitä tällä talolla olisi sanottavaa jos puhuun pystyis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan yllättynyt, että niin moni muukin on samaa mieltä talon kauneudesta. Odotin, että ainakin joku olisi purkamisen kannalla. Ehkä sellaiset ei kommentoi.:)

      Poista
  9. Ooooh mikä kaunotar! Mä myös bongailen aina vanhoja, hylättyjä taloja, mutten ole vielä tohtinut mennä kuvailemaan niitä lähemmin. Täälläpäin on tuollaisia autiotaloja ihan taajama-alueellakin todella paljon ja olen usein ihmetellyt, pystyykö kunta joskus omimaan ne ja laittamaan uudestaan kiertoon. Sääli, että kauniit talot ovat muinoin unohtuneet ja jääneet rapistumaan! Välillä aina leikittelen ajatuksella, millaista olisi asua kunnostetussa hylätyssä talossa, mutta ajatusleikki loppuu yleensä hyvin nopeasti, sillä emme ole miehen kanssa kumpikaan oikein nikkaroijatyyppejä. Sen sijaan hyväkuntoinen uusi talo, mutta tuollaiseen vanhaan tyyliin rakennettuna ja tuollaisella vanhalla tontilla olisi enemmän kuin täydellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samat Emonen! Tosin mä olen niin hullu, että saattaisin lähteä tuollaiseen "pikku" projektiin suinpäin, mutta mieheni on niin jalatmaassa-tyyppiä, ettei ihan vahongossa sellaista tapahdu.;D Voisin kyllä ajatella uudelleen rakennuttamistakin, varsinkin, jos tontti olisi rannalla. Isot ikkunat järvelle, tuskin kaipaisin verhoja...:)

      Poista
  10. Siis valtavan upea talo! Kyllä syyhyttäis kovasti ruveta remppaamaan. Täälläkin on monia "hylättyjä" taloja ja monia sellaisiakin joilla on omistaja mutta eivät myy niitä vaan antavat rapistua :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummalliselta tuntuu, että mielummin antaa rapistua, kuin että myisi pois. Tuolla tontilla on myös uudempi saunarakennus, mutten sinne kehdannut mennä kurkkimaan. Piha näytti kyllä siltä, ettei siellä ole edes käyty, ja näin ymmärsin myös naapurissa asuvan ystävämme puheista...

      Poista
  11. Enpä ole ikinä itsekään tuota taloa läheltä katsonut vaikka viereisellä pihalla olen laiturilla istuskellut usein. Onpahan todellakin aivan täydellisesti jenkkileffojen talojen näköinen. Tuollaisella terassillahan ne aina istuvat. Tuosta saisi mahtavan mökin järven rannalla ja melkein keskustassa. Miten ihmeessä sen onkaan annettu autioitua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sanopa se! Ihan mahtavalla paikalla, ja itse tekisin varmasti kaikkeni, että vanhan voisi säästää...Toisaalta alkoi viehtättää ajatus talosta siellä korkella, kallion päällä.;D Tontillahan on myös ilmeisesti ihan hyvässä kunnossa oleva saunarakennus, mutta käsitin, ettei tuossa pihapiirissä ole käyty tyyliin koskaan.
      Kiva, kun jätit kommentin, ja sorry, kun kesti!:)

      Poista
  12. Ehdottomasti kaunotar! Harmi jo päässyt jo huonoon kuntoon, ihana projekti olisi ollut jollekin kunnostaa...
    Tullut itsekin vähän eri silmin näitä vanhoja 'purkutuomiotaloja' katseltua, kun aloitimme oman kunnostusprojektimme; ostimme vanhan puuverstaan, jossa muut eivät tuntuneet näkevän mitään pontentiaalia ja remontoimme siitä nyt unelmakotia nelihenkiselle perheellemme (http://villakotiranta.blogspot.fi/). Onhan näissä vanhoissa taloissa valtavasti työtä, mutta enemmän tunnelmaa kuin uusissa! <3
    Ja kaunis blogi myös sinulla - jään ehdottomasti seuraamaan! :)
    P.s. Lisäsin sinut blogihaasteeseen omassa (toisessa) blogissani; http://eloasatumaassa.blogaaja.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Sorry, että vastaaminen on kestänyt, huomasin vasta eilen illalla, että täällä on viestejä!:) Kävin jo katselemassa blogiasi, ja tarkoitus on tulla uudelleen lukemaan, oli mielenkiintoista.
      Mäkin usein haaveilen tuollaisesta nähdessäni kauniin aution talon, vanhan navetan tai teollisuusrakennuksen, jonkun sellaisen, joka saa positiivisen tunteen aikaiseksi. Nostan hattua teille, kun olette lähteneet isoon projektiin, joka kysyy aikaa ja kärsivällisyyttä, eikä ehkä koskaan ole tavallaan valmis.:)
      Kiitos haasteesta!:) Täytyy käydä katsomassa vielä tarkemmin, mutta yleensä olen toteuttanut kaikki saamani haasteet, varmasti tämänkin!:)

      Poista
  13. Ehdottomasti tämä on aivan huikea kaunotar! Oikein ihmettelen miten kukaan on voinut päästää tuollaista karkaamaan käsistään :o Aivan upea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen monet kerrat ihmetellyt! Jotenkin ymmrätäisi, että jos ei välitä tuosta paikasta, niin myisi pois....

      Poista
  14. Oi, tuollainen talo olisi aarre jollekin remontoija-sisustajalle...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tarkoitit varmaan mua?;D No, ehkä noita remppataitoja pitäisi vielä hieman opetella, mutta voisin olla hyvä työnjohtaja tuohon projektiin.

      Poista
  15. Tuo olisi huikea kuvausympäristö voimauttavan valokuvauksen projektille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinpä voisi hyvinkin olla! Olen sellaisia kuvia joskus katsellut, olivat hienoja.:)

      Poista