perjantai 6. syyskuuta 2013

Parasta mustikasta

Jo toinen leivontaresepti tälle viikolle. Mulla on oikein hyvä syy, nimittäin olen todennut, että kannattaa käyttää tätä omaa blogia myös reseptien säilömispaikkana. Jos laitan linkin jonnekin toiselle sivustolle, joudun leipoessa klikkailemaan mutkan kautta. Näitä mustikkakukkoja leivoin ensimmäisen kerran täällä, kun olin ostanut uudet pikkuruiset astiat, jotka oli kuin tehty ruiskukkoja varten.

Tämän jälkeen olen leiponut kukkoa isommalle porukalle isoon piirakkavuokaan jo kahdesti. Koko piirakkavuoan kokoista kantta on vaikea saada ehjänä täytteen päälle, joten olen vain murustellut osan taikinasta pinnalle. Toimii ihan hyvin niinkin. Ja ihan samalla määrällä, jolla tulee kuusi pientä mustikkakukkoa, saa yhden ison mustikkakukon aikaan.

Itse ohje menee näin:

pohjaan:
200g voita sulana
1,5 dl sokeria
4,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
400g mustikoita
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja

Sekoita sokeri sulatettuun ja hieman jäähtyneeseen rasvaan. Lisää jauhoseos taikinaa, ja painele 3/4 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset, ja lisää ne vuokaan. Murustele loppu taikina piirakan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuttia 200 asteessa. 

Kauniimmalta näyttää noissa pienissä astioissa, mutta maku on yhtä hyvä molemmissa! Vaniljakastike tai -jäätelö on sopiva kaveri tälle, varsinkin lämpimänä. Tosin tämä herkku on sen verran makeaa, että lisämakeus voi olla jo vähän liikaa.

Perjantai, tuo viikonpäivien kevät, on täällä taas! Nautitaan siitä!

Taina

4 kommenttia:

  1. Oi toi mustikkakukkopiirakka oli siis niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Oi toi mustikkakukkopiirakka oli siis niin hyvää.

    VastaaPoista
  3. Nam! Saman ohjeen googlasin. Ja hyvä tuli, äidin ja tätini kanssa herkuteltiin 💕.

    VastaaPoista