maanantai 28. lokakuuta 2013

Tuhannen ja yhden vaatteen haaste

Niin se loma sitten hurahti ja tänään 
oli paluu arkeen edessä. Hieman
otti työt äänen päälle...
Jostain syystä kotiin jääminen puolikuntoisena
 on mulle NIIN vaikeaa .:/

Etukäteenhän mulla oli tasan yksi
lomasuunnitelma, ja sen sain toteutettua
eilen illalla. Suunnitelma oli
niin hohdokas, kuin vaatehuoneen
raivaaminen! Aika viime tippaan
jäi ja koville otti, varsinkin tässä
taudissa. Mutta lopputulos! Voi 
ihanaa, kun:

a) Mahtuu astumaan vaatehuoneeseen sisälle. 
b) Lattialla ei loju tavarapinoja.
c) Hyllyistä ja tangoista on helppo nähdä
vaatteet ilman järjetöntä penkomista.
Sitten tuohon postauksen otsikkoon...
blogin Karla oli laskenut omat vaatteensa.
Hänen "juttunsa" on toki vaatteet, mutta
silti hän yllättyi vaatteiden lukumäärästä.
Nyt kun mun vaatteet on erittäin siisteissä
pinoissa ja riveissä oli varsin helppo ryhtyä 
laskemaan vaatekappaleita.;) 
Tällaisiin lukuihin päädyin:
lyhythihaiset t-paidat 15 kpl
pitkähihaiset paidat ja ohuet neulokset 16 kpl
allakäytettävät pitkähihaiset 5 kpl
topit 12 kpl
puuvillaiset neuleet 11 kpl
farkut 9 kpl
caprit 2 kpl
muut housut 5 kpl
shortsit 2 kpl
urheiluvaatteita (ei ulko) 15 kpl
mekkoja  5 kpl
tunikoita 10 kpl
juhlapuseroita 9 kpl
hameita 2 kpl ( en käytä juuri koskaan)
pitkiä neuletakkeja 3 kpl
muita neuleita 2 kpl
huppareita 2 kpl
sisähuiveja 15 kpl
käsilaukkuja 7 kpl (+ 2 työlaukkua)

yhteensä 140 vaatekappaletta + huivit ja laukut

Nämä luvut ovat siis tältä päivältä,
kun eteisessä odottaa kolme suurta
kassillista ja kolme pientä kassillista
mun vaatteita ja asusteita kirpputorille
viemistä...eivätkä sisällä alus- ja
ulkovaatteita.
Pakko mainita. että täydemmät hyllyt ja vaatetangot ovat miehen vaatteita.;)
Lyhyelläkin matematiikalla osaan sanoa,
että tällaisella vaatevarastolla saa
aika monta erilaista yhdistelmää aikaiseksi.
Enemmän kuin, mitä osaan niistä rakentaa.
 Vaikka siivosin hyllyjä ja ripustimia
rankalla kädellä( en ole käyttänyt-pois, pois!),
melko varmasti "säälin" vielä osaa 
virheostoksista tai pidän joitakin
"sitten kun.."-säilössä.

Lisäksi hengareissa roikkuu x-kappaletta
bleisereitä ja suoria housuja ajalta, 
joilloin niihin töissä pukeuduin.
Oisko sillä saanut auktoritettia, kun
oli nuori ja vastavalmistunut?;)
Noita ei raaski edes kierrätykseen laittaa,
vaikka ne eivät todellakaan mahdu päälle, 
saati ole sellaisia, joihin haluaisin
nykyään pukeutua. 
 On kiva saada välillä uusia vaatteita, 
vaikkei vanhoissa varsinaisesti vikaa olekaan.
Kieltämättä välillä tulee ostettua
ihan ostamisen ilosta, ja siitä tavasta
olisi kyllä hyvä päästä eroon.
Luulen, että voisin entistä
tarkemmin miettiä, kun olen ostamassa
uusia vaatteita...Tarvitsenko oikeasti!
Hyvä ohjenuora voisi olla myös,
poistaa jotain vanhaa, kun tuo uutta kotiin.
Pysyisi vaatehuonekin kauemmin siistinä!:)

Kiitos vielä lopuksi teille,
jotka olette käyneet äänestämässä
kattaustani Suomen kaunein kattaus-kisassa.:)
Jos et ole vielä käynyt, mutta aikomus on, 
niin tästä ehtii vielä äänestämään.
Kattaukseni näkyy etsivulla, kun
valitsee Koko galleria-valikosta, ja löytyy nimellä
Syysiltana. 

Energistä uutta viikkoa toivotellen,
Taina

10 kommenttia:

 1. Olen tässä jo pidempään ajatellut laskevani meidän perheen kengät. Kaikki kengät. Talvikengät, koripallokengät, kesäkengät, välikausikengät, liian isot kengät, liian pienet kengät ja käyttökengät. x 6. Kuinkahan monta sataa menee rikki? Nyt on liian pimeää siihen, mutta ehkä huomenna? :)
  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä kengistä kyllä saisi ihan oman lukunsa! Vaikka mä en ole todellakaan kenkien himohamstraaja, niin silti kengille ei tahdo mikään säilytystila riittää. Neljälläkin hengellä on jo aikamoinen kasa jalkineita, kuudesta hengestä puhumattakaan.:) Täytyypä laittaa korvan taakse noiden laskeminen, kun viimein ehdin eteisen siivoukseen. ps: S:lla on muistaakseni kolmet monot ja kolmet pyöräilykengät näin alkajaisiksi kengistä puhuttaessa...;D

   Poista
 2. Tuo laskeminen voisi olla kyllä hyvä alku irtipäästämiselle. Tulisi käytyä läpi kaapin takaosissa ja laatikkojen pohjimmaisena makaavat kappaleet, joita ei tosiaankaan ole käytetty aikohin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta turhasta tavarasta eroon pääseminen on jotenkin omaa oloakin keventävä toimenpide eli suosittelen! En viitsinyt nyt sulle tätä lykätä, ettei tuu stressiä.:)

   Poista
 3. 👢👠👡👟ei koskaan liikaa! Laskin reilu kk sitten huivit, kun laitoin kesäiset ja pellavat pois; telineeseen jäi 79kpl. Silti joskus en löydä"sitä oikeaa". Vaatehuone ei ollut mun juttu, sinne just kerääntyi ja sulloontui. Siivous kaapeissa on aina tarpeen, niitä 'ehkä' kledjuja roikkuu ihan turhaan tilaa viemässä. Hyvä T!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä NIIN haluaisin tietää sun lukemat!;) Varsinkin kengissä...:) Mä siivosin huiveja pois yhden kokonaisen kassillisen. Kaapit toimii varmaan paremmin, jos niissä on ulos asti vedettävät laatikot. En ymmärrä. kuka neropatti on keksinyt 60 cm syvät kaapit kiinteillä hyllyillä. Niihin jäi aina taakse pitämättömiä vaatteita. Meillähän noi vaatehuoneen hyllyt on vain 30 cm syvät, joten ei mahdu kuin se yksi rivistö vaatteita hyllyynsä...Ihan riittävästi kuitenkin. Tuossa Karlan postauksessa oli mielenkiintoisi kommentteja, yhdelläkin naisella oli kuulema 200 mekkoa!:O Omistanee sellaisen "Sinkkuelämää" vaatekaapin...

   Niin, ja mä niin mielelläni lukisin erittäin monien kavereideni asupostauksia! Että pistäkääpäs tyylikkäät naiset muotiblogit pystyyn!:)

   Poista
 4. Onpa hauska postaus :) Mun yksi ystävä suhtautuu vaatteisiin ja tavaroihin siten, että jos ei vuoteen ole koskettu, niin joutaa pois. Mä en itse pysty tuohon. Jos on jotain vaatteita, joita en ole pitänyt, ajattelen, että nyt luovun siitä (keräykseen, kirppikselle), mutta sitten vedän sen päälle ja muutan mieleni ja palautan kaappiin ja tuskin pidän kuitenkaan. Nämä voisi oikeastaan kategorioida siten, että
  a) vaatteet, joita on pidetty tosi paljon, niistä ei halua lempparitunteen vuoksi luopua, koska ne oli niin kivoja, mutta enää ei jaksa pitää
  b) vaatteet, joihin toivoisi vielä sopivansa
  c) vaatteet, joita on tullut osteltua virheostoina eli tosi vähän pidettyjä...

  Tultuani irtisanotuksi reilu vuosi sitten jouduin miettimään rahankäyttöä eri tavalla ja totta puhuen vasta nyt olen tajunnut, että kuinka paljon ennen tuli ohimenen osteltuja vaatteita yms. itselle ihan vaan siksi, kun se on mahdollista. Ne on melkeinpä niitä virheostoja. Kun nyt harkitsee enemmän, niin tulee ostettua niitä tärkeitä ja oikeasti kivoja vaatteita. Tämä tilanne ei nimittäin kaiherra mua mitenkään, että jäisin jostain paitsi.

  Tuo suorahousut ja bleiseri -vaihe lienee kymmenisen vuoden takaa. Jännä, kun silloin kolmenkymmenen alkumetreillä tuli pukeuduttua virallisemmin kuin nyt nelikymppisenä tyyli on rennompi. Toki, jotkin työtilaisuudet vaativat housupukua eli sellaisia oli pakko olla. Tuleeko vedettyä samat enää päälle, jos tarve uusituu...? Siellä ne kaapissa on :)

  En ollut huomannut tuota sun kattausta, aivan ihana, olipa helppo äänestää, ihan mun juttuja. Noi viinilasit on ihan parhaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Johanna!:)
   Olet osuvasti luokitellut nuo vaatteet, joista ei voi luopua. Mulla tais jäädä listasta mainitsematta pari tooosi paksua villapuseroa, jotka ovat upeaa käsityötä, mutta niin kuumia, että läkähtyisin varmaan ne päällä heti. Noiden "vaatteet, joihin toivoisi sopivansa" suhteen oon alkanu tulla niin kyyniseksi, että niistä on helponta luopua. Sitten mulla on ollut sellainen pieni pino "jos käytän näitä ennen seuraavaa siivousta-saatte jäädä". Yleensä mitään niistä ei tule käyettyä.:)

   Monille shoppailu on ihan harrastus, mutta en itse tunnusta kuuluvani ko. ryhmään. Haluaisin, ainakin vähän, vastustaa järjetöntä kuluttamista ja yritän esim. lahjoissa suosia palveluiden ostamista, sillä luultvasti kaikilla tuntemillani ihmisillä on sama ongelma: Liikaa tavaraa! Varmasti työttömyys tai vaikkapa sairastuminen pakottavat ihmisiä muuttamaan kulutustottumuksia. Köyhyys on sitten ihan eri juttu. On enemmän kuin kurjaa, jos rahat eivät riitä edes pakollisiin menoihin tai koskaan ei ole rahaa mihinkään "ylimääräiseen". Vaikka monia kivoja asioita voi tehdä ilmaiseksi, niin rahattomuus saa ihmisen kyykylleen muiden edessä. Ihmisiä neuvotaan säästämään tietty summa pahan päivän varalle, mutta ei kaikilla ole. mistä säästää. Ja se paha päiväkin on tainnut tulla jo lapsuudessa. Mistä tulikin mieleen pari iltaa sitten tullut dokumentti Hilton, jossa kerrottiin itähelsikiläisistä nuorista...Aika karua katsottavaa.:/

   Poista
  2. Mä oonkin varmaan kuullut tuota Hiltonista, mutten huomannut, että tuli telkasta. No, sen ehkä vielä näkee uusintana.

   Mulla on sattumalta muuten just nyt kirppispöytä ja vein sinne lasten vaatteiden ja tamineiden lisäksi pari omaakin paitaa, eivät mahdu kunnolla eli tuli otettua itseäni niskasta kiinni - kiitos vaan kun luin motivoivaa postaustasi heti aamusta ;)

   Poista