lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tainan keittiössä

Tainan keittiöstä, hei!;)

Vinkiksi keväiseen kahvipöytään voin
suositella uusimmasta Koti ja Keittiö-lehdestä (4/2014)
löytämääni sitruunaista pavlovaa. Alkuperäisessä
ohjeessa mukana olleet mantelilastut ja kardemumman
jätin tällä kertaa pois, mutta oikein hyvää oli ilmankin.
Aika makeaa tosin...

Muistaakseni tämä oli vasta toinen kerta,
kun teen marenkia. Jatkossa tekisin ehkä mielummin
tuosta pavlovasta matalamman eli en ohjeen mukaan
kuutta kiekkoa, vaan vaikkapa neljä suurempaa.


Sitruunainen pavlova:
marengit
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa
täyte
2 dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
yhden vaniljatangon siemenet
2 rkl tomusokeria
päälle 
lemon curd-sitruunatahnaa
1/2 sitruunan mehu
pistaasipähkinöitä



Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeria erissä.
Vatkaa, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
Lisää jauhot ja viinietikka ja vatkaa vielä hetki.
Jaa vaahto paperoidulle pellille niin moneen
kekoon kuin haluat! Alkuperäisessä ohjeessa
taikina jaettiin kuuteen osaan, mutta pavlovasta
tuli mielestäni järjettömän korkea...Paista
uunissa 1,5 tuntia 140 asteessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan
mascarpone sekä vaniljatangon sisältä seimenet.
Mausta tomusokerilla. Notkista lemon curd
sitruunamehulla. Sitten vain kasaat koko
komeuden.:) Marenkien väliin kerman ja
juuston sekoitusta, lopuksi päälle nakellaan 
sitruunatahnaa ja pistaasirouhetta. 
Mulla tuli aika runsaasti tuota sitruunatahnaa...
Kakusta riittää kepeästi 6-8 hengelle,
useammallekin, jos tekee matalamman version.
Makoisaa pääsiäisen jatkoa!:)
Taina

4 kommenttia:

  1. Ehkä vähän hankalan mallinen noin korkea kakku. Matalampi toimii paremmin. Itse teen usein aika nopeaa ja helppoa Brita-torttua.
    Kannattaa kokeilla, jos ei ole tuttu. t. Ella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä! Lehden kuva olikin otettu ylhäältä...jostain kumman syystä.;) Kakku oli kyllä todella hyvää, ja yllättävän hyvin leikkaminenkin onnistui, mutta meitä olikin vain "omaa väkeä", ei vieraita, niin ei ollut niin tarkkaa. Brita-kakkuohjeita on tullut kyllä katseltua, mutta luulin aina ennen, että marenki on työläs tehdä. Ei se minusta ole.:)

      Poista
  2. Siis huikean näköinen kakku! Pitäisipä kokeilla jotain tuollaista, olen itse suuri marenki-fani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hyvää, joten suosittelen lämpimästi!:) Kannattaa vain tehdä suurempia pohjia vähemmän, niin ei tule niin korkea kakku...

      Poista