torstai 16. huhtikuuta 2015

Sikahyvät jauhelihapihvit



Hyviä reseptejä olen tykännyt jakaa blogissani eteenpäin, samalla saan ne tänne itselleni muistiin. Tätäkin jauhelihapihvien reseptiä olen säilytellyt jo useamman vuoden, alunperin sen olen leikannut jostain K-kaupan mainoksesta. Nyt voin sen heittää viimein pois.:) Näistä pihvejä suosittelen kokeilemaan!





Alkuperäiseen ohjeeseen pihvit oli tarkoitettu juuri hampurilaisten väliin, mutta syötyämme niitä nyt useamman vuoden lähinnä perunamuusin kanssa, ihan äskettäin kokeilin näitä alkuperäiseen tarkoitukseensa eli hampurilaisiin, ja olipa kyllä erittäin hyvää!

Onko noloa ja kauheaa, että käytössä oli kaupan sämpylät? Joskus voisi kokeilla omien hampurilaissämpylöiden tekoa...Jos sulla on hyvä resepti, niin saa vinkata! Sämpylät me on käytetty leivänpaahtimessa ennen hampurilaisen kokoamista.





Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 kananmuna
3 rkl Sambal Oelek-kastiketta
1/2 tl suolaa
pippuria
valkosipulinkynsi


Mittaa kulhoon maito ja kaurahiutaleet. Anna turvota hetki. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia pihvejä. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Hamppareiden väliin voi tietenkin laittaa lisukkeita oman maun mukaan. Näitä kuvien hampurilaisia varten paistoin myös kanamunia, mutta perusjutut, kuten cheddarjuusto, salaattia, tomaatti, suolakurkut ja majoneesi sopivat tietenkin. Majoneesiin voi laittaa myös maustetta. Itse käytän Santa Marian chili&lime- maustetta.






Voisin sanoa aika montakin sanaa Suomen keväästä.:/ Tänään sataneesta lumesta ja rakeista, sekä jäätävän kylmästä tuulesta huolimatta, mieli on aurinkoinen. Kävin tänään kampaajalla, ja huomenna on taasen viikon paras päivä.:) Aika vähän noita viikkoja on enää kesäloman alkuun...Monta hyvää syytä hymyyn.



Iloisin mielin kohti viikonloppua!
Taina

6 kommenttia:

  1. Mitähän tuo Sambal Oelek-kastike mahtaa olla? Antaako kaurahiutale enemmän tekstuurit kuin korppujauho? Mulla ei ole hyvää sämpyläreseptiä nyt tässä - täytyis käydä ensin äidin reseptiviholla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla chili-kastiketta. Niitäkin on monenlaisia, mun purkissa on kaksi chiliä symboloimassa tulisuutta. Jotenkin tykkään myös siitä, että ohjeessa on kaurahiutaleita, eikä korppujauhoja. Eikös se silloin ole vähän kuitupitoisempaa.:)
      Otan mielelläni äitisi sämpyläreseptin!:)

      Poista
  2. Namskis. Mäkin tykkään jakaa reseptejä blogissa. Ehkä tarkoitus on ollut jakaa niitä useammin kuin sitten olenkaan tehnyt, mutta tosiaan se on mukava tapa saada ne myös itselle muistiin. Yksi tuttu kysyi minulta kerran piparikakun reseptiä ja ohjasin hänet kätevästi blogistani sen katsomaan. Aika helppo homma. Nää jauhelijajutut on muuten sellaisia kivoja arkireseptejä, joita aina tarvitsee. Kiitos Taina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla tavalla toimin itsekin.:) Juuri tällä viikolla neuvoin kaverini hakemaan sitruuna-marenkipiirakan ohjetta täältä.
      Näitä kantsii kokeilla! En oo ostanut eineksinä jauhelihapihvejä tai -lihapullia sen jälkeen, kun otin tän reseptin käyttöön.:)

      Poista
  3. Kaurahiutaleet kuulostaa tosiaan paremmilta kuin korppujauhot. Päätyy varmasti seuraaviin pihveihin, jos sellaisia vielä joskus tulee tehtyä :). (Tulee varmasti, mutta eilen kävin kirjastosta lainaamassa Tiina Hälvän ja Kati Jaakosen kirjan "Parempaa ruokaa", jossa oli niin paljon houkuttelevia gluteenittomia ja PH-tasapainoa tukevia reseptejä, että aion käydä ensin ne kaikki läpi sitten kun taas joudun itse päättämään, mitä meillä syödään. Nyt se on niin helppoa kun lukee päivän ohjelmassa, eikä tarvi muuta kuin tehdä :))

    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloista viikonloppua ilopilleri Annukka!<3 Jään odottelemaan sun testauksia, joten laitathan hyvät jutut jakoon!:) Se vihersmoothiekin näyttii niiin hyvältä...Mitä sun mies muuten syö, kun sä popsit vain puhdasta ruokaa? Saitko hänetkin mukaan projektiin?:)

      Poista