sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Rakas, löysin meille uuden kodin!



Vaatii kyllä pientä laittoa...;) Tänään pääsin viimein käymään Lahden varikkoalueella Mytäjäisen rannalla. 90-luvulla Hämeenlinnassa opiskellessani kuljin pari vuotta lähes päivittäin junalla Lahdesta Hämeenlinnaan. Ihailin vanhaa junatallia, joka luonnollisesti on radan varressa...Sieluni silmin kuvittelin talliin loft-asunnon punaisine tiiliseinineen, suurine ikkunoineen ja valtavine ovineen, joista mahtuu sisään vaikka veturilla!







 

Parasta tallissa on kaarevat tiiliseinät ja ne suuret ovet, joissa muistaakseni ei vielä 90-luvulla ollut vanereita peittämässä lasia...Kaunista on myös tiilistä tehdyt kuviot, syvänteet ja porrastukset. Tallin vanhimmat osat on rakennettu 1868. Ikäänsä nähden rakennus näyttää ulkoisesti olevan melko hyvässä kunnossa. Paikka taitaa olla lähinnä graffiti harrastajien suosiossa.








Minua ei haittaisi pihalla olevat museoveturi tai -vaunut. Niissäkin on paljon kaunetta, joka tosin rapistuu kovaa vauhtia, jos ilkivallan tekijät saavat jatkaa rauhassa! Vetureiden kääntöpöytä kuuluu luonnollisesti tallin edustalle ja tuo ilmettä pihaan.:)







Vakavasti puhuen:  Varikkoa on kaupiteltu rakennusliikkeille, mutta tällä hetkellä kiinnostuneita ei ilmeisesti ole, sillä alueelle saisi rakentaa liian vähän uutta...Toivon todellakin, että paikka säilyy ja sille keksitään arvoistaan käyttöä! Liian paljon vanhaa on hävitetty.  Historian rakastaja heräsi jälleen eloon.;)







Kiitos Ute Lias mahtavasta reissusta jälleen kerran! Saatiinhan me viimein aurinkokin esiin, vaikkei se kuviin ehtinytkään. :)



Taina

6 kommenttia:

  1. Onpa upea rakennus! Toivottavasti asemaa ei päästetä rapistumaan, vaan se saa arvoisensa omistajan. Jos tämä koti ei sykähdytä rakastasi, niin Turussa olisi tarjolla ja myytävänä siis linja-autoasema. Hieno rakennus sekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että linja-autoasema!;DD Kyllä mä vähän jo ehdottelin uutta osoitetta kotiin tullessa, että mitenkäs ois, mutta ei se oikein lämmennyt. Mä vaan en käsitä miksi.:P

      Poista
  2. Varikolla oli kiva käydä yksinkin, mutta sun kanssa ainakin kolme kertaa kivempaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!<3 Niin se vaan on, että jaettu ilo, on kaksinkertainen ilo!:) Milloin mennään taas sekkailemaan?:)

      Poista
  3. Oi kuinka ihanaa olisi asua tiiliseinäisessä eiasuinrakennukseksi tarkoitetussa rakenuksessa... *Unelmoiva huokaus*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin ois!!:) Sitä voisi kuvitella asuvansa hyvinkin erilaisissa kodeissa ja paikoissa: kaupungin keskustan huoneistosta maaseudun hirsitaloon ja vaikka mihin siltä väliltä...Unelmointia täälläkin!;D

      Poista