torstai 1. tammikuuta 2015

Uusivuosi venäläisittänVuosi vaihtui iloisissa merkeissä. Olo on virkistynyt ja suorastaan sivistynyt, kun olen taas oppinut jotain uutta. Vietimme uudenvuodenjuhlia venäläiseen tapaan. Ilta alkoi elokuvan katselulla. Tätä elokuvaa on näytetty Venäjällä joka uusivuosi 70-luvun puolivälistä asti. Elokuvan pituudesta (kokonaiset kolme tuntia) huolimatta, voin suositella sitä ihan oikeasti! Ehkä vähän hidastempoinen, mutta olipahan elokuvaa katsellessa mahdollisuus seurustella muiden vieraiden kanssa. Illan isäntä tosin paistoi suuren osan ajasta blinejä, ja valmisteli ruokia keittiön puolella... 

Elokuvan äärestä siirryimme ruokapöytään syömään itsemme ähkyyn venäläiseen tapaan. Alkusalaatti, blinit, borch-keitto, kievinkanaa, ja vorschmackia...Viimeisen ruokalajin kohdalla maha oli todella täynnä. Ruoka oli erittäin hyvää, kiitos illan isännälle ja emännälle!


Tässä kohtaa, parin-kolmen tunnin syömisen jälkeen, vuorokausi oli vaihtumassa. Uskomatonta, miten nopeasti tunnit menivätkään! Oli aika mennä ampumaan raketteja, jotka kuuluvat olennaisesti venäläiseen uudenvuodenviettoon. 

Iltaan kuuluivat maljapuheet jokaisen Venäjän aikavyöhykkeen vaihtaessa vuotta. Ensimmäisen puheen piti juhlien isäntä. Tämän jälkeen puhevuoroja jakoi isännän nimeämä tamada. Onneksi puheita joutuivat pitämään vain miehet! Venäjällä sanotaan kuulema, että maljapuheet tekevät juhlinnasta arvokkaampaa, erottavat juhlinnan ryypiskelystä.;DKirjoitimme myös uudenvuodenlupaukset paperilappuselle, minkä jälkeen lappunen poltettiin, ja tuhkat kipattiin omaan juomaan...Kippis!

Koska meillä oli pojat kaksistaan kotona, ja kyyti järjestettynä ilotulitusten jälkeen, jäimme tällä kertaa paitsi jälkiruokatarjoiluista, kun lähdimme kotiin tässä vaiheessa. Varmasti tarjolla olisi ollut jotain hyvää ja makeaa, mutten tiedä, mihin mahaan herkut olisi edes mahtuneet!

Oman, lämpöisen, säväyksen minun illalleni antoi se, että juhlatalossa asuu pari entistä oppilastani, ja paikalla pyöri pari muutakin, jotka olivat kylässä. Mukava nähdä, kun pienistä palleroista kasvaa pitkiä, aikuisenoloisia nuoria, ja vanhalle opelle voi tulla juttelemaan hyvillä mielin. Siitä, jos mistä, saa uskoa tulevaisuuteen.:)

Lämmin kiitos juhlista!

Taina


p.s: Sorry, kököt kuvat, jotka eivät tee oikeutta millekään! Otin vain pari hätäistä räpsyä kännykällä.  

8 kommenttia:

 1. Enpä olekaan ennen kuullut tuollaisesta, että kirjoitetaan uudenvuodenlupaukset lapulle ja poltetaan ja sirotellaan juomaan - aika hauska, vaikka itse en niihin lupaajiin kuulukaan :)

  Hyvää tätä vuotta 2015 sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma lupaukseni oli sellainen, että uskon pystyväni sen pitämään. Ei mitään painonpudotusta tai kuntoiluprojektia tms., vaikkei niistäkään mitään haittaa olisikaan. :)

   Poista
 2. Vautsi, tosi kvat juhlat teillä oli! Onnea uuteen vuotee Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Näihin juhliin on helppo mennä vieraaksi.:)

   Poista
 3. Kiitos juhlaraportista! Juhlan isäntäväki on selvästi perehtynyt juhlan teemaan huolella. Tästä oppi taas monta uutta asiaa, miten kiva lisävire juhliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä!:) Olen monta asiaa viisaampi kuin eilen.:)

   Poista
 4. Huh huh mitä herkkuja teillä on ollut!! ☺ Tuo Kievinkana on itselläkin ollut jo kauan to-do -listalla ja blinejä tehtiin just maanantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, äläpä muuta sano! Kievinkana oli erittäin hyvää ja täyttävää. Rohkeasti kokeilemaan!:)

   Poista