torstai 2. lokakuuta 2014

Pieniä yksityiskohtiaViime lauantaina, kun itse olin töissä, oli mies ahkeroinut kesähuoneen yksityiskohtien kimpussa. Kesähuoneen ovessa ei ollut kahvaa, vaan aiemmin ovea avattiin ruuvimeisselillä. Mikäs siinä, mutta ei oikein esteettinen ratkaisu. Yllättäin esim. Metsäkylän navetalta ei löytynyt ainakaan netistä ovenkahvoja. Löysimme kuitenkin Helsingissä toimivan Helakaupan, joka löytyy netistä osoitteella helakauppa.com. Sieltä löytyi sopiva ovenkahva.
Hieman tuosta oven pielestä piti nakertaa puuta, jotta kahva asettui paikoilleen. Samasta paikasta tilattiin myös kirjaimet postiluukkuun. Ovessa lienee ollut ei mainoksia-kyltti tms., josta on vielä tarrat jäljellä. Siihen pitäisi vielä saada yksi kiva kyltti...Jos tiedät, mistä voi tilata ovikyltin haluamallaan tekstillä, niin vinkkaa ihmeessä!

Oven alapuolelle mies asensi kynnyspellin paikoilleen, jotta sade ei pääse oven alta sisään. Keväällä luultavasti pyydämme lukkosepän paikalle katsomaan, saako ovessa jo-olevaan lukkoon avaimen, ja mihin hintaan...Kesähuoneen ulkopuolella hankkimani kukka-amppelit, joista irrotin ripustuslenkit, näyttävät edelleen hyviltä - viime öisestä pakkasesta ja väsähtäneestä kukkienkastelijasta huolimatta.
Mulla meinaa täällä flunssa iskeä päälle. Eilisestä asti olen lääkinnyt itseäni mm. puolukoilla ja lämpimillä juomilla. Kurkkukipu on vaihtumassa nuhaan. Sopivasti viikonloppu tulossa, jotta voi rauhassa sairastaa.:P No, aikomus on laittaa edelleen taudille hanttiin, mikäli mulla siihen on mitään sanomista.

Taina

4 kommenttia:

 1. Moi! Tiedätkö Taina, että Fasetista saa kaikenlaisia irtolukkoja ja niihin sopivia avaimia. Tulisi varmaan halvemmaksi kuin lukkosepällä avaimen teettäminen. T. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selasin Fasetin verkkosivut, kun etsimme tuota ovenkahvaa. Sielläkään ei ollut meille sopivaa tarjolla. Ovessa on aika jykevä Abloyn lukko, ja jos sen joutuu irrottamaan, niin siihen jää aikamoinen aukko. Jotain sille on kuitenkin tehtävä, sillä jos se napsahtaa lukkoon (esim. lapset laittavat), niin sitten me ollaankin pulassa.:)) Paras vaihtoehto olisi, jos sen lukon voisi muuttaa samanlaiseksi meidän kodin oven kanssa...Riippulukkosysteemiä en haluaisi ihan ulkonäöllisistä syistä.;)

   Poista
 2. Ompas ihana postiluukku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) On se niin kiiltävä, että tuumattiin miehen kanssa, että postiluukut on uusittu just ennen kuin ovet on menneet vaihtoon. Ovi on nimittäin aika vanha...

   Poista