maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kevään kootut kukkavinkit



Kukkatäti se täällä taas, hei!;D Vanhoja kuva-arkistoja selatessa tuli mieleen jakaa kukkavinkkejä kevääseen. Kukat kuuluvat pääsiäiseen, ja kevääseen muutenkin, ja näistähän mulla kuvia riittää vuosien varrelta.

Aika kivan keväisen ilmeen saa minusta ihan perustulppaanikimpullakin. Aalto-vaasi on suursuosikkini tulppaaneille, mutta kimpun pitää mielellään olla tällöin suuri (15-20 kukkaa). Onneksi tulppaaneita saa todella edullisesti pitkin kevättä! Tulppaanien sekaan voi poimia pajunkissoja, koivunoksia tai vaikka mustikanvarpujakin, jos lumi ei peitä maata.





Sipulikukkien aika on nyt parhaimmillaan. On helmihyasintteja, narsisseja, tulppaaneita ruukussa, leinikkejä, hyasintteja jne...Jos kodista löytyy isompi lasiastia, saa kukka-asetelmasta hauskan, kun ottaa muoviset ruukut pois, ja antaa sipuleiden ja juurien reilusti näkyä. Näyttävyyttä saat, jos astiasi on niin suuri, että siihen mahtuu, joko samaa lajiketta useampi tai hieman eri lajikkeita sekaisin. Viime keväänä laitoin mm. mummoni perintövaasiin leinikkejä, helmihyasintteja ja kaunokaisia. Syvässä astiassa on sekin etu, että venähtävät varret pysyvät paremmin pystyssä.








Yksittäinenkin sipulikukka voi olla näyttävä koriste, jos löydät sille sopivan astian. Kannattaakin tutkailla omia keittiökaappeja ja ulkoruukkuja sillä silmällä.:) Yksi suosikeistani on aikoinaan Finnmarilta ostamani "kasvihuone", jonka kuvun sisään ei kyllä mahdu kuin yksi ainoa kasvi kerrallaan. Erilaisia puulootia, koreja tai vaikka kynttilälyhtyjä voi usein käyttää myös kukkien suoja-astioina.








 


Vaasin reunojen sisälle voi kieputella koivun- tai pajunoksia ennen, kuin laittaa kukan vaasiin.



 

Leikkokukissa tykkään yleensä valita samanvärisiä tai sitten hyväksihavaittuja väriyhdistelmiä, kuten valkoinen ja vihreä, lila ja vaaleanpunainen. Toisinaan kannattaa kuitenkin rikkoa tuttuja värikoodeja, sillä luonnossa kukat ovat ihan kaiken värisiä, ja silti sopivat loistavasti yhteen!













Kun pahimmat yöpakkaset ovat menneet talven mukana, voi terassille tai ulko-oven pieleen laittaa sipulikukkia ja sipulikukkien tavoin pientä pakkasta kestäviä vihreitä. Jos ilmaiset koristukset haluaa, niin pajunoksat ovat sitä! Hyvä puoli niissä on, että ne kestävät viikkoja. 

 







Vieläkös teitä loppuun asti lukeita löytyy sieltä?;D Tulipas pitkä postaus, sorry! Vielä tähän olisi voinut lisätä pari juttua, mutta säälitään nyt vähän teitä lukijoita.:) Toivottavasti inspiroiduitte!

Oikein ihanaa pääsiäisviikkoa!
Taina

12 kommenttia:

  1. Toinen mokoma olis menny keposeen :). Oli niin nättiä.
    Mulla kun unohtui se ostamani kukkakassi ulkorappusille ja kaikki paleltui yöpakkasissa niin ei paljon riitä vinkkejä omasta takaa :D. Ainut lohtu oli, että "halvalla sain". Muuten olis harmittanu vielä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Olet aina niin ihanan kannustava! No, voi! Oliko sipulikukkia, että voit laittaa ne vielä maahan? Mulla on taas pari pussillista kuivahtaneita sipulikukkia odottamassa maan sulamista. Toisinaan saan ne maahan asti, toisinaan päätyvät roskiin...:)

      Poista
  2. Komppaan Annukkaa, enemmänkin tuli fiilis että pitikö niiden kuvien jo loppua :) Kivoja ideoita ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Komppaan itseäni tuossa edellä, olet aina niin ihanan kannustava ja positiivinen.<3

      Poista
  3. Taidat olla myös kukkafriikki :)
    Minulla on lähes aina tuoreita kukkia pöydällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mistä sellaista keksit!;D No, ehkä ihan vähän.:) Kukkivia kukkia mulla on melkein aina, paitsi ei välttämättä kesällä (tai sitten ne on kerätty pihasta tai pientareilta). Silloin on niin paljon väriä muutenkin ympärillä. Kiva löytää muita hurahtaneita.;D

      Poista
  4. Kiitos tosi kivoista vinkeistä! Ja niin ihanista kuvista. Taisit olla entisessä elämässä puutarhuri tai kukkakauppias, niin hyviä vinkkejä sinulla on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, aina yhtä kauniista sanoistasi!<3 Ehkä tosiaan olen ollut joku viherpeukalo entisessä elämässä.;) Jos mulla olisi ylimääräistä rahaa, eikä välttämätöntä pakkoa saada elantoa, niin perustaisin (ISON) kaupan, jossa olisi sisustusta ja kukkia sulassa sovussa!:)

      Poista
  5. Olipa ihania kuvia - kyllä noita olisi jaksanut katsoa enemmänkin :)

    VastaaPoista
  6. Hyvät vinkit olet koonnut!
    Tämä floristi yhtyy kyllä noihin tietoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Olen suorastaan ylpeä, jos ammattilainen on kanssani samaa mieltä.:) Osaatkohan muuten kertoa, miksi syreeninoksa, joka on kesällä lila, on nyt valkoinen? Tuolla edellisessä postauksessa sitä ihmettelin...

      Poista