tiistai 12. toukokuuta 2015

Haastetta kerrakseen



Nyt tulikin sitten todellinen haaste minulle, sillä tällä kertaa MakroTex-haasteen aiheena on boke. Siis mikä?! Jos et tiedä, käy sinäkin lukemassa wikipediasta. Lukemani perusteella sitten olen nämä kuvat ottanut. Toivottavasti olen ymmärtänyt oikein...

Äitienpäivän aamuna oli aivan ihana auringonpaiste, ja olin jo jokin aika sitten päättänyt, että olisi kiva rakentaa kuva koriste-esineen ympärille, kun sopiva (minikokoinen polkupyörä) osui silmiini. Laatikosta, jossa on kaikenlaista pientä "tilpehööriä", löysin korit, jotka sopivat kukille. Etukorin kiinnitin rautalangalla, mutta takakori sai keikkua mukana ilman, sillä se ei asettunut nätisti millään. 

Kasteinen ruohikko tarjosi hyvän ympäristön kuvaamiseen. Nakkasin vanhan pyyhkeen polvien alle, ja aloin kuvaamaan. Hitsi, että oli kivaa!









Lopuksi laitan vielä ihan tavallisen kuvan koko systeemistä, vaikka sama löytyy äitienpäivän postauksestakin.







Todella kiva kuvahaaste! Kiitos Pieni Lintu!<3 Jännä nähdä, kuinka hienoja kuvia täältä jälleen löytyykään.:)


Taina


64 kommenttia:

  1. Nyt on pakko tunnustaa, etten juurikaan viisastunut edes Wikipedian avulla :). Boke jää mulle hämärän peittoon, mutta sen sijaan toi bike on kyllä tosi söpö. Sille sopis kaveriksi joku pieni pellavapää. Sellanen Vaahteramäen Iida tai Eemeli-tyyppinen luonnonlapsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin pyörän joitakin vuosia sitten Finnmarilta, siellä on usein kaikenlaista pientä kivaa, jota en voi vastustaa. Kevään tullen kaivan tämän pyörän esille, usein aiemmin kuin omani.;D Mun ois tehnyt mieli kuvata tätä vähän erilaisessa ympäristössä, mutta pelkästään näiden kuvien ottaminen järjestelyineen vei aika tavalla aikaa ja piti ehtiä miehen kanssa metsään.:) Musta tuntuu, että mun täytyy miettiä tätä vielä lisää...:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Ellen! Se on tosiaan ostettu Finnmarin myymälästä, joita on täällä meilläpäin kahdessakin paikassa. Yksiä lintuja olen pyöritellyt käsissäni sielä aika monta kertaa myös...;D

      Poista
  3. Kauniit kuvat sait, itse en kerennyt opettelemaan tuota kuvaus juttua, siksi vain ihastelen muiden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!:) Olen tosi iloinen, sillä nyt tiedän ainakin teorissa, miten tuollaisia kuvia saa mun kameralla.:)

      Poista
  4. Onneksi en ole ainoa jolle käsite boke oli täysin tuntematon! Ihanat luontokuvat olet ottanut, niin vihreää jokapaikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin nuo taustan koivut on kiva keväinen lisä, ja ruohokin näyttää jo hirmupitkältä.:)

      Poista
  5. Siis TÄYDELLISTÄ, aivan ihanat kuvat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lintunen! Valtavan inspiroiva aihe! Kiitos!<3 Opin myös uutta kamerastani.:)

      Poista
  6. Taas on viisastuttu (ehkä?). En ole aikaisemmin edes kuullut bokesta. Aivan ihanat kuvat! Minkä kokoinen tuo pyörä on "oikeasti"? Voin kuvitella, että tuon tyyppisten kuvauskohteiden rakentamiseen jää helposti koukkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Pyörällä on kokoa ehkä 22x10 cm...Mullakin tässä ihan opettelua, mutta tuolla bokella (voiko sanaa edes käyttää näin?), saa kieltämättä kivoja kuvia, mutta ainakin meikäläiselle taitaa vaatia vielä jotain moukantuuria.;D
      Mä totesin miehelle sunnuntaina, että olispa hienoa vaikka laittaa pystyyn sellainen blogi, jossa kuvais vaan kaikkea minikokoista sillä tavalla, ettei se näytä minikokoiselta. Että oot kyllä ihan oikeassa, katse on alkanut kiertää kotia sillä silmällä.;D

      Poista
  7. Oh, Taina, what have you done this much fun!
    It's a picture!
    Have a nice day!

    With love,
    Gerry

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank´s Gerry!:D It was so much fun to take these pictures. I hope everyone can see that!:)

      Poista
  8. Kauniita kuvia. Tykkäsin tuosta ekasta.

    VastaaPoista
  9. Mulle myös toi bokeh kuvaus oli ihan uus tuttavuus, kiva oli harjoitella ja netissä taisin kulkea jäljilläsi =) sieltä tietoa onneks löytyi, ihan kuvansäätöjä myöden. Upeita kuvia oot oottanut ja upee idis toi pyörän kuvaaminen. Kauniita yksityiskohtia!! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irkkunen!<3 Mä en niin pitkälle päässyt, että olisin törmännyt säätöohjeisiin. Oma tekniikkani on enemmänkin peppu edelleä puuhun!;D Taannoin kokeilin erilaisia asetuksia kuvatessani ulkona, ja vahingossa otin kuvan, jossa tausta on tuollainen kauniisti loistava. Hieman piti tutkiskella, että miten pystyn toistamaan saman, mutta onnistui. Tähän voisi jäädä helposti koukkuun.:)

      Poista
  10. Tuollaiset esineet ovat hauskoja kuvata, niistä voi rakentaa ihania asetelmia. Kivaa, että inspis iski ja oli hauskaa!!

    VastaaPoista
  11. Kauniit kuvat. Ihana luonto ja söpö kuvattava

    VastaaPoista
  12. Ha-haa - selvisi se mitä mietinkin äitienpäiväpostaustasi lukiessa... Tuo on siis oikeasti tosi pieni pyörä :) Hauska!
    Bokeh-haaste oli kyllä todellinen haaste... Kunnes huomasin ottaneeni ihan vahingossa (kun kuvaukseni ovat yleensä vain kameralla räpsäytyksiä) tuollaisia (toivottavasti) haasteen mukaisia kuvia... :) Olisihan se hienoa oppia ihan oikeasti kuvaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kutakuinkin sama mulla eli kokeilin kaikkia eri asetuksia kamerasta, ja vahingossa sitten sain ensimmäisen kuvan, jossa selkeästi oli boke(h). Näihin kuviin osasin sitä jo yrittää, ja olin kyllä onnellinen, kun onnistuin!:) Olisi tosiaan kiva osata oikeasti valokuvata. Ehkä pitäisi joskus mennö kurssille "Valokuvausta yksinkertaisille".;D

      Poista
  13. Upeasti olet osannut toteuttaa bokehin syvimmän olemuksen :) Itsensä haastaminen ja uusien asioiden opettelu on kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti!:) Täysin samaa mieltä! Sain tästä kyllä aikamoisen potkun persauksille kamerani opetteluun ja hirveä inspis tuli tuosta miniatyyripyörän kuvaamisesta...:)

      Poista
  14. Minäkin kävin tutkimassa wikipediassa ja olen näköjään ottanut aikaisemmin kuvia jotka ovat olleet näitä boke juttuja mutta en ole tietänyt niiden olevan niitä;)

    ihania kuvia sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulianneli!:) Sulla olikin todella hienot kuvat!

      Poista
  15. Kiitos näistä kuvista! Kävin täältä sun blogista vähän opiskelemassa, mistä aiheessa on kysymys, ennen kuin uskalsin julkaista omani =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, heh!:D Eipä kestä, sillä aikamoista hapuilua tämä "eka kerta" nyt itsellä oli.;D Oikein hyvä, jos tästä on jollekin hyötyä.:)

      Poista
  16. Epäilemättä oli kivaa. Kaunis valo ja ihanan raikkaat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Olin itse aivan pakahtua ruohon kimaltelusta ja koivujen nuoresta vihreästä.:)

      Poista
  17. Ihana pyörä ja hienot kuvat!! Ja kuvissa on bokehia!

    VastaaPoista
  18. Kauniit kesäiset kuvat.Ja kyllä niistä bokehia löytyy:)

    VastaaPoista
  19. Hyvin olet onnistunut, mä en taaskaan saanut aikaiseksi, vaikka ihana aihe oli. Blaaah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä välitä! Kyllä sitä aikaa taas järjestyy jonain päivänä. Hieman hunningolla on ollut oma blogini juuri kaikenlaisten kiireiden vuoksi, ja vastaukset kestää. Sorry!:)

      Poista
  20. Ihanan aurinkoisia ja tunnelmallisia kuvia olet saanut aikaan! Tämä oli niin kiva haaste, että piti itsekin lähteä mukaan :)

    VastaaPoista
  21. Hienoja kuvia! Enpä olisi arvannut, että pyörä on oikeasti niin pieni!

    Ymmärsinkö oikein kommenteista, että sulla on siis kamerassa bokeh-asetus? Mä haluan myös sellaisen kameran! (Tai ehkä mun pitäisi tutkia oman kameran asetuksia vähän enemmän... mistäs sitä tietää, vaikka siitäkin löytyisi jotain vastaavaa.) Ihmettelinkin, miten sait taustalle bokehia ilman kartonkiaskarteluja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen! Joo, tuossa on useampi asetus makroille ja sitä kautta sitten löysin sen, jossa taustaan tulee bokehia. Tahtoo oppia lisää!:)

      Poista
  22. Ihanat kuvat ja taidokkaat makrot <3

    VastaaPoista
  23. Todella kauniit kuvat. Aika moni on tainnut tämän haasteen kohdalla lähteä googlen kautta liikkeelle. Ensimmäistä kertaa törmäsin tähän boke sanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Opettavainen haaste oli tällä kertaa. Mukavaa, kun välillä joutuu älynystyröitä hieman käyttämään.:)

      Poista
  24. Olen törmännyt tähän aiheeseen aiemminkin, mutta silloin jätin haasteen väliin. Erittäin onnistuneita kuvia hyvästä aiheesta.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!:) Täysin samaa mieltä haasteen aiheesta.:)

      Poista
  25. Tuota viimeistä kuvaa on pakko palata ihailemaan yhä uudestaan ja uudestaan.

    VastaaPoista
  26. Voi apua miten söpö pyörä<3

    VastaaPoista
  27. Hyvin onnistuneet bokeh-kuvat! Näkyy "pallurat" hyvin :D

    VastaaPoista
  28. Kauniita kuvia! Pitkästä aikaa blogissasi lukemassa:) On taas roppakaupalla ihania kuvia ja kivoja juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva! Mukavaa, että eksyit, tulehan taas uudelleen ja kiitos, kun jätit kommentin!<3 Taidat katsella samalla Viisuja?;D

      Poista