torstai 23. lokakuuta 2014

Juustokakku isolla J:llä



Lomapäivä numero nelosen merkittävimmät teot tapahtuivat tänään(kin) keittiössä. Viime viikolla leivoin töihin tätä samaa juustokakkua ja siellä se todettiin yhteistuumin erittäin maistuvaksi. Ei kannata laskea kaloreita! Niitä tässä on varmasti yli päivätarpeen. Pieni pala kakkua riittää viemään makeanhimon.:) Ohje on Dansukkerin sivuilta, ja pientä hienosäätöä olen sille tehnyt.





Tämä kakku on tehty näin:

12 kpl Digestive keksejä
75 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele seos paperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja laita pohja jääkaappiin odottamaan, kun teet täytettä.


600 g Mascarpone-juustoa (Yes, I Know!)
2,5 dl ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 limen mehu puristettuna
4 kanamunaa
1,5 dl kuohukermaa
hieman kinuskikastiketta

Sekoita juusto ja sokerit sekä limen mehu. Sekoita munat ja kuohukerma täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Lopuksi kaada vielä kinuskikastiketta (käytin kaupan valmistavaraa, koska pelkät kastikkeen ainekset maksavat paljon verrattuna valmiskastikkeeseen, puhumattakaan vaivasta...) Paista 175 asteessa noin tunti. Kun kakku on hieman jäähtynyt kaada kinuskikastiketta koko komeuden päälle. Itse käytin suunnilleen desin kinuskia, ja se riitti kyllä mainiosti. Puolukat voisivat muuten sopia tämänkin kakun päälle...


Tällaista tänään, huomenna uudet kujeet. Jännittää!:)

Taina

8 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt lähes samaa! New York cheese cakea ja on kyllä hyvää! Vielä jos on mansikkasurvosta muutama lusikallinen päälle niin ihan taivaallista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tai vadelmahilloa!:) En ole koskaan käynyt Amerikassa, mutta yksi sellainen pikkuhaave on käydä New Yorkissa, ja istuskella kahvilassa syömässä aitoa juustokakkua.:D

      Poista
  2. Voi namskis kun on herkkullisen näköinen, pitää napata ohje talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pelkästään näköistä, myös makuista!;) Tervetuloa lukijaksi, Johanna!:)

      Poista
  3. Ihanan näköinen ohje. Mä oon tehnyt saman tyyppistä, mutta tätä kyllä voisin myös kokeilla, namilta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! On myös erittän riittoisaa. Tätä on syöty kaksien kahvivieraiden kanssa, ja kakkua on edelleen jäljellä. Hyvää, mutta kohtuullisen pieni annos riittää kerrallaan.:)

      Poista