keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Maanläheistä joulua



Tein eilen laskelmia jouluun, ja ihan oikeasti, eipä siihen joululoman alkuun ole kuin viisi ja puoli viikkoa! Sehän tarkoittaa, että joulu on jo aika lähellä. Joulukuu nyt ainakin. Koska olen tällainen jouluhöperö, niin on minunkin avattava oma joulukauteni. Lupaan, etten kuitenkaan hössää joulua jatkuvasti tästä päivästä eteenpäin.:) Pinterestiä on tullut selailtua jälleen etu- ja takaperin ideoita haeskellen. Silmää viehättää erityisesti luonnonläheisyys ja yksinkertaisuus. Ei kiitos bling, bling.;) Punaista meikäläisen joulussa on vain pieni ripaus. Olen miettinyt pihlajanmarjojen pakastamista oksan kanssa. Niitä näyttäisi vielä olevan puissa ja osa jopa ihan hyvinsäilyneitä.







Kesähuoneen oveen voisi askarrella paskarrella jonkinlaisen risutähden tai jotain...Olisi kiva laittaa sinne myös joulukuusi valoineen tuomaan tunnelmaa.








Joulukortit nyt ainakin voisi jo suunnitella, ja sopia ystävien kanssa päivän korttitalkoille. Kaikki kollaasin kuvat löytyvät Pinterest-kansiostani, täältä. Jaksetaan vielä hetki tätä marraskuuta!:)

Taina
 



24 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Mullakin on vähän sellainen antiblingbling moodi ja joulukuuseenkin mietin kaikkea luonnonmukaista. Nyt varmaan täytyy alkaa siis askartelemaan paskartelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, viimeistään viikonloppuna pitäsi kerätä vähän risuja ja vaikka niitä pihlajanmarjoja ja puolukan varpuja...:)

      Poista
  2. Kauniita kuvia! Samat fiilikset täälläkin eli että kaikki luonnonmatskut ja rouheampi lookki miellyttävät silmää tänä vuonna - niin ja kupari. Sain isältäni ihanan joulujutskan maanantaina ja tänään olin siirtämässä sitä etupihallemme, mutta raati sanoi ehdottoman ein. Ei kuulemma vielä. Sisälle saan hivuttaa pikkuhiljaa talvea (virallinen nimitys joulujutuille, jotta ne saavat olla), mutta ulos ei vielä kuulemma. Ei ehkä tänään, mutta entäs ylihuomenna... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo helppoa meidän perheillä.;D Noo, kai sitä voisi pahempiakin juttuja olla, kuin ylenmääräinen jouluintoilu.:) Multa saisit kyllä luvan laittaa salaperäisen joulujutskan vaikka heti...Miten outoa, etteivät kaikki ymmärrä tällaista.;)

      Poista
  3. En kestä <3. Kaikki kuvat on niiiiiiin mun <3.
    Risuja, käpyjä ja kaikkia ihania aarteita. (Ja loput haetaan sieltä P:llä alkavasta kaupasta :D).

    Jostain syystä mulle vaan on nyt iskostunut päähän sellainen, että tänä jouluna meillä on paljon punaista. Johtuu ihan vaan siitä, että satuin jossain näkemään kuvan Annon punavalkoraitaisista Lankku-verhoista ja näin ne jo niin meidän keittiössä, että en enää pysty liopumaan ajatuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenkä musta tuntuu, että sä ihan kuin pyytelet jo anteeksi sitä, että haluat käyttää punaista jouluna?! Hei, ehdottomasti käytät punaista ja mähän en oo vielä ollenkaan nähnyt Annon Lankkua puna-valkoisena, mutta uskon, että se näyttää hyvältä.:) Mulla on ollut punaista monenakin jouluna, ja esim. kuusenalusmatto on punaisesta huovasta. Olisi kyllä kiva saada harmaa jostain...Toisaalta suunnittelin kuusen laittamista työhuoneeseen pitkästä aikaa, ja siellähän on mummon punainen nojatuoli, joten voi olla, että punaisellakin on paikkansa meidän kodin joulussa.:) Sitä paitsi esim. harmaa (kävyt, risut sun muut) sopii todella hyvin punaisen kanssa. Ja valkoinen tietysti myös!

      Poista
    2. No en nyt sentään anteeksi pyytele :D. Koitan varmaan vaan perustella itselleni verho-ostosta, joka tulee aiheuttamaan säilömisongelmia ennestään täysiin kaappeihin :). On meinaan vielä se tori.fi kokeilematta, vaikka kävin jo sentään sivuilla vähän katselemassa miten homma toimii. Ihan kätevältä näytti ja myytäväähän meiltä kyllä löytyis, kun vaan jaksais niitä nurkista kaivella ja koittaa saada kuvatuiksi. Se se vissiin on suurin haaste näillä hämärillä. Mutta täähän ei siis varsinaisesti liittynyt aiheeseen :)

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    3. Minä puolestani rohkaisen laittamaan sinne toriin ylimääräiset kiertoon. Mullakin on aikomus kuvata jotain arvokkaampia juttuja valoisalla. Kirpparille ei viitsi laittaa, kun siellä saattaa varkailla olla liian suuri houkutus...:) Uudet verhot silloin tällöin on minusta hyvä juttu: kaupan pitää käydä ja uusista verhoista tulee hyvä mieli.:D

      Mukavaa viikonloppua sinullekin!:)

      Poista
  4. Kun joulukoristeet on neutraalimman värisiä menee ne hyvin talvikoristeista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tai parhaassa tapauksessa "ympärivuodenkoristeita".;D

      Poista
  5. Ihania kuvia! Koristeet ovat hillittyjä, mutta silti kauniita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterest on käsittämätön aarrearkku! Huomenna yritän ennättää hakemaan jotain luonnosta. Jos ei olisi noin pimeää, voisin mennä vaikka heti, kun ei malttaisi odottaa.:)

      Poista
  6. Hyviä ideoita, ihanan maanläheistä. Minä olen tänävuonna tehnyt jo muutaman joulukoristeen, mutta ne on vielä sen verran pliisuja että menevät talven koristelusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sellaisethan ovat ihan parhaita, jos käyvät kodin koristeluun pitkän aikaa vuodesta! Löysin ihanan kynttilälyhdyn tänään, joka on kyllä niin maanläheinen että! I´m happy!:) Sopii käyttöön kesälläkin.

      Poista
  7. Upeita kuvia olet löytänyt! Itseäkin viehättäisi tänä vuonna luonnonmateriaaleista tehdyt koristeet. Taitavat Ikean kultaiset pallot jäädä vähän vähemmälle käytölle tänä jouluna... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään kävin Ikeassa, ja joulukoristeet jäi kokonaan ostamatta, kun juuri ne valkoiset, joita olisin halunnut, ei löytynyt. Ehkä parempi niin. :)

      Poista
  8. Ei saisi näköjään heittää mitään kulahtaneita laudanpätkiäkään pois, sillä niistä voi sahailla suloisia joulukuusia ja muuta jouluista. Kiitos ideapankista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei tietenkään!!;D Mä tässä mietin, että pitäiskö mun tehdä jonkinlainen inventaario joulukoristeille...Kriisi?;)

      Poista
    2. Ei kai kriisi kuitenkaan. Mutta voisit kyllä tehdä kuvallisen inventaarion tänne; meidän kaikkien iloksi :D

      Poista
    3. Njaa...oisko tuo nyt ilo.. Ainakaan tällä valon määrällä, jolla kaikista kuvista tulee keltaisen mustia.;D

      Poista
  9. Ihania kuvia ja tunnelmia! Mä oon törmänny Pinterestissä moneen tuollaiseen kuusi korissa -versioon. Haaveilen täksi jouluksi myös meille jotain muuta sen kamalan muovisen kuusenjalan tilalle. Mutta sanokaapas, miten joulukuusen saa pysymään pystyssä korissa?? Ujutetaanko kuusenjalka korin sisään vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni!:) Meillä on käytössä takorautainen kuusenjalka, jonka ainoa huono puoli on paino. Toisaalta siihen voi turvallisin mielen laittaa painavamminkin kuusen. Pysyy varmasti pystyssä. Tuollasta koriin laitettua kuusta mietin joko pojan huoneeseen tai ehkä mielummin meidän kesähuoneeseen ulos. Mietin, että kuusenjalka pitäisi varmaan mahtua korin sisään...Kastelu voi olla hieman hankalaa, jos korin reunat ovat kovin korkeat...:)

      Poista
  10. Oih, nyt mä aloin taas haaveilemaan luonnonläheisestä joulusta :)

    Kauniita kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sun värivalintasi ovat kyllä niin hyvät, että minä tässä joudun miettimään, josko sittenkin...;)

      Poista