lauantai 21. maaliskuuta 2015

Päärynä-kinuskijuustokakku















Sitruuna-marenkipiirakan lisäksi torstaisilla kutsuillani oli tarjolla toistakin uutta kokeilua, Valion sivulta löytynyttä, päärynä-kinuskijuustokakkua, jonka alkuperäisohjeen löydät täältä. Suosiossa se ehkä hävisi tuolle ensinmainitulle, mutta sai kovasti kehuja tämäkin. Olisin kakun toteuttanut ihan ohjeen mukaan, mutta kävikin niin, että kauppareissulla en saanut reseptiä auki puhelimesta, ja ostin vain kaksi purkkia Valion päärynä-kinuskirahkaa, vaikka alkuperäisessä ohjeessa niitä olisi tullut kolme. Onneksi jääkaapissa oli kermaa, jota sitten laitoin korvaamaan puuttuvaa rahkaa. Päälle en myöskään paahtanut päärynäsiivuja, vaan paloittelin veitsellä Fazerin päärynä-tummasuklaata.

Pohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Lisää kuivat aineet. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 23 cm:n irtopohjanvuoan pohjalle. Reunat kannattaa voidella! Itse unohdin sen tehdä. Irrottaminen käy helpommin, kun muistaa tämän. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

2 päärynää
2 prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
3,3 dl Valio kuohukermaa
1 muna

Kuori ja siivuta päärynät ja lado päärynäsiivut piirakkapohjan päälle. Alkuperäisen ohjeen 1 päärynä vaihtui lennossa kahteen, kun yhden siivut eivät olisi riittäneet koko pohjalle...Vatkaa kermaa, rahkaa ja kananmunaa hetken aikaa, kunnes täyte näyttää kuohkealta. Kaada täyte kakkuvuokaan, ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 minuuttia. Laita yön yli jääkaappiin, ja tarjoile seuraavana päivänä. Suklaat paloittelin kakun päälle vasta hieman ennen tarjoilua.
 






Pohja muistutti maultaan minusta Domino-keksiä. Se ja rahkan yhdistelmä on minusta todella toimiva. Päärynät voisi vaikka halutessaan jättää kokonaan tuolta välistä pois, sillä huono puoli oli vaikea leikattavuus juuri noiden päärynäsiivujen vuoksi. Minusta tämä sopii mainiosti keväisiin kahvipöytiin, suosittelen lämpimästi! Voi olla, että sekä sitruuna-marenkipiirakka, että tämä päärynäkakku löytyvät meidän pääsiäispöydästä. Tykkään muuten tehdä mielummin juustokakkuja uunissa, kuin liivatelehtien kanssa pelaten. Siinä mulla yleensä aina menee hermo.;D

Makoisaa lauantaita! Ethän unohda osallistua pääsiäisarvontaan, aikaa on vielä tämä ilta!:)

Taina


14 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kyllä melkoiset herkut kutsuilla! Voi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaaaa.... :) Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan meillä!:) Ehkäpä joskus vielä treffataan ihan livenä Anu!:)

      Poista
  2. Aika herkulliset kutsut!
    Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Heh, mäkin meinasin tehdä tätä. Vaan toisin kävi, käy kurkkaamassa http://meandsomethingmore.blogspot.fi/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kuulosti sun leipomuksesi niin hyvältä, että mielelläni sitä maistaisin!:) Milloinkas...?;)

      Poista
  4. Mä en kestä näitä ihania kakkuja...kääk!
    Rakastan kakkuja ja piirakoita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä totta, että blogeista tulee ainakin mulle kaikenlaisia mielitekoja.:) Meillä on toinenkin yhteinen rakkaudenkohde:kukkaset.<3

      Poista
  5. Voi nammm! Pitäisi kokeilla tätäkin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo, nopea ja hyvä, joten suosittelen!:)

      Poista
  6. Jännä yhdistelmä tuo päärynä ja kinuski, vois toimia todella hyvin :) Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii kyllä!:) Valiolla oli toinenkin juustokakku samalla yhdistelmällä, sitä kovasti mainostettiin vuosi sitten naistenlehdissä. Kokeilin sitäkin, mutta se oli just tyyppiä "liivate". Niiden kanssa menee hermot!;D

      Poista
  7. Kuulostaapas herkulliselta! Tästä pitääkin joskus kokeilla varioida oma kananmunaton versio. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä tosiaan on hyvää. näin jälkikäteenkin muistan pohjan ja juuston ihanan yhdistelmän. Lurpsis!:) Tänään tämän kakun alkuperäinen resepti olikin Kotivinkissä.:)

      Poista